13 Μαρ 2016

London Has Fallen (2016, ελληνιστί "Το Λονδίνο Έπεσε")



Βαθμολογία 3 / 5


Μετά τον Όλυμπο – Λευκό Οίκο έπεσε και το Λονδίνο. Και έπεσε με τρομερό κρότο και πολύ μα πολύ πιστολίδι. Άλλωστε δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το sequel της ταινίας Olympus Has Fallen (from within θα συμπλήρωνα εγώ!!).

Βρισκόμαστε λοιπόν μερικά χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Το σκηνικό έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο όπου ο Βρετανός Πρωθυπουργός πεθαίνει με μυστηριώδη τρόπο μετά από μια σχετικά ακίνδυνη επέμβαση στο πόδι. Με την ευκαιρία της κηδείας του, συγκεντρώνονται στο Λονδίνο όλοι οι μεγάλοι ηγέτες του κόσμου πράγμα που αφενός καθιστά το Λονδίνο ως τον μεγαλύτερο στόχο για τους τρομοκράτες αφετέρου συγκεντρώνει όλα τα σώματα ασφαλείας της χώρας. Από πλευράς Η.Π.Α. ο Πρόεδρος Asher (Aaron Eckhart) θα δώσει το παρόν συνοδευόμενος πάντα από τον έμπιστο φύλακα άγγελό του τον Πράκτορα Mike Banning (Gerald Butler), που παρεμπιιπτόντως είναι έτοιμος να γίνει πατέρας και να παραιτηθεί από το πόστο του. Όμως επειδή τα κάστρα πέφτουν από μέσα, έτσι και οι τρομοκράτες με ηγέτη τον Barkawi (Waleed Zuaiter) θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους που περιλαμβάνει τη δολοφονία όλων των ηγετών των μεγάλων κρατών αλλά και την καταστροφή των ιστορικών μνημείων του Λονδίνου. Έτσι, το Λονδίνο μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη και ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. καταλήγει κυνηγημένος από μια στρατιά τρομοκρατών.


Η ταινία δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό από τις ταινίες του είδους. Πολύ κυνηγητό, ακόμα περισσότερο πιστολίδι, σκηνές δράσης τραβηγμένες από τα μαλλιά και αρκετά εφέ (κάποια μέτρια, άλλα πιο εντυπωσιακά). Την κατάσταση σώζει το πολύ καλό καστ (ειδικά για το είδος της ταινίας) με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Gerald Butler σε έναν ρόλο που του ταιριάζει γάντι, τον πάντα αξιοπρεπή Aaron Eckhart στον ρόλο του Προέδρου, τον Morgan Freeman σε δευτερεύοντα αλλά σημαντικό ρόλο (Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α.) και την εκθαμβωτική Angela Basset ως την υπεύθυνη ασφαλείας του Προέδρου. Η μικρή διάρκεια της ταινίας παρότι συνήθως βοηθάει στη συνοχή και στην αποφυγή κοιλιάς, στην προκειμένη περίπτωση μάλλον αποτελεί μειονέκτημα αφού τα πρώτα (αρκετά) λεπτά αναλώνονται στην απαραίτητη εισαγωγή που αφενός τονίζει την ιδιαίτερη σχέση του Προέδρου με τον Banning, αφετέρου ρίχνει φως στην νέα κατάσταση στην προσωπική ζωή του Banning. Έτσι, η δράση συμπυκώνεται σε πολύ μικρό κινηματογραφικό χρόνο με αποτέλεσμα η ταινία να παλεύει να κρατήσει μια σειρά στα γεγονότα και να μας δώσει όσο περισσότερες πληροφορίες μπορεί. Ακολουθείτε το μοτίβο της πρώτης ταινίας αλλά έχει χαθεί η μαγεία της πρώτης φοράς, όπως γίνεται πάντα σε σίκουελ τέτοιων ταινιών που δεν έχουν να προσθέσουν κάτι στην ιστορία, αλλά επαναλαμβάνουν τα γεγονότα σε άλλο σκηνικό.

Παρόλα αυτά, η ταινία αποτελεί μια αξιοπρεπή περιπέτεια που δεν θα κουράσει και θα σας κάνει να περάσετε 1,5 περίπου ώρα ευχάριστα. Απλά μην τρέξετε στους κινηματογράφους...καλό είναι και το dvd!!στο του. ραιτηθεald Butler), γλιΌμως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24