31 Αυγ 2015

Spy (2015, ελληνιστί «Η...υπερκατάσκοπος»)



Βαθμολογία 4,5 / 5

Ίσως φταίει το γεγονός ότι είχα καιρό να δω κωμωδία και ακόμα περισσότερο καιρό να δω καλή κωμωδία! Αλλά το Spy απλά...blew my mind!! Απλά υπέροχο και υπέροχα απλό! Ότι ακριβώς περιμένεις να δεις από την Melissa McCarthy, την πιο πληθωρική και γνήσια κωμικό των τελευταίων ετών, τον Jude Law που το έχει με το κωμικό στοιχείο αλλά και τον Statham που ουσιαστικά παίζει την καρικατούρα των action ρόλων του.

Η πρωταγωνίστρια, Susan Cooper, εργάζαται ως πράκτορας γραφείου στη CIA την τελευταία δεκαετία. Ουσιαστικά αποτελεί το άλλο μισό του πράκτορα Bradley Fine (Jude Law) καθοδηγώντας τον στις επικίνδυνες αποστολές που αναλαμβάνει. Όταν αυτός όμως σκοτώνεται σε μια αποστολή που έχει ως στόχο να ανακαλύψει ένα θανατηφόρο πυρηνικό όπλο, η Susan θα αναγκαστεί να βγει στο πεδίο αφού όλοι οι άλλοι διαθέσιμοι πράκτορες έχουν αποκαλυφθεί. Μαζί της, παρά τις αντίθετες εντολές, θα βγει και ο Rick Ford (Jason Statham), ο οποίος είναι ένας απίστευτα τυχερός αλλά και γκαφατζής πράκτορας. Back up θα έχουν την συνάδερφο της Cooper, Nancy (Miranda Hart), ένα αντίγραφο της Susan στο ψηλό και αδύνατο. Θα καταφέρει η φαινομενικά άπειρη και ατάλαντη πράκτορας να βγει ζωντανή από αυτή την περιπέτεια;


Τι να πρωτοπει κανείς για την ταινία. Εκπληκτικό το καστ... από τους 3 πρωταγωνιστές που βγάζουν τον κωμικό τους χαρακτήρα στην επιφάνεια μέχρι τους κακούς (Bobby Cannavale και Allison Janney). Ακόμα και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες συμπληρώνουν το παζλ ιδανικά. Από την αρχή μέχρι το τέλος, η ταινία προσπαθεί να περάσει την κωμική πλευρά ακόμα και σε σκηνές μάχης ή δολοφονιών (που είναι πολλές). Μέσα από την υπερβολή (όχι υπέρμετρη πάντως) διακωμωδεί τις περιπέτειες τύπου James Bond και τους ήρωες τύπου...Jason Statham. Το σενάριο δεν εκπλήσει ιδιαίτερα αλλά ποιος το προσέχει αυτό όταν κάθε 2-3 λεπτά συμβαίνει κάτι που σε κάνει να γελάς; Μάλιστα κανά 2-3 φορές ανγκάστικα να γυρίσω πίσω τις σκηνές γιατί έχανα την  εξέλιξη από το γέλιο. 


Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα να πω. Νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες κωμωδίες της χρονιάς και αποδεικνύει γιατί η Melissa McCarthy είναι αυτή τη στιγμή η πιο εμπορική κωμική ηθοποιός. Άφθονο γέλιο, άφθονη δράση και 2 πολύ ευχάριστες ώρες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24