2 Αυγ 2015

Insurgent (2015, ελληνιστί «Η τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία»)



Βαθμολογία 2,5 / 5

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται τρεις βασικές τάσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες και όχι μόνο: βαμπίρ και ζόμπι, υπερήρωες και εφηβικά μυθιστορήματα. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει η Τριλογία της Απόκλισης που μας συστήθηκε το 2014 και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος της τριλογίας (4 ταινίες αφού το 3ο θα σπάσει σε 2 κομμάτια).

Η ταινία ξεκινάει 3 ημέρες μετά το τέλος των γεγονότων που περιγράφονται στην 1η ταινία της σειράς. Ακολουθεί τους 2 πρωταγωνιστές μας, την Τρις και τον Φορ, οι οποίοι όντας επικεφαλείς μιας επανάστασης που απειλεί το τέλειο, φαινομενικά, σύστημα κοινωνικής δομής, αναζητούν συμμάχους και τρόπους να διασπάσουν τις άμυνες της κυβέρνησης.  Στην πορεία θα προσπαθήσει να αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό που διαφυλούσαν οι γονείς της και για το οποίο έδωσαν τη ζωή τους.  Σε αυτή την προσπάθειά τους θα έρθουν αντιμέτωποι με την πανίσχυροι και αποφασισμένη κυβερνήτη Jeanine (Kate Winslet),η οποία έχει βάλει σκοπό τον αφανισμό όλων των αποκλίνοντων τους οποίους κυνηγάει ανελέητα σε αναζήτηση του υπέρτατου αποκλίνοντα που θα υπηρετήσει τα σχέδιά της.


Πολύ καλό καστ αφού παρά το γεγονός ότι οι 2 πρωταγωνιστές (Shailene Woodley και Theo James) που είναι σχετικά αδιάφοροι και flat, οι υπόλοιποι δίνουν αίγλη στην ταινία. Kate Winslet, Octavia Spencer, Naomi Watts τα πιο τρανταχτά ονόματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ταινία. Πέραν αυτού, ιδιαιτέρως εντυπωσιακά εφέ, ειδικά στο σκηνικό που στήνεται κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών της Τρις (δε λέω περισσότερα, θα δείτε).  Κατά τα άλλα ουδέν. Την ταινία χτυπάει η κατάρα των mid sequel (δικιά μου λέξη αυτή αλλά περιγράφει την πραγματικότητα). Ναι μεν είναι sequel άλλης ταινίας (παρεπιμπτόντως αρκετά καλύτερη η 1η ταινία σε σχέση με αυτή) αλλά ουσιαστικά αποτελεί τη  γέφυρα για τις επόμενες 2 που θα ολοκληρώσουν την τετράδα της τριλογίας. Δεν ξέρω αν υποχρεωτικά συγκρατήθηκαν οι δημιουργοί ή αν απλά δεν τους βγήκε (μικρή σημασί α έχει).

Παρόλα αυτά αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις επόμενες ταινίες που μας μεταφέρουν σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό (λογικά). Αξίζει πάντως να την δείτε, ειδικά αν σας άρεσε το πρώτο μέρος αφού λύνει απορίες και εξηγεί αρκετά πράγματα που έμειναν μετέωρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24