12 Ιουλ 2015

Supernatural…Στου δρόμου τα μισά



Για πολύ καιρό άκουγα από αρκετούς να μιλάνε για τη σειρά «Supernatural» και να την παρακολουθούν με μανία. Για πολύ καιρό αντιστεκόμουν, ίσως γιατί είχα άλλες προτεραιότητες όσον αφορά στις τηλεοπτικές σειρές που θα παρακολουθώ. Ακόμα και όταν είδα ότι στο poll του blog μας, η σειρά αλλά και ένας εκ των πρωταγωνιστών της, ο Dean έσκιζε και ξεπερνούσε πολύ πιο ιστορικές σειρές, δεν έπαιρνα την απόφαση να την ξεκινήσω. Μέχρι που την πήρα τελικά…

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, σε συνάρτηση με τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο μου, έφτασα στην 5η σεζόν και στη μάχη με τον Lucifer που κορυφώνεται!! Θα ήθελα λοιπόν, να μοιραστώ κάποιες σκέψεις και απόψεις ως προοίμιο του αφιερώματος που θα ακολουθήσει σε λίγο καιρό από τώρα, όταν θα έχω τελειώσει με όλα τα επεισόδια. 


Για όσους δεν γνωρίζουν, η σειρά ακολουθεί την πορεία δύο αδερφών, του Sam και του Dean, οι οποίοι στα χνάρια του πατέρα τους είναι κυνηγοί τεράτων, δαιμόνων, ζόμπι και γενικά όλων των υπερφυσικών όντων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Στην μεγάλη εικόνα, έχουμε τη μάχη με τον διάβολο (τουλάχιστον μέχρι εκεί που έχω δει), στην οποία έχουν βρεθεί ανάμεσα σε δαίμονες και αγγέλους με πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχετικό πόλεμο. 

Η σειρά έχει πολλά πλεονεκτήματα που αιτιολογούν την μεγάλη απήχηση (και στην Ελλάδα) αλλά και το γεγονός ότι παίζεται για πάρα πολλά χρόνια. Πρώτον, οι δύο πρωταγωνιστές έχουν απίστευτη χημεία μεταξύ τους αφού ο γοητευτικός Dean και ο δυναμικός Sam δημιουργούν ένα δεμένο ντουέτο. Σημαντικό για μένα είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν δευτερεύοντες ρόλοι (όπως του Bobby, της Helen και Jo ή του Castiel) που παρότι βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας και υπηρετούν τον χαρακτήρα τους εξαιρετικά. 

Πέρα όμως από τους ήρωες, η υπερφυσική χροιά της σειράς της δίνει πόντους αφού συγκεντρώνει πολλά όντα της φαντασίας γεγονός που εξιτάρει τους θεατές. Άγγελοι, δαίμονες, ζόμπι, πνεύματα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς κυκλοφορούν στις οθόνες μας τρομοκρατώντας και απειλώντας. Μάλιστα, η όλη ιστορία δίνεται με αρκετές δόσεις χιούμορ τόσο στους διαλόγους (κυρίως λόγω Dean) όσο και στην ίδια τη δομή πολλών επεισοδίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το επεισόδιο με την Paris Hilton αλλά και αυτό στο οποίο οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές σειρές και τηλεπαιχνίδια. 

Συνολικά, μιλάμε για μια πολύ προσεγμένη τηλεοπτική σειρά που εκμεταλλεύεται εδώ και 11 περίπου χρόνια τη μόδα της εποχής με τα υπερφυσικά όντα (από το Walking Dead και και τους Walkers στο Game of Thrones, μέχρι τις ταινίες της Marvel με τους υπερήρωες). Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Πάω να συνεχίσω τη θέαση του 5ου κύκλου και επιφυλάσσομαι για ένα αναλυτικό αφιέρωμα (όπως έχουμε κάνει με άλλες αγαπημένες σειρές) όταν θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24