6 Σεπ 2014

Godzilla (2014, ελληνιστί «Ιαπωνέζικος μπαμπούλας…»)



Βαθμολογία 2,5 / 5






Ακόμα ένα remake!!!! Ακόμα ένα προϊστορικό τέρας που έρχεται από το παρελθόν να μας καταστρέψει…ή μήπως όχι? Η ταινία βασίζεται στο κλασικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ΄50.


Αυτή τη φορά ο Godzilla ναι μεν προκαλεί καταστροφές και θάνατο αλλά ο απώτερος σκοπός του ουσιαστικά είναι σωτήριος για την ανθρωπότητα αφού είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ζεύγος άλλων προϊστορικών τεράτων που λόγω της ανθρώπινης βλακείας ξαμολήθηκαν στην υφήλιο αναζητώντας το ένα το άλλο με σκοπό να ζευγαρώσουν και να ανατρέψουν το ανθρώπινο γένος (jesus!!!!). Τον θανάσιμο κίνδυνο για το ανθρώπινο είδος είχε ανακινήσει ένας επιστήμονας, ο οποίος παρακινούμενος από τον θάνατο της συζύγου του πολλά χρόνια πριν στις εγκαταστάσεις που φυλασσόταν το τερατάκι, και με τη βοήθεια του γιού του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τους υπεύθυνους και να σώσει τον κόσμο.   Φυσικά, αντιμετωπίζει την άρνηση και αδιαφορία μέχρι που ξεσπάει κόλαση, η οποία από την Ιαπωνία μεταφέρετε γρήγορα στα δυτικά παράλια των Η.Π.Α. (αυτή η χώρα τελικά είναι χτυπημένη από την μοίρα!!!).

Η ταινία μπορεί να χαρακτηριστεί ως sci fi περιπέτεια αφού δεν λείπουν οι εντυπωσιακές στιγμές δράσης και καταστροφής. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η σκηνή που οι αλεξιπτωτιστές πέφτουν από το αεροπλάνο, πάνω από τα σύννεφα και καθώς πλησιάζουν το έδαφος, το σκηνικό αλλάζει από την απόλυτη ηρεμία και απεραντοσύνη του ουρανού, στην κόλαση του εδάφους σε κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις όπου τα τέρατα παλεύουν για την επικράτηση και οι άνθρωποι ανήμποροι βρίσκονται εν μέσω πυρών! Συμπαθητική η σκηνοθεσία, αναμενόμενο το σενάριο και αδιάφορες σχετικά οι ερμηνείες. Άλλωστε ποιος τις προσέχει αυτές!!!! Η διαφορά με άλλες ταινίες του είδους είναι η εστίαση που γίνεται στο οικογενειακό δράμα, έστω και ψιλοεπιφανειακά και περισσότερο στην αρχή της ταινίας. Αυτό όμως δίνει μια καλύτερη ροή και πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Μη φανταστείτε βέβαια τίποτα βαθυστόχαστους διαλόγους ή σκηνές αλλά κάτι γίνεται…

Εν ολίγοις…δεν χάνετε κάτι να την δείτε. Ίσως μάλιστα στον κινηματογράφο να ανεβαίνει και 1-2 επίπεδα, δεν παίρνω όμως όρκο. Πάντως, είναι ιδανική για σκότωμα 2 ωρών ένα σαββατόβραδο (ή οποιαδήποτε άλλη μέρα, μην το δένετε και κόμπο) χωρίς σκοτούρες και προβληματισμούς.

1 σχόλιο:

  1. Ακούγεται ό,τι πρέπει για την περίοδο (στη μετάβαση από τις διακοπές στο πήξιμο, δε θες περισσότερες σπαζοκεφαλιές, έτσι δεν είναι;;;)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24