20 Ιουλ 2013

The Call (2013 – «Η κλήση»)



Βαθμολογία 3,5 / 5 



Δεν ξέρω αν ήταν θέμα διάθεσης, αν ήταν το προχωρημένο της ώρας ή αν όντως η ταινία ήταν καλή, αλλά ήταν από τις ελάχιστες φορές που με έπιασε ταχυκαρδία βλέποντας τη συγκεκριμένη ταινία. Χωρίς να είναι κανένα αριστούργημα της 7ης τέχνης, αυτό που κατάφερε ήταν να με κρατήσει από την αρχή μέχρι το τέλος…
Η υπόθεση είναι όσο πρωτότυπη θα μπορούσε να είναι. Μια τηλεφωνήτρια του τηλεφωνικού κέντρου της αστυνομίας αφού αρχικά χάνει την μπάλα και συμβάλλει χωρίς να το θέλει στο τραγικό τέλος μια κοπέλας που είχε απαχθεί, αποσύρεται στο παρασκήνιο αναλαμβάνοντας να παραδίδει μαθήματα στους νεοπροσληφθέντες τηλεφωνητές. Όμως οι περιστάσεις την οδηγούν ξανά στις επάλξεις αφού ένα παρόμοιο τηλεφώνημα θα την αναγκάσει να ξεπεράσει τους φόβους της και να αποδείξει γιατί θεωρείται η καλύτερη στη δουλειά της.
Η Halle Berry επανέρχεται δυναμικά με ένα δράμα / θρίλερ μετά την πατάτα Movie 43 (την είδα αλλά δεν τόλμησα ούτε κριτική να γράψω!!!!!).  Το καστ συμπληρώνουν δευτεροκλασάτοι αλλά ικανοί ηθοποιοί με κορυφαία την Roma Maffia, που υποδύεται την προισταμένη της Berry.  Λίγο υπερβολική η Abigail Breslin ως το θύμα της απαγωγής (σε κάποιες στιγμές ακόμα και αυτός που έκανε τον υποτιτλισμό την έχανε αφού δεν μιλούσε αλλά τσίριζε) ενώ και ο απαγωγέας Michael Eklund είχε την κατάλληλη φάτσα ψυχοπαθή αν και υπερέβαλλε και αυτός σε κάποιες σκηνές.

Στα θετικά της ταινίας η μικρή της διάρκεια (λιγότερο από 1.30 ώρα) γεγονός που ανάγκασε τους δημιουργούς να μην αναλωθούν σε άσκοπες και ανούσιες σκηνές παρά ελαχίστων εξαιρέσεων, κυρίως για να τονίσουν την ψυχολογική κατάσταση της πρωταγωνίστριας. Απαραίτητη η σκοτεινή ατμόσφαιρα κυρίως στο δεύτερο μέρος της ταινίας που κλιμακώνει την ένταση ενώ υπάρχουν 2-3 σκηνές που πραγματικά σου κόβουν την ανάσα (χαρακτηριστική η σκηνή στο υπόγειο με την πόρτα της ντουλάπας…θα καταλάβετε όταν τη δείτε). Φυσικά δεν λείπουν οι υπερβολές και τα κλισέ αν και όχι σε έντονο βαθμό όσο σε άλλες ταινίες του είδους. Τέλος, το κλείσιμο της ταινίας αφήνει μια σοκαριστική (αν και λυτρωτική για κάποιους) γεύση αφού ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η εκδίκηση στη χειρότερη μορφή της……θα συμπλήρωνα!!!

Επαναλαμβάνω, ίσως να είμαι υπερβολικός και απλά να βοήθησαν οι περιστάσεις, αλλά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι από τις πολύ καλές του είδους της. Δύσκολα πετυχαίνω θρίλερ πλέον που να με καθηλώνει και το “The Call” το πέτυχε χωρίς να παρουσιάζει κάτι εξαιρετικό, αλλά απλά παίζοντας με τα νεύρα του θεατή και γεμίζοντας τα όποια κενά εξαιρετικά χωρίς να σε αφήνει να βαρεθείς ούτε λεπτό. Τέλος, μια συμβουλή, αν δείτε αγγελία που να ζητάει τηλεφωνητές για τηλεφωνικό κέντρο αστυνομίας, απλά προχωρήστε παρακάτω. Δεν αξίζει!!!!!
 

2 σχόλια:

who is online

Ad24