14 Απρ 2019

Η νεκρανάσταση του .... The Walking Dead (συμπεριλαμβάνεται και ψηφοφορία)


Τα τελευταία χρόνια, η αγαπημένη σειρά «The Walking Dead» έχει απομυθοποιηθεί στα μάτια χιλιάδων πιστών οπαδών της. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που σταμάτησαν να την παρακολουθούν ενώ ακόμα περισσότεροι (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) που την παρακολουθούσαν από απλή συνήθεια ή επειδή δεν παρατάνε εύκολα σειρές. Μάλιστα, το τέλος της 8ης σεζόν που έκλεισε τον κύκλο των Σωτήρων και κορύφωσε την αντιπαλότητα μεταξύ Rick και Negan θεωρήθηκε τόσο νερόβραστο και αδιάφορο που προκάλεσε εκνευρισμό ακόμα και στους πιο πιστούς οπαδούς της σειράς. 
Θα έλεγε κανείς ότι η σειρά όδευε προς ένα άδοξο φινάλε και ότι ακολουθεί τα βήματα δεκάδων σειρών που μετά από κάποιες επιτυχημένες σεζόν το παρατραβάνε και καταλήγουν αποτυχημένες. Έλα όμως που δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο στην περίπτωσή μας. Η 9η σεζόν αποτέλεσε την καλύτερη ανταμοιβή για τους πιστούς οπαδούς που δεν σταμάτησαν να την παρακολουθούν. Η αποχώρηση του Rick αλλά και της Maggie (με κάπως αδιάφορο τρόπο, που αφήνει όμως παράθυρο επιστροφής) έδωσε εν τέλει την απαραίτητη ώθηση ώστε να ανοίξει ένας νέος κύκλος, με νέους πρωταγωνιστές και φυσικά έναν νέο εχθρό, πιο ύπουλο και πιο απάνθρωπο ακόμα και από τη στρατιά του Negan. Η σεζόν ξεκινάει αρκετούς μήνες μετά τα γεγονότα με τους Σωτήρες όπου βλέπουμε την προσπάθεια επανένωσης των καταυλισμών. Το επεισόδιο που αποτελεί το κύκνειο άσμα του Rick σηματοδοτεί μια τεράστια στροφή στη σειρά. Ο χαρακτήρας του Rick είχε κορεστεί και πολλοί θεωρούσαν ότι δεν είχε να δώσει κάτι περισσότερο. Παρόλα αυτά, η έξοδός του ήταν εντυπωσιακή με flash back και μπόλικη συγκίνηση. Στα επόμενα επεισόδια εισάγεται μία νέα ομάδα φιλικών προσώπων, που ενώ αρχικά δεν ξεχωρίζουν, στη συνέχεια η σειρά εστιάζει πάνω τους και αποκτούν αρκετούς οπαδούς. Αλλά τα σημαντικότερα στοιχεία είναι αφενός η εισαγωγή του νέου εχθρού στα πρόσωπα μιας ομάδας ατόμων, τους Whisperers, που κινούνται ανάμεσα στους νεκρούς μεταμφιεσμένοι σαν αυτούς, αφετέρου ο θάνατος πολλών εκ των πρωταγωνιστών με αποκορύφωμα το θάνατο του ιδιαίτερα αγαπητού Jesus αλλά και της σφαγής στο προτελευταίο επεισόδιο της σειράς, το οποίο ήταν από τα πιο συγκλονιστικά όλων των ετών. Στο τελευταίο επεισόδιο οι σεναριογράφοι μας προϊδεάζουν για τη 10η σεζόν με ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό επεισόδιο που βασίζεται κυρίως στην σκηνοθεσία και στα χιονισμένα τοπία.

Η σεζόν που παρακολουθήσαμε φέτος μοιάζει λίγο με ξεπεσμένη ποδοσφαιρική ομάδα που κάνει restart, αλλάζει προπονητή (Rick) και πολλούς παίκτες, προωθεί νέους πρωταγωνιστές και βάζει τις βάσεις για το μέλλον, όσο και αν μοιάζει αργά για μια σειρά που μέχρι πρότινος είχε βαλτώσει. Η ύπαρξη πολλών υπο-ομάδων αναδεικνύει νέους πρωταγωνιστές (Michonne, Carol, Maggie, Jesus, King Ezekiel, Daryl κτλ) και απλώνει το ενδιαφέρον αφού δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να αποκτήσουν έναν νέο αγαπημένο ήρωα. Από την σκληρή και κάθετη Michonne μέχρι το χαμογελαστό και ενωτικό Ezekiel και φυσικά τον πάντα σταθερό και λιγομίλητο Daryl. Γενικά, φαίνεται ότι ο Rick είχε εγκλωβίσει τους σεναριογράφους σε έναν ατέρμονο κύκλο ψιλοαδιάφορων συμβάντων. Πλέον, απαλλαγμένοι από αυτό, μπορούν να εστιάσουν σε άλλα πρόσωπα και ίσως να ανακαλύψουν ποια έχουν τη μεγαλύτερη δημοφιλία στους τηλεθεατές. Τέλος, το νέο πρόσωπο του Negan παρουσιάζει ενδιαφέρον και αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο (αν όχι αρχηγικό) ρόλο στην επόμενη σεζόν.
Πλέον, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επόμενη σεζόν αλλά και τα επόμενα βήματα των δημιουργών (ακούγονται φήμες για spin-off σειρές, για ταινία που θα εστιάζει στον Rick και διάφορα άλλα). Με λίγα λόγια, το σύμπαν του Walking Dead αναστήθηκε από τις στάχτες της γέφυρας που έχτιζε ο Rick πριν αποχωρήσει...

ΥΓ: Αν νομίζατε ότι θα σας αφήσουμε έτσι, είστε γελασμένοι. Για πείτε μας ποιος ήταν ο πιο σοκαριστικός θάνατος ή αποχώρηση (μέχρι 2 ψήφους) και ποιος από τους επιζήσαντες είναι πλέον ο αγαπημένος σας (μέχρι 4 ψήφους)....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24