21 Μαρ 2019

Captain Marvel (2019, ελληνιστί «Καπετάνισσα Μάρβελ»)


Βαθμολογία 2,5/ 5

Πλέον οι ταινίες της Marvel βγαίνουν με ρυθμούς επεισοδίων εβδομαδιαίας σειράς (που λέει ο λόγος). Από την τελευταία ταινία, αφιερωμένη σε μια πολύ δυνατή ηρωίδα της Marvel, την ομώνυμη καπετάνισσα, θα περιμέναμε κάτι πιο δυνατό και σίγουρα πιο συμπαγές. Αλλά φευ...!
Η ταινία μας εισάγει ακόμα έναν χαρακτήρα, αυτόν της Captain Marvel (η οσκαρική Brie Larson), η οποία ζει και εκπαιδεύεται με την φυλή των Κρι και αποτελεί βασικό τους όπλο στον πόλεμο με τους εξωγήινους Σκρουλ. Αρχικά, η Marvel δεν θυμάται τίποτα από το παρελθόν της παρά μόνο σκηνές από την προηγούμενη ζωή της που βλέπει στα όνειρά της. Όμως αυτό θα αλλάξει όταν μια μάχη θα την αναγκάσει να προσγειωθεί στη Γη. Εκεί θα βρει τον εαυτό της, θα θυμηθεί το παρελθόν της και θα πάρει και αυτή τη θέση της στο υπερηρωικό σύμπαν της Marvel.

Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ταινία είναι ότι φαίνεται να έχει δημιουργηθεί με διεκπεραιωτική διάθεση για να λειτουργήσει απλά ως γέφυρα για το πυρηνικό όπλο της Marvel που έρχεται σε λίγο καιρό, τους Avengers. Αναιμικό σενάριο που αντί να βασιστεί στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, τις παρουσιάζει επιδερμικά και σχετικά μέτριες σκηνές μάχης για τα δεδομένα του είδους (πραγματικά ήθελε προσπάθεια για να καταφέρει κανείς κάτι τέτοιο σε ταινία της Marvel). Η ταινία σώζεται κυρίως από τον εξαιρετικό Samuel Jackson (Nick Fury) και μια...γάτα. Η Brie Larson χωρίς να είναι κακή, κάπου δεν κολλάει αλλά σίγουρα δεν είναι αυτή το πρόβλημα. Συμπαθητικοί οι βετεράνοι (πλέον) Annette Bening και Jude Law σε βασικούς για την ιστορία ρόλους.
Παρ' όλη την ανεπάρκειά της, η ταινία είναι αρκετά διασκεδαστική, με τα γνωστά χιουμοριστικά στοιχεία (κυρίως λόγω Jackson) και μερικές εντυπωσιακές σκηνές αφού το στόρυ μοιράζεται μεταξύ Γης και διαστήματος. Ως συνήθως, αξίζει να δει κανείς μια τέτοια ταινία στον κινηματογράφο (ίσως ένας από τους βασικούς λόγους που οι ταινίες της Marvel σκίζουν εισπρακτικά). Βέβαια ο βασικός λόγος για να την δει κανείς είναι ως ένα χορταστικό ορεκτικό για τους Avengers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24