29 Οκτ 2017

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα 5ου Διαγωνισμού Ελεύθερης Γραφής 2017



Με το κλείσιμο της ψηφοφορίας των αναγνωστών για τα αγαπημένα τους πεζά, έκλεισε ένας ακόμα Διαγωνισμός Ελεύθερης Γραφής του blog μας. Ο 5ος στη σειρά με ανανεωμένη μορφή, με περισσότερους υποστηρικτές και κυρίως τους εξής τρεις: τους συμμετέχοντες που φέτος εκτόξευσαν τις συμμετοχές σε πάνω από 100, τις δύο κριτικές επιτροπές που αποτελούνταν από τους Σοφία Κραββαρίτη, Χρήστο Κεσκίνη, Μαίρη Τσίλη και Γιώργο Σπανάκη στα πεζά και Ανανία Μυτικιώτη, Σταυρούλα Δεκούλου - Παπαδημητρίου, Κώστα Βασιλάκο και Νίκο Στοφόρο στα ποιήματα και τέλος τις Εκδόσεις Γράφημα και τον υπεύθυνο Ιωάννη Τσαχουρίδη που έχουν αναλάβει την έκδοση της συλλεκτική ανθολογίας για τους νικητές του διαγωνισμού (μην ξεχνάτε ότι έχει κυκλοφορήσει επίσης από τις Εκδόσεις Γράφημα και η ανθολογία του περσινού διαγωνισμού και όποιος το επιθυμεί μπορεί με ένα Mail ή ένα μήνυμα να ενημερωθεί πως θα την αποκτήσει).



Ας αφήσουμε όμως τις ευχαριστίες και να περάσουμε στο προκείμενο που είναι η αναφορά στους νικητές του διαγωνισμού μας. Το βασικό σκέλος του διαγωνισμού κρίθηκε αποκλειστικά από τις ψήφους των κριτών μας και καταλήξαμε στην 8άδα των ποιημάτων και πεζών που θα συμμετέχουν στην ανθολογία και των οποίων οι συγγραφείς θα παραλάβουν δωρεάν από ένα αντίτυπο. Το δεύτερο (και ας πούμε ανεπίσημο) σκέλος περιελάμβανε ψηφοφορία από το αναγνωστικό κοινό (όπως έχετε καταλάβει μας αρέσει να ρωτάμε τους αναγνώστες μας για τη γνώμη τους) από την οποία αναδείχτηκαν τα 3 αγαπημένα πεζά και ποιήματα των οποίων οι συγγραφείς κέρδισαν από 1 βιβλίο.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ 

Κριτική επιτροπή με έπαθλο τη συμμετοχή στην ανθολογία


1. Η Ελεγεία της Προσφυγιάς – Αντώνης Ευθυμίου
2. Ο εχθρός του ανθρώπου – Αργυρώ Στρατάκη 
3. Μαύρη Θάλασσα – Μελίνα Τριανταφυλλίδου
4.  Έλεον θέλω και ου θυσίαν – Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος
-. Ζωγραφίζοντας τον ήλιο – Μαρία Τσέτσιλα 
6. Μία σκέψη – Κατερίνα Χρυσοπούλου 
-. Στου χρόνου το βλέμμα – Χριστίνα Τσιονάρα 
-. Η φωνή της πατρίδας – Ελισάβετ Πασατέμπου 
-. Ονειροπόλος – Αλέξανδρος Σαγρής
 

Ψηφοφορία αναγνωστών με δώρο 1 βιβλίο



1. Η ελεγεία της προσφυγιάς – Αντώνης Ευθυμίου 
2. Το αγρίμι – Παναγιώτα Κοραή 
3. Ο πόλεμος – Ξένια Ζαρκαδούλα


ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΖΩΝ

Κριτική επιτροπή με έπαθλο τη συμμετοχή στην ανθολογία



1. Whats new Scooby Doo – Ευγενία Παπαϊωάννου 
2. Α ρε μαλάκα… - Αγάπη Ντόκα 
3. No leaf clover – Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη 
-. Κάποτε – Χαρούλα Ραφαηλία Κωτσιανούλη 
5. Παλιννόστησις – Αντώνης Ευθυμίου 
6. Το διάλειμμα – Νικολίτσα Μπλούτη 
-. Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο – Μαριάνθη Πλειώνη 
8. Παγιδευμένος – Απόστολος Δαβίλας
 

Ψηφοφορία αναγνωστών με δώρο 1 βιβλίο



1. Παλιννόστησις – Αντώνης Ευθυμίου 
2. Ο γίγαντας και η πεταλουδίτσα – Μαρία Καφφέ 
3. Ταξίδια μυαλού – Γιώργος Γιάγκου


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ακόμα μία φορά όλους τους συμμετέχοντες που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμα μία χρονιά τις δημιουργίες τους και για την υπομονή που επέδειξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σχετικά με την μεγάλη διάρκεια του διαγωνισμού που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου με την ανακοίνωση του διαγωνισμού (ημέρα γενεθλίων του blog) και έληξε τυπικά στις 25 Οκτωβρίου με το κλείσιμο της ψηφοφορίας των αναγνωστών. 

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους κριτές μας που αφιέρωσαν αρκετό από τον χρόνο τους για την ανάγνωση και αξιολόγηση πάνω από 100 κειμένων και ιδιαίτερα στη Σοφία Κραββαρίτη που συγκέντρωσε όλους αυτούς τους αξιόλογους συγγραφείς και μας έφερε σε επαφή με τις Εκδόσεις Γράφημα και τον Ιωάννη Τσαχουρίδη.

Ελπίζουμε ο 6ος Διαγωνισμός Ελεύθερης Γραφής το 2018 να είναι ακόμα καλύτερος, ακόμα ποιοτικότερος, ακόμα μαζικότερος. Και επειδή ο Απρίλιος του 2018 δεν είναι πολύ μακριά, πιάστε τις πέννες και αρχίστε το γράψιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24