16 Νοε 2015

ΓΚΑΛΟΠ: Ποιος από τους 4 σούπερ σταρ θα βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του;

Έχοντας ολοκληρώσει το 1/3 του πρωταθλήματος της Superleague για τη σεζόν 2015-2016, θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει ένα αξιόπιστο δείγμα για το κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν (ή έχουν ήδη βοηθήσει) οι 4 σούπερ σταρ των 4 μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος.


Αμ δε!!! Που θα λέγανε και στο χωριό μου....! Τι έχουμε δει μέχρι τώρα; Δεν έχουμε δει τον Εσιέν σε επίσημο αγώνα ακόμα. Μόνο ένα φιλικό με τον Πανελευσινιακό που απλά περπατούσε κάπου στο κέντρο του γηπέδου και μοίραζε (σωστά είναι η αλήθεια) την μπάλα αριστερά και δεξιά και ακόμα ένα με τη Λεβαδειά πριν μερικές ημέρες. Δεν έχουμε δει τον Μπουονανότε σε μεγάλα διαστήματα παιχνιδιών ενώ ακόμα μικρότερα είναι τα ποιοτικά διαστήματα που μας έχει προσφέρει. Δεν έχουμε δει τον Καμπιάσο να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του ενώ τον τελευταίο καιρό δεν τον βλέπουμε γενικά. Μόνο κάτι φήμες για μεταγραφή...! Δεν έχουμε δει τον Μπερμπάτοφ να ξεχωρίζει με διάρκεια ενώ οι μικροτραυματισμοί δεν τον αφήνουν να πάρει ρυθμό στα πόδια του.


Με βάση τα παραπάνω, λογικό μου φαίνεται που οι ψήφοι σας στο σχετικό μας γκάλοπ είναι μάλλον μοιρασμένες. Αλλά ας τις δούμε πιο αναλυτικά...

Εστέμπαν Καμπιάσο           31,94%
Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ      26,39%
Ντιέγκο Μπουονανότε       22,22%
Μίκαελ Εσιέν                     19,44%

Πιο αναλυτικά τα στατισιτκά των 4 παικτών μέχρι τώρα είναι τα παρακάτω (ξεκινώντας από τον πιο εύκολο):





 Μίκαελ Εσιέν

Το απόλυτο μηδενικό. Όπως είπαμε συμμετοχή σε μόλις 2 φιλικά και μάλιστα στο τελευταίο κεκλεισμένων των θυρών (και για τους δημοσιογράφους). Υποτίθεται ότι πλέον είναι καλά, προπονείται κανονικά με την ομάδα και ίσως τον δούμε στην αποστολή για το ντέρμπυ. Λέγεται μάλιστα ότι ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα (δηλαδή αν ο ΠΑΟ κερδίζει στο ημίχρονο 3-0???) μπορεί να παίξει κιόλας.

Ντιέγκο Μπουονανότε 

Τα στατιστικά του δεν είναι τόσο άσχημα τελικά. 348 λεπτά συμμετοχής σε 10 αγώνες (περίπου 35 λεπτά ανά αγώνα μόλις) αλλά 4 γκολ σε μόλις 9 τελικές προσπάθειες. 34 πάσες και 22 λάθη αλλά και 6 στα 13 πετυχημένα γεμίσματα. Αρκετά καλά στατιστικά για έναν παίκτη που δεν παίζει πολύ. Το πρόβλημα με τον Μπουονανότε είναι ότι έχει μόνο ξεσπάσματα μέσα στους αγώνες και ότι καλό το κάνει μαζεμένο απ' ότι φαίνεται, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των στατιστικών του πινάκων το γέμισε στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν ο καλύτερός του μέχρι τώρα.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Ένας πραγματικά τεράστιος παίκτης που έχει δείξει δείγματα γραφής αλλά ακόμα δεν έχει δικαιολογήσει τα λεφτά του. Κάτι οι μικροτραυματισμοί, κάτι η μέτρια έως κακή εικόνα του ΠΑΟΚ σε αρκετά παιχνίδια μέχρι τώρα, δεν τον έχουν βοηθήσει να ξεχωρίσει. Μόλις 279 λεπτά συμμετοχής σε 6 παιχνίδια (μ.ο. 46,5 λεπτά) αλλά και 3 γκολ σε 9 προσπάθειεςη31 σωστές μεταβιβάσεις και 13 λάθη και κανένα γέμισμα. Μάλλον φτωχά στατιστικά για έναν παίκτη του διαμετρήματος του Μπερμπάτοφ. Αναμένουμε τις επόμενες αγωνιστικές να τον δούμε και πάλι στη βασική ενδεκάδα (με δίδυμο τον Κλάους ίσως).

Εστέμπαν Καμπιάσο

Ακόμα ένας σούπερ σταρ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρά τα 35 του χρόνια προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Αγγλίας. Θα περίμενε κανείς λοιπόν, ότι θα αναχαίτιζε με ευκολία τις επιθέσεις των ελληνικών ομάδων. Όμως με μόλις 4 παρουσίες στο πρωτάθλημα και 252 λεπτά (63 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο), μόνο φόβητρο δεν αποτελεί. Πάντως έχει σοβαρές παρουσίες στο champions league και ειδικά με την Άρσεναλ ήταν εξαιρετικός. Έξω πάμε καλά, μέσα όμως; 24 σωστές μεταβιβάσεις και 14 λάθη και 1/4 γεμίσματα είναι η στατιστική του συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας του. Μάλιστα το γεγονός ότι Μιλιβόγιεβιτς και Κασάμι έχουν πάρει προτιμώνται από τον Σίλβα, πυροδότησε σενάρια μεταγραφής του σε ομάδα της πατρίδας του. Ίσως ήρθε η ώρα επαναπατρισμού για τα τελευταία ένσημα..!

Ακόμα και έτσι πάντως, εμείς χαιρόμαστε που έχουμε τέτοιους παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δυστυχώς το επίπεδο και η ανοργανωσιά που επικρατούν δεν το κάνουν ελκυστικό για μεγάλους παίκτες σε καλή ηλικία. Εκτός από τον Ολυμπιακό που με το δέλεαρ της συμμετοχής στο Champions League, τα σπρώχνει και φέρνει ποιοτικούς παίκτες, οι υπόλοιπες ομάδες ψωνίζουν από το κάτω ράφι και παρακαλάνε για λαβράκια!





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24