2 Φεβ 2013

Η Αστεία Πλευρά της Ελληνικής Κρίσης (Γιατί τουλάχιστον ακόμα έχουμε χιούμορ)!!!
Ένα από τα λίγα (?????) πράγματα που κάνουμε καλά εμείς οι Έλληνες είναι να διακωμωδούμε καταστάσεις, να αυτοσαρκαζόμαστε και γενικώς να περνάμε καλά ακόμα και στις μαύρες περιόδους μας (για ρίξτε μια ματιά στα μπουζούκια ένα Σάββατο βράδυ). Έτσι, η ίδια η κρίση δε θα μπορούσε παρά να αποτελέσει αφορμή για ανέκδοτα (ντόπια ή εισαγόμενα – γιατί εκτός των άλλων εμπνέουμε κιόλας)!!

Η ιστοσελίδα Management Today, παρουσίασε τα 10 δημοφιλέστερα ανέκδοτα για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. Μερικά εκ των οποίων είναι τα εξής (τα υπόλοιπα δεν άξιζαν ιδιαίτερα):

 1. Η πιστωτική αξιολόγηση της ευρωζώνης είναι σαν ένα τηγάνι. Με την Ελλάδα στον πάτο…(μιας και ελαιοπαραγωγός χώρα)
 2. Χριστέ μου!! Η Ευρωζώνη άλλαξε το νομισματικό status της στο facebook από «Ελεύθερος» σε «Είναι περίπλοκο».
 3. Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν ένα πακέτο ενίσχυσης. Ο Μπερλουσκόνι πρότεινε 2 βιάγκρα και ένα Red Bull.
 4. Πριν μερικά χρόνια, μία ισπανική πόλη αδελφοποιήθηκε μια με μία ελληνική.  Ο Έλληνας δήμαρχος αποφάσισε να επισκεφτεί τον Ισπανό ομόλογό του. Όταν είδε την έπαυλη όπου έμενε ο Ισπανός δήμαρχος αναρωτήθηκε με τι λεφτά κατάφερε να τη χτίσει. Ο ισπανός απάντησε: «Βλέπεις αυτή τη γέφυρα? Η Ε.Ε. μας έδωσε λεφτά να χτίσουμε μια γέφυρα με δύο λωρίδες. Εμείς τελικά χτίσαμε τη μία λωρίδα και βάλαμε φανάρια στις δύο εισόδους της γέφυρας και τα λεφτά που περίσσεψαν τα χρησιμοποίησα για την έπαυλη. Την επόμενη χρονιά ο Ισπανός δήμαρχος ανταποδίδει την επίσκεψη στον Έλληνα. Φτάνοντας μένει με ανοιχτό στόμα από τη χλιδή του σπιτιού του δημάρχου: μαρμάρινα πατώματα, διαμαντένια χερούλια, χρυσά διακοσμητικά. Όταν ρώτησε πως κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα για να φτιάξει ένα τόσο ακριβό παλάτι ο έλληνας δήμαρχος είπε: «Βλέπεις εκείνη τη γέφυρα στο βάθος?»  Ο ισπανός απάντησε: «Όχι…»
 1. Στον παράδεισο:
      οι μάγειρες είναι Γάλλοι,
      οι αστυνομικοί Άγγλοι
     οι μηχανικοί Γερμανοί
     οι εραστές Ιταλοί
     και οι τραπεζίτες Ελβετοί
  
   Στην κόλαση:
     Οι μάγειρες είναι Άγγλοι
     Οι αστυνομικοί Γερμανοί
     Οι εραστές Ελβετοί και
     Οι τραπεζίτες Ιταλοί
     (Σημείωση: όπου Ιταλοί μπορεί άνετα να μπει και Έλληνες)

Μία σκληρή πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι ότι πλέον, ακόμα και οι πιο μορφωμένοι και εφοδιασμένοι με πτυχία δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά και οι δουλειές που κάνουν είναι άσχετες με το αντικείμενό τους. Ένα σχετικό ανέκδοτο είναι το εξής:

«Συναντιούνται δύο κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, ο ένας εργαζόμενος και ο άλλος άνεργος. Ακολουθεί η παρακάτω συζήτηση. Ο άνεργος λέει στον εργαζόμενο: «Θα ήθελα ένα burger με πατάτες».

Γενικά επικρατεί μια ατμόσφαιρα απόλυτης απαξίωσης στην ελληνική κοινωνία. Χαρακτηριστικό το παρακάτω ανέκδοτο.

«Το φετινό βραβείο Νόμπελ Χημείας θα απονεμηθεί στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών. Κατάφερε να μετατρέψει τα ευρώ σε σ@#$##τά!!»

Τα ανέκδοτα βέβαια δεν περιλαμβάνουν μόνο την Ελλάδα (αν και έχουμε την πρωτοκαθεδρία, μην ανησυχείτε). Άλλωστε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Πολλά μάλιστα είναι και εξοργιστικά έως προσβλητικά.

«Ένας έλληνας, ένας ιρλανδός και ένας πορτογάλος πηγαίνουν σε ένα μπαρ για να πιουν ένα ποτό. Ποιος πληρώνει τον λογαριασμό? Ο Γερμανός.»

«Γιατί η Ελλάδα δεν πήρε την τελευταία δόση της οικονομικής βοήθειας? Γιατί κανείς δεν εργάστηκε ώστε να συμπληρωθεί η αίτηση.»

«Ποια η διαφορά μεταξύ Ισλανδίας και Ιρλανδίας. Ένα γράμμα και έξι μήνες» (τότε που βγήκε αναμενόταν ότι η Ιρλανδία θα ακολουθούσε την κατρακύλα της Ισλανδίας με διαφορά έξι μηνών)

«Η Γερμανία δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να βγει εκτός της ευρωζώνης. Αλλά θα πάρει και όλα τα χαρτονομίσματα και κέρματα μαζί».

«Μετά από πολύωρες συναντήσεις κορυφαίου επιπέδου, ο Μπερλουσκόνι αποφασίζει να επισκεφτεί ένα club και το προτείνει στους άλλους ηγέτες. Η Μέρκελ αρνείται γιατί θέλει, ο Σαρκοζί γιατί πρέπει και ο Παπανδρέου γιατί δεν έχει λεφτά για το ταξί».

Οι τράπεζες από τη στιγμή που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης δε θα μπορούσαν να λείπουν και από τα ανέκδοτα.

Ø      -Ποια είναι η διαφορά ενός τραπεζικού από μία πίτσα;
-Η πίτσα μπορεί να θρέψει οικογένεια.

Ø      -Πόσοι έμποροι τραπεζικών μετοχών χρειάζονται για να αλλάξουν μια καμένη λάμπα;
-Δύο. Ο ένας τη ρίχνει κάτω και ο άλλος προσπαθεί να την πουλήσει πριν πέσει στο πάτωμα!

Ø      -Ποιος τραπεζικός θεωρείται αισιόδοξος;
         - Αυτός που σιδερώνει την Κυριακή 5 πουκάμισα για την επόμενη εβδομάδα.

Ø      Λέει κάποιος που έχει αγοράσει πολλές μετοχές:- Αυτή η κρίση είναι χειρότερη και από διαζύγιο! Έχω χάσει τα μισά υπάρχοντά μου και είμαι ακόμη παντρεμένος!

Ø      Κάποιος πάει στην τράπεζα και λέει στον υπάλληλο:
           - Θέλω ν΄ανοίξω μια μικρή επιχείρηση.
         Ο Τραπεζικός του απαντά:
        - Ανοίξτε μια μεγάλη επιχείρηση και περιμένετε μερικές μέρες...

Και ένα τελευταίο που χλευάζει το επάγγελμα των managers:

ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ μέσα σε ένα αερόστατο συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί… Μειώνει ύψος και βλέπει έναν άντρα στο έδαφος. Κατεβαίνει κι άλλο και φωνάζει: «Συγγνώμη, μπορείτε να με βοηθήσετε; Υποσχέθηκα σε έναν φίλο ότι θα τον συναντούσα εδώ και μια ώρα, αλλά δεν ξέρω πού βρίσκομαι»… Ο άντρας από κάτω του απαντάει: «Είσαι σε ένα αερόστατο ζεστού αέρα σε ύψος περίπου δεκαπέντε μέτρων. Βρίσκεσαι στις 38 μοίρες ανατολικά γεωγραφικό μήκος και στις 23 μοίρες βόρεια γεωγραφικό πλάτος»…
«ΜΗΠΩΣ είσαι κομπιουτεράς»; ρωτάει ο αιωρούμενος… «Ναι, είμαι» λέει εκείνος στο έδαφος… «Πώς το κατάλαβες»; «Κοίτα, ό,τι μου είπες είναι τεχνικά σωστό, αλλά δεν έχω ιδέα τι να κάνω με την πληροφορία που μου έδωσες. Κι απ’ ό,τι βλέπεις, είμαι ακόμα χαμένος… Ειλικρινά, δεν με βοήθησες και πολύ ως τώρα».
Ο ΑΠΟ κάτω λέει: «Εσύ πρέπει να είσαι manager!» «Πράγματι. Εσύ πώς το κατάλαβες;» «Κοίτα, δεν ξέρεις πού είσαι, ούτε πού πας. Έχεις ανέλθει στο ύψος σου χάρη σε μια μεγάλη φούσκα. Εδωσες μια υπόσχεση που δεν γνωρίζεις πώς να την κρατήσεις και περιμένεις από τους από κάτω να λύσουν τα προβλήματά σου. Το θέμα είναι ότι βρίσκεσαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση όπου βρισκόσουν πριν με ρωτήσεις, αλλά, κατά κάποιο τρόπο, τώρα είμαι συνυπεύθυνος κι εγώ»…

ΥΓ 1: Αφήστε τα δικά σας ανέκδοτα στα σχόλια. Γιατί χωρίς γέλιο θα τρελαθούμε!!!!
ΥΓ 2: Και ένα αστείο βιντεάκι...... 
1 σχόλιο:

 1. Μου άρεσε πολύ το τελευταίο! Όντως, έτσι είναι....
  Στα ανέκδοτα θα συμπληρώσω το καμένο αλλά αστείο (γιατί είναι τόσο καμένο!):
  - Ο μπαμπάς σου δουλεύει;
  - Γιατί, ο δικός σου χάλασε;
  .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24