10 Οκτ 2018

Ο Βάρβαρος Σκέφτεται...


Ανάμεσα στο χρονικό διάστημα όπου οι ωκεανοί παρανομίας κατάπιαν την Ελλάδα και των ανερχόμενων γιών του επίτιμου, υπήρχε μια εποχή που κανείς δε μπορούσε να φανταστεί. Κρίση απλώθηκε στα λαμπερά βασίλεια της Ευρώπης σαν πληγή των Φαραώ.
Τότε ήρθε ο Ράγκαρντσον  (γνωστός και σαν Μήτσος) από τον βορρά – μαύρα μαλλιά, βλοσυρό βλέμμα, με μπύρα στο χέρι και το σπαθί στην πλάτη, έτοιμος να χλευάσει τους πάντες και μελαγχολήσει για την μοίρα του. Μοναδικός του στόχος να πατήσει τα έδρανα της Βουλής κάτω από τα σανδάλια του.

ΦantastiCon 6-7 Οκτωβρίου 2018

Τα βήματά μου με οδήγησαν στη Μεγαλούπολη. Πέρασα μπροστά από την Βουλή και ανανέωσα την υπόσχεσή μου: «Κάποια στιγμή…»
Όμως αυτό το Σαββατοκύριακο είχα έρθει στην πόλη της Σοφής Θεάς για άλλο λόγο. Το πανηγύρι της Φαντασίας! Εκεί θα εύρισκα μάγους, ξωτικά, ακόμη και Ορκ που μοιράζονταν τις ιστορίες τους. Μου είπαν πως εκεί θα εύρισκα και πολλά βιβλία γνώσεων, από τον κόσμο μας, μα κι  από άλλους.
Λένε πως είμαι άγριος. Πως φοβίζω τον κόσμο. Μα δεν με ξέρουν καλά. Όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν. Λένε πως είμαι γκρινιάρης. Ίσως γιατί επισημαίνω τα αρνητικά για να διορθωθούν. Σήμερα, όμως, δεν θα γκρινιάξω. Το πανηγύρι ήταν εκπληκτικά όμορφο. Κάθε παρουσίαση βιβλίου, κάθε σεμινάριο, κάθε ομιλία είχε κάτι να προσφέρει στους επισκέπτες.
Μάγοι έκαναν ξόρκια χαράς και όλοι ήταν με ένα μόνιμο χαμόγελο χαραγμένο στα χείλη τους. Χορευτές από εξωτικούς κόσμους χάριζαν στιγμές χαλάρωσης, πριν λόγιοι μας μιλήσουν για τα συγγράμματά τους και την ιστορία των κόσμων που μόνο οι ίδιοι είχαν επισκεφτεί. Πήρα κάποιους χάρτες κατασκευασμένους με λέξεις με σκοπό να εισβάλω κι εγώ σ’ αυτούς τους κόσμους. Κάποιους θα τους επισκεφτώ για πρώτη φορά. Σε κάποιους έχω ήδη πολλούς φίλους. Σε όλους όμως αξίζει να πάω.
Είδα εκεί προαιώνιους εχθρούς μου. Στάθηκαν τυχεροί που δεν είχα τα όπλα μου μαζί μου. Οι ιππότες του νόμου, που με περιτριγύριζαν, έσωσαν τις ζωές τους. Άσε που η ζωή στα μπουντρούμια δεν ταιριάζει στο ελεύθερο πνεύμα μου. Είδα εκεί και πάρα πολλούς φίλους. Πρόλαβα και ήπια με κάποιους μία μπύρα ενώ καυχιόταν ο καθένας για τα κατορθώματά του. Ναι, κουράστηκα πάρα πολύ. Το ταξίδι ήταν μεγάλο. Μα ο «θησαυρός» άξιζε κάθε θυσία.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω σε ένα περιστατικό που με βασάνιζε πολύ. Σ’ ένα προηγούμενο πανηγύρι ένας βάρδος μου είχε προωθήσει την δουλειά του. Ή μάλλον προσπάθησε. Τον αποπήρα με τρόπο. Μετάνιωσα. Σ’ αυτό το πανηγύρι, φρόντισα να επανορθώσω. Τον εντόπισα και άκουσα την ιστορία του. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που το έκανα. Μέχρι το επόμενο μεγάλο πανηγύρι, αυτή τη φορά στον Βορρά...
εις το επανιδείν
Μήτσος ο Βάρβαρος
                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24