14 Ιουν 2013

Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ 2



   Το βράδυ της Τετάρτης τελείωσε το πρωτάθλημα με τους πράσινους να επιστρέφουν στην κορυφή του Ελληνικού μπάσκετ μετά από 2 χρόνια και να ολοκληρώνεται μία χρόνια όπου οι Έλληνες προπονητές των 2 αιωνίων αντιπάλων να μοιράζονται τους τίτλους σε Ευρώπη και Ελλάδα και να αποδεικνύεται για πρώτη φορά ότι μπορούν να σηκώσουν το μεγάλο φορτίο δίνοντας αισιοδοξία για τις επόμενες γενιές που ακολουθούν στο ζήτημα της προπονητικής καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Αργύρης Πεδουλάκης φαίνεται να είναι άξιοι συνεχιστές του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. 

Ολόκληρος ο 3ος τελικός 


   Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή έχοντας περισσότερο το ‘’θέλω’’ απέναντι στους κουρασμένους και χωρίς ενέργεια πρωταθλητές Ευρώπης. Οι πράσινοι σε σχέση με την αφετηρία τους στην φετινή αγωνιστική χρονιά βελτιώθηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς με κομβικό σημείο τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα όπου εκεί ο Αργύρης Πεδουλάκης κατάλαβε τα αδύναμα σημεία της ομάδας όπου ενισχύθηκε και γέμισε από πλευράς ενέργειας με αποτέλεσμα να προετοιμαστεί καλύτερα από ψυχολογικής και αγωνιστικής πλευράς μπλοκάροντας όλα τα επιθετικά και αμυντικά ατού των ερυθρολεύκων.
   Η νέα χρονιά φέρνει τους 2 αιωνίους από διαφορετική αφετηρία και θα έχουν τον τέλειο ανταγωνισμό μεταξύ τους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη πλέον. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν ανέπαφο τον κορμό τους με τις κατάλληλες ανανεώσεις (Σπανούλης, Χαίνς, Λο) και προσθαφαιρέσεις στο roster κυρίως στην front line όπου εκεί υστερεί. Η χρόνια θεωρείται επιτυχημένη καθώς η κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης Ευρωλίγκας είναι από μόνο του ένα ιστορικό γεγονός και ο στόχος των ερυθρολεύκων δεν θα είναι μόνο η επαναφορά στην κορυφή του Ελληνικού μπάσκετ αλλά και η διατήρηση των σκήπτρων στην Ευρώπη.
Οι πρωταθλητές Ελλάδος με την σειρά τους θα προσπαθήσουν αυτό το καλοκαίρι να διατηρήσουν τον βασικό τους κορμό και να ενισχυθούν σε κατάλληλες θέσεις που υστερεί κυρίως στην θέση 4 χωρίς να ψάχνει από την αμερικάνικη αγορά γιατί οι θέσεις των ξένων θεωρητικά έχουν κλείσει από τώρα (Κάρι, Γκιστ, Λάσμε). Η χρονιά για τους πράσινους θεωρείται επιτυχημένη καθώς το double στις εγχώριες διοργανώσεις κυρίως το πρωτάθλημα ήταν ο αρχικός τους στόχος ενώ του χρόνου θα επιδιώξει εκτός από την διατήρηση των εσωτερικών σκήπτρων να συμμετάσχει στο επόμενο final four.
   Την σκυτάλη στον κόσμο του μπάσκετ παίρνει η Εθνική Ομάδα όπου ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Τρινκέρι θα προετοιμάσει τους παίκτες της Εθνικής για το Eurobasket της Σλοβενίας με την ευχή να παρουσιαστούμε έτοιμη για το μεγάλο ραντεβού με την κατάκτηση ενός μεταλλείου η ακόμα και του τρίτου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων επιβεβαιώνοντας ότι το Ελληνικό μπάσκετ ήταν είναι και θα είναι στην κορυφή.  

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικο αρθρο!Θελουμε περισσοτερο Μπασκετοφιλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς θέλουμε και θα τον έχουμε με την Εθνική Ελλάδος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24