21 Ιουν 2013

ΟΤΑΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Από τον Giannis7310 (Διαγωνισμός - 10η Συμμετοχή)



 ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ!!!!


      Όταν εννοούμε καλό φαγητό εννοούμε φυσικά τη Βόρεια Ελλάδα (με πρωτεύουσα εννοείται τη Θεσσαλονίκη). Απλά η διαφορά με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι τεράστια… Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα βρεις σε κάθε περιοχή ένα δύο … δέκα καλά εστιατόρια για φαγητό… ενώ στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα θα βρεις ελάχιστα εστιατόρια που να μην είναι καλά… Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά…. Και τούτο διότι οι άνθρωποι αυτοί το έχουν το καλό το φαγητό μέσα στο αίμα τους!!!!!
      Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη η κουζίνα της είναι ένα καταπληκτικό μείγμα από την ανθρώπους διαφορετικής γαστριμαργικής κουλτούρας.
     Άνθρωποι από την Κωνσταντινούπολη από την Σμύρνη από τον Πόντο, από την Ισπανία (σεφραδίτες Εβραίοι)  αλλά και από την Θράκη και τον Ευρωπαϊκό  Βορά αντάμωσαν και έβαλαν επάνω στο «τραπέζι»  τα δικά τους ξεχωριστά προϊόντα, την δικιά τους φιλοσοφία του «τρώγην»  και τις τοπικές γεύσεις που κουβάλησαν από τις πατρίδες τους. Και είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως κατάφεραν να «παντρέψουν» όλες αυτές τις γεύσεις και να πάρουν από κάθε μία το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!!!
   
Σε πάρα πολλές μεγαλουπόλεις γίνεται πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων αλλά κάθε μία επιρροή δρα μεμονωμένα σαν γεύση (υπάρχει ταμπέλα και διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις γεύσεις) ενώ στη Θεσσαλονίκη κατά ομολογουμένως παράξενο τρόπο καταφέρνουν να ενώσουν όλες αυτές τις γεύσεις και μάλιστα ανεβάζοντας τις αισθήσεις στον μέγιστο βαθμό (έχουν πολύ υψηλό πήχη σε κάθε ξένη γαστριμαργική επιρροή).
   Να αναφέρω ενδεικτικά (αν είχα το χρόνο θα έγραφα σελίδες ολόκληρες) αντιπροσωπευτικά κάποια ελάχιστα εστιατόρια, ταβέρνες, ψησταριές και ουζερί που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
  1. ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΘΟΥΜΕΝΑ (ταβέρνα ουζερί) – Συνδυάζει κατά μαγικό τρόπο θαλασσινά (για τσίπουρο – ούζο) με τα κρεατικά (Μπριζόλα σούβλας φοβερή όπως και τα κοψίδια με μέλι. Πολύ καλός τσιγγεροσαλμάς, σουτζουκάκια αλλά σαρμαδάκια). Από τιμές πολύ λογικές.
  2. ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ (ταβέρνα ) – Πολύ καλή ποιότητα κρέατος!!! Από τιμές πολύ λογικές.
  3. ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ (ταβέρνα ) - φοβερό σουβλάκι με κοτόπουλο μπουτάκι, φοβερό σουβλάκι χειροποιητο,σουβλάκι ψαρονέφρι. 


ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
  1. ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ (ψαροταβέρνα – ουζερί) – Θα βρείτε φρέσκο ψαράκι το οποίο μπορείτε να το συνδυάσετε και με καταπληκτικό (ανόθευτο εννοείται) τσίπουρο ή και καλής ποιότητας λευκό κρασί. Αξίζει να του πείτε να σας φέρει και μερικά ειδικά μεζεδάκια που ετοιμάζει πάντα (γλώσσα γεμιστή κλπ). Μάλιστα απ’ ότι μαθαίνω τελευταία έχει ρίξει και τις τιμές και είναι πλέον πιο προσιτό
  2. Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ (ψαροταβέρνα – ουζερί) –  Πάρα πολύ φρέσκα θαλασσινά με αντίστοιχο φοβερό χύμα τσίπουρο. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε (αν βρείτε) μικρά γλωσσάκια και πεσκανδρίτσα (μπρασκοουρές).
  3.  Ο ΗΛΙΑΣ (ψαροταβέρνα) –  Πολύ φρέσκο ψάρι ημέρας σε τιμές πολύ χαμηλές…. Φυσικά συνοδεύεται με ωραίο τσίπουρο χύμα ή κρασί χύμα καλό



ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
  1. ΜΕΖΕΔΟΚΗΠΟΣ (ταβέρνα) – απλά εξαιρετικός και στα θαλασσινά του (ριζότο θαλασσινών, μυδοπίλαφο κλπ) αλλά και στα κρεατικά του. Η ποιότητα και η νοστιμιά του απλά δεν… υπάρχει.. τα συνδυάζει όλα και μάλιστα σε πολύ καλό περιβάλλον


ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΔΑΔΙΚΑ
  1. ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ (εστιατόριο – ταβέρνα) – απλά φοβερό… τι άλλο να πω? Έχει κρασί cavignionblanc (λευκό) χύμα… Τι να πω για την ποιότητα κρασιού? Αλλά και το φαγητό δεν πάει πίσω.. Τι να πρωτοδοκιμάσει κανείς?? Τα παστουρμαδοπιτάκια? Τη γλώσσα (μοσχαρίσια)? Τα ψητά του?? Αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε τα πιάτα ημέρας… Επίσης το περιβάλλον θα το χαρακτήριζα ενδιαφέρον (Ο χώρος είναι καλαίσθητα διακοσμημένος σε νεομπακαλίστικο στυλ.)
  2. Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ  (εστιατόριο – bar restaurant) – Πάρα πολύ καλό εστιατόριο με σχετικά καλές τιμές… Δοκιμάστε οπωσδήποτε μπουκίτσες κοτόπουλο με κονιάκ, ταλιατέλες με μπουκίτσες μοσχαριού, παστουρμαδοπιτάκια κλπ.
  3. OURANISKOSBEER ART (μπυραρία) – Μια πραγματική art της μπυραρίας, και παραδόξως για μπυραρία πάρα πολύ προσεγμένο φαγητό και σχετικά καλές τιμές.

     
       
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΝΤΡΟΥ
  1. ΛΑΔΙΚΟ (εστιατόριο) – Πολύ ωραίος χώρος με προσεγμένο φαγητό (ξεχωρίζει στο μενού του η χρησιμοποίηση κρέατος νεροβούβαλου) με αρκετά τσουχτερές όμως τιμές. Μόνο και μόνο όμως για το μαγείρεμα του νεροβούβαλου (όταν λέμε νεροβούβαλος εννοούμε το καλύτερο κρέας που υπάρχει και το οποίο σαν ζώο στην Ελλάδα ζει στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης) αξίζει κανείς να το επισκεφθεί.
  2. ΓΡΑΔΑ NOUEVO (εστιατόριο) – Πολύ καλός χώρος με φοβερό φαγητό. Αρκετά συμπαθής ο ιδιοκτήτης που παίρνει παραγγελία (κυρ Απόστολος). Από τιμές λογικές για το περιβάλλον και την ποιότητα που προσφέρει.
  3. CLOCHARD (εστιατόριο) – Γνωστός χώρος στη Θεσσαλονίκη που μαζεύει κοσμικότητες αλλά ας μην ξεχνάμε ότι παρόλο που μαζεύει τον «καλό κόσμο» έχει εξαιρετικό φαγητό. Από τιμές βέβαια είναι αρκετά τσουχτερό!!!
  4. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (εστιατόριο) – Τι να πω για το Ελληνικό?? Καταρχάς έχει κρασί cavignionblanc (λευκό) χύμα… Ντολμαδάκια τέλεια.. Γύρος ντονέρ πάρα πολύ καλός... Μανιταράκια φανταστικά!!! Αξίζει οπωσδήποτε επίσκεψη αν και εξωτερικά δε σου γεμίζει το μάτι!! Από τιμές πολύ προσιτές!!!
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
  1. ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ (ψαροταβέρνα) – Φοβερή ψαροταβέρνα με καλά μεζεδάκια.  Εξαιρετικό τσίπουρο χύμα και φοβεροί μεζέδες. Καραβιδόψυχα τηγανιτή, καλαμαράκια σουβλάκι, πεσκανδρίτσα σουβλάκι (τρομερή ποιότητα). Επίσης και ψάρι (σιναγρίδα) φρέσκια ντόπια και όχι εισαγωγής. Από χρήματα ακριβούτσικο.
  2. ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ (ψαροταβέρνα) – Ιστορική ψαροταβέρνα που ίδρυσε ο Λεωνίδας Χαμόδρακας το 1926 στην ίδια θέση που βρίσκεται και σήμερα.  Έχει πολύ φρέσκα ψάρια και καταπληκτικά μεζεδάκια (σαλάτα με θαλασσινά, ρυζότο θαλασσινών, μύδια σαγανάκι κλπ). Από ότι μαθαίνουμε έχει μειώσει και τις τιμές τώρα τελευταία.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΑΙΑΣ
1.      ΓΙΑΝΝΗΣ (ψαροταβέρνα) – Καταπληκτική ψαροταβέρνα με φρέσκο ψάρι, ωραίο τσίπουρο και καλούς μεζέδες. Από τιμές λίγο υψηλές..


ΠΕΡΙΟΧΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
1.      ΧΡΥΣΙΚΟΣ (εστιατόριο – bar restaurant) – Καταπληκτικός χώρος, πάρα πολύ κουζίνα, εξυπηρέτηση υποδειγματική …. Το εστιατόριο απλά δεν υπάρχει!!! Και από τιμές πολύ καλές γι αυτά που προσφέρει!!!
2.       BON CHATEUAU (εστιατόριο) –  Σε μαγευτική τοποθεσία (μέσα στο δάσος με πολύ καλό φαγητό)

ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΓΚΑΔΑ (ΠΕΝΤΕ ΒΡΥΣΕΣ)
1.      ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ (ταβέρνα) -  Πολύ ωραίος σε παραδοσιακό στυλ χώρος και αξίζει να πάει εκεί κανείς σαν εκδρομή…. Φοβερά Σουτζουκάκια, Ντολμαδάκια,Ψαρονέφρι με σάλτσα, Κρέας στο πήλινο 
Σουβλάκια μενταγιόν,Κότσι χοιρινό,Κατσικάκι στη γάστρα Γαρδουμπάκια.. η ποιότητα του δεν παίζεται!!!

Και αφού είπαμε κάποια ελάχιστα και ενδεικτικά μέρη για φαγητό στη Θεσσαλονίκη ας πούμε και κάποια αντιπροσωπευτικά μαγαζιά για την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα……..


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
1.      ΤΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ (ψαροταβέρβα – ουζερί) - καταπληκτικό φαγητό!!!! δοκίμασστε καλαμαράκια με γεύση πέστο, φρέσκο γαλέο τηγανητό, κουτσουμούρες τηγανητές, μύδια με άσπρη σάλτσα,  μυδοπίλαφο, σαρδέλα ρηγανάτη, καλαμαράκια γεμιστά με τυρί, συνοδευόμενα από πάρα πολύ καλό τσίπουρο.  Όταν λέμε φρέσκα εννοούμε φρέσκα…….θαλασσινά… ξέρει άλλωστε για την ποιότητα ο Κυριάκος ο Στόγιος (Ιδιοκτήτης) ο οποίος είναι πολύ αυστηρός σε θέματα ποιότητας.


ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
1.  
ΒΡΑΧΟΣ (ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ) (ψησταριά) – είναι καταπληκτικός ο άνθρωπος τι να λέμε??? Η τέχνη η μεγάλη δεν είναι να ψήσει στη σούβλα κανείς αρνί ή κατσίκι... Η τέχνη η μεγάλη είναι να ψήσει κανείς στη σούβλα εννοείται κατσίκι άγριο που από τη φύση του έχει σκληρό κρέας.. Γι αυτό είναι επιπέδου champions league το ψήσιμο του... Επίσης πολύ καλό και το κεμπαπ το χοιρινό που φτιάχνει...
2.      ΧΑΡΑΝΑΣ (ψαροταβέρνα) – ο άνθρωπος έχει το 80% των καϊκιών (ιδιοκτησίας του εννοείται) της Σαμοθράκης και φυσικά προμηθεύει με πάφρεσκα ψάρια  όλα τις ψαροταβέρνες και ως εκ τούτου και την δική του ψαροταβέρνα. Να φάτε τούνα ψητή στα κάρβουνα, χταπόδι στα κάρβουνα, ψάρια ψητά (σιναγρίδες, μπαρμπούνια κλπ) και όλα αυτά σε χαμηλές τιμές.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
1.      ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ (ουζερί – ταβέρνα) – Πάρα πολύ καλό μαγαζί που συνδυάζει και ψάρικα (απαραίτητα για το τρομερό τσιπουράκι που έχει) αλλά και κρεατικά για ωραίο χύμα κρασί. Ψαρικά παφρεσκα (όπως σαλάχια, γλωσσάκια, μπρασκοουρίτσες, σαρδελες, γαρίδες,κλπ).αλλά και κρεατικά πολύ καλά (παντσέτα, παιδάκια κλπ). Και από τιμές πολύ καλές..


ΦΑΝΑΡΙ ΡΟΔΟΠΗΣ
1.      ΒΑΣΙΛΗΣ (ψαροταβέρνα) – Απλά καταπληκτική ψαροταβέρνα… Βρίσκεται πάνω σε λοφάκι με απίστευτη θέα σε όλο το Βόρειο Αιγαίο (από Σαμοθράκη μέχρι Θάσο και Άγ. Όρος βλέπεις). Αξίζει να καθίσεις έξω κάτω απ' τα πεύκα και τις κουκουναριές, δίπλα στα κάγκελα, αγναντεύοντας τη θάλασσα (η χειμωνιάτικη αίθουσα δεν προσφέρει τόσο καλή θέα). Τεράστια ποικιλία ψαριών και θαλασσινών, εγγυημένα φρεσκότατα, σε μεγάλες ποσότητες και σε πολύ καλές τιμές 


ΙΑΣΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
1.      ΑΡΝΕΜΟΥΣΙ (ταβέρνα) – Πάρα πολύ καλή ταβέρνα με πολλά ανατολίτικα φαγητά (διάθεση φλοκλόρ) ενώ στο συν της οι τιμές για αυτά που προσφέρει…

ΞΑΝΘΗ
1.      ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ (ταβέρνα) – Χαρακτηριστική ταβέρνα της Ξάνθης με πολύ μεγάλη ποικιλία κρεατικών (άριστης ποιότητας) και πολύ καλές τιμές..  Στα συν της ότι βρίσκεται μέσα στη ζωή της Ξάνθης (παλιά πόλη)
        
ΓΕΡΑΚΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
1.      ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ (ταβέρνα) – Εκπληκτικός χώρος. Ξύλινο σαλέ. Μέσα στο πουθενά, διώροφο (θυμίζει φινλανδία) με γεύσεις εκπληκτικές. Πεντακάθαρο, προσεγμένο με γρήγορο σέρβις. Κατσικάκι, γιαουρτλού και γενικά όλα τα κρεατικά του.

ΜΕΤΑΓΚΙΤΣΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
1.      Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ταβέρνα- ψησταριά) – Πάρα πολύ καλά κρέατα σούβλας (κεμπαπ χοιρινό, γύρος, κοκορέτσι) αλλά και ψητά… όλα ντόπια από την περιοχή… από τιμές πολύ χαμηλές…

ΝΙΚΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
1.      ΓΡΑΔΑ BLUE (εστιατόριο) – εξαιρετικό ετσιατόριο… είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης του ΓΡΑΔΑ NUEVO (κυρ Απόστολος) της Θεσσαλονίκης.. Μεταφέρεται η ποιότητα του χειμερινού εστιατορίου του κέντρου της Θεσσαλονίκης στη Νικήτη αλλά θα πρέπει να προσθέσουμε τα φρέσκα θαλασσινα που προσφερει λόγω περιοχής… Από τιμές λογικές για το περιβάλλον και την ποιότητα…

ΨΑΚΟΥΔΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
1.      ΓΙΑΝΝΗΣ (ψαροταβέρνα - ταβέρνα) – φοβερή ψαροταβέρνα με εξαιρετικά μεζεδάκια για τσίπουρο (μύδια, χέλι καπνιστό, πέστροφα καπνιστή) παφρεσκα ψάρια (ξιφίας, συναγρίδες, μουσμούλια κλπ) αλλά και πολύ καλά κρεατικά…. Τιμές πολύ καλές

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
1.      Η ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ (ταβέρνα) – Είναι το μοναδικό μαγαζί που πρώτα πρέπει να αποφασίσεις τι ποτό θα συνοδεύει το φαγητό σου, ώστε να σου προτείνει ο Σοφοκλής τα ανάλογα πιάτα. Διαφορετικά, δεν θα σου φτάσει η μέρα για να ακούσεις όλη τη λίστα με τους μεζέδες... 
Υ.Γ.στο τέλος του γεύματος ζητήστε και μια 'φακελωμένη'... Απλά τέλειο…. συνδυάστε το με μία διαμονή σε έναν νέο ξενώνα που έγινε στο ιστορικό κέντρο γιατί ίσως να θέλετε να φάτε στη μαριγούλα και την επόμενη μέρα!!! Μοναδική γευστική εμπειρία!

ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
1.      ΤΟ ΧΑΓΙΑΤΙ (ταβέρνα) – Πολύ Καλό φαγητό, πολύ νορμάλ τιμές, σουβλάκι ΑγίουΠροδρόμου (το ξακουστό) και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ χώρος! Δασάκι, εξωκκλήσι, στρέμματα γκαζόν,κούνιες και δέντρα.

ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΕΔΕΣΣΑ)
1.      Η ΚΑΛΥΒΑ (ταβέρνα) – Ίσως η καλύτερη ταβέρνα στον Αγ. Αθανάσιο. Όλα πολύ καλά φαγητά αλλά εκείνο που θα σας μείνει αξέχαστο είναι το "χεράκι" αρνιού στην γάστρα όπως και το μοσχαράκι στη γάστρα με δαμάσκηνο. Όταν πας σε μια ταβέρνα φαγωμένος και τα βρίσκεις όλα τόσο νόστιμα πάει να πεί ότι η ταβέρνα αξίζει!!
2.      Ο ΠΕΤΡΟΣ (ταβέρνα) – Πεντανόστιμα κρέατα (μοσχαράκι με χυλοπίτες, μπριζόλα αγριογούρουνου κλπ) με ωραία συνοδευτικά  (μπουγιουρντί, τυρόπιτα, τζατζίκι/τυροκαυτερή). Από τιμές σχετικά καλές….
3.      ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ (ταβέρνα) – Σε κερδίζει με την ευγένεια του ο ιδιοκτήτης (Χρήστος) . Εχει και μεζέδες για το καταπληκτικό τσίπουρο της περιοχής αλλά και καλά κρεατικά.

ΦΛΩΡΙΝΑ
1.     
ΟΙ ΔΕΡΒΙΣΙΔΕΣ (ταβέρνα) – Πάρα πολύ καλό φαγητό. Φοβεροί οι γιαουρτοκεφτέδες, η καπνιστή μπριζόλα, τα σουτζουκάκια κλπ κλπ.. Εξαιρετική ποιότητα και από τιμές πολύ πολύ χαμηλες!!





ΚΑΣΤΟΡΙΑ
1.      ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ (ταβέρνα) – τι να πούμε?? Απίστευτες γεύσεις…. Τηγανιές φοβερές… Συκωταριές εξίσου….Οπως και ψαρονέφρι με τυριά , ψαρονέφρι με μανητάρια κλπ κλπ… Πάρα πολύ οι μεζέδες, καλό κρασί και από τιμές προσιτές.

ΜΑΝΙΑΚΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
1.      ΟΥΣΙΕΣ ΚΙ… (ταβέρνα) – Πολύ καλό φαγητό!!!!! Προτείνονται όλα τα «ποντιακά» μακαρόνια, χυλοπίτες, μακαρένα, κ.α. τα οποία έρχονται με σάλτες γιαουρτιού (σκορδαλιά και/ή καρύδι με βάση το γιαούρτι) και τα γιαουρτλιού είναι υπέροχα με βάση τα πισία (πίτες ποντιακές) και το κρέας της όρεξής σας (κοτόπουλο, σουτζουκάκι, σουβλάκι, χοιρινά ή μοσχαρίσια ή κοτόπουλο) και από τιμές πολύ φθηνές.

ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
1.      ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΟΧΙ (ταβέρνα) – Ενας τεράστιος χώρος που δεν τον πιάνει το μάτι σου ότι θα φας καλά (χρησιμοποιείται και σαν χώρος εκδηλώσεων οπότε σε προκαταλαμβάνει ότι δε θα φας καλά). ω του θαύματος όμως πέφτεις έξω!! Μιλάμε από ποιότητα ο άνθρωπος δεν παίζεται!!! Τι λαχανοντολμαδες λαχταριστούς έφερε τι κεμπάπ απιστευτο τι κυνήγι λαγο και αγριογούρουνο...΄Στην αρχή φέρνει και τσίπουρο χύμα (πολύ καλό) με μεζέδες.. από τιμές πολύ φθηνές.

ΝΕΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
1.      ΚΑΣΤΕΛΟ (ξενοδοχείο – εστιατόριο) – Από περιβάλλον και θέα απλά δεν παίζεται. Το ίδιο βέβαια και από σέρβις. Και ενώ νομίζεις ότι θα φας σε κάποιο από τα γνωστά γλυκανάλατα gourmet εστιατόρια τα φαινόμενα απατούν! Κουζίνα εκπληκτική με γεμιστά αρνιά, παιδάκια γάλακτος απίστευτα κλπ κλπ….. Από τιμές τσιμπημένες αλλά απόλυτα δικαιολογημένες για το περιβάλλον και την ποιότητα του.

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
1.      ΖΑΓΡΕΑΣ (ταβέρνα) – Περιβάλλον ταβέρνας με φοβερό φαγητό με έμφαση στο κυνήγι. Εκεί θα βρείτε στάνταρ λουκάνικο αγριογούρουνου, αγριογούρουνο μπριζόλα σε εξαιρετική ποιότητα όπως βέβαια και τα υπόλοιπα κρεατικά που έχει. Από τιμές προσιτές.

Νομίζω ότι έχω αναφέρει κάποια ελάχιστα χαρακτηριστικά μέρη για φαγητό στη Θεσσαλονίκη (αδιαμφισβήτητη Πρωτεύουσα του φαγητού) αλλά και στη υπόλοιπη Βόρειο Ελλάδα…σίγουρα έχω παραλείψει πολλαπλάσια… αλλά όλα αυτά τεκμηριώνουν την άποψη ότι όταν μιλάμε για φαγητό εννοούμε Βόρεια Ελλάδα!!!!


Giannis7310 

1 σχόλιο:

  1. Καλή η λίστα με τα φαγάδικα και για αυτό μόνο είναι καλό και το άρθρο. Αν όμως είχες επισκεφθεί αντίστοιχο αριθμό φαγάδικων στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και την Νότια Πελοπόννησο (αλλά και αλλού) τότε θα είχες εμπεδώσει ότι είναι άστοχο το εγκώμιο της βορείου Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24