15 Ιουν 2013

Hangover 3 (20113 – ελληνιστί «Hangover, Μέρος Τρίτο)



Βαθμολογία 3,5 / 5 



     
  Τελικά, κάθε φορά που βλέπω ένα sequel από οποιαδήποτε ταινία (με εξαίρεση ίσως τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) επιβεβαιώνω ότι όντως όσο πιο μακριά πάει η βαλίτσα τόσο χαμηλώνει η ποιότητα. Βέβαια, το «Hangover, Μέρος Τρίτο» είναι μια πολύ καλή κωμωδία που όμως απέχει από το πρώτο μέρος της σειράς.
       Η υπόθεση δεν προσφέρει κάτι εντυπωσιακά ενδιαφέρον. Ουσιαστικά αποτελεί αντιγραφή του πρώτου μέρους με τους τρεις βασικούς πρωταγωνιστές (Bradlet Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms) να προσπαθούν να σώσουν για μία ακόμα φορά τον τέταρτο της παρέας (Justin Bartha) από τα χέρια ενός πλούσιου μαφιόζου (John Goodman) που προσπαθεί να πάρει πίσω τα κλεμμένα!!! Ο κλέφτης δεν είναι άλλος από τον Mr. Chow (Ken Jeong) που επιστρέφει με ενισχυμένο ρόλο αφού μαζί με τον δικό μας Γαλιφιανάκη αποτελούν τους δύο βασικούς πόλους γέλιου πάνω στους οποίους στηρίζεται η ταινία.  Οι υπόλοιποι συμπληρώνουν αρμονικά το κάστ και πατάνε στην ίδια συνταγή επιτυχίας της ταινίας. 

    Δυστυχώς φαίνεται ότι τελείωσαν οι ιδέες στους σεναριογράφους. Δεν εξηγείται αλλιώς η επανάληψη πολλών αστείων και καταστάσεων (μα καλά, άλλη πόλη εκτός από το Las Vegas δεν υπάρχει?). Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές στιγμές που προκαλούν αυθόρμητο γέλιο ενώ κανά 2-3 μπορούν να χαρακτηριστούν ως κορυφαίες (μην βιαστείτε να φύγετε από τον κινηματογράφο αφού πέσουν οι τίτλοι τέλους….).  Ο Γαλιφιανάκης παρουσιάζει μια ακόμα πιο εξελιγμένη μορφή του χαρακτήρα του με την υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο ενώ και ο κινέζος Mr. Chow κουμπώνει τέλεια δημιουργώντας ένα από τα πιο δεμένα δίδυμα χαρακτήρων τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσαν να λείπουν κάποιες αηδιαστικές πινελιές. Επίσης, υπάρχει κάποιο θέμα με τα ζώα μάλλον. Τι σας έφταιξε η καημένη η καμηλοπάρδαλη και τα κοκόρια?? Τέλος, κάποιες σκηνές είναι ολίγον σοκαριστικές για κωμωδία με αποτέλεσμα να παγώνει κάπως το χαμόγελο!
        
Σε γενικές γραμμές μια πολύ καλή κωμωδία, σίγουρα από τις καλύτερες της χρονιάς αλλά έχει την ατυχία να συγκρίνεται με τα δύο αδερφάκια της και κυρίως με το πρώτο. Χάνει πόντους επίσης και από την έλλειψη πρωτοτυπίας. Αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας…αξίζει να τη δείτε!!!!



Και μην ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την ταινία με αστεράκια αν την έχετε δει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24