14 Σεπ 2018

Ocean’s 8 (2018, ελληνιστί «Η Συμμορία των 8»)



Βαθμολογία 3 / 5

Μία από τις πιο πολυδιαφημισμένες ταινίες της χρονιάς έπεσε τελικά στα χέρια μου. Αγαπημένο franchise ταινιών άλλωστε οι περιπέτειες του Danny Ocean και της ανδροπαρέας του (κατά κύριο λόγο) οπότε την περίμενα με μεγάλη αγωνία. Μεγάλο plus το λαμπρό καστ και κυρίως με την παρουσία της αγαπημένης μου Sandra Bullock αλλά και της απίθανης (σε ότι και να κάνει) Cate Blanchett.

Το στόρυ λίγο πολύ το αναμενόμενο. Ένα γκρουπ υπεραλαντούχων ληστών, η κάθε μία με το ιδιαίτερο ταλέντο της, συγκεντρώνονται από την Debbie Ocean, αδερφή του εκλιπόντος Danny με σκοπό να ληστέψουν ένα πανάκριβο κόσμημα. Μαζί της η πρώην συνεργάτιδά της στο έγκλημα, Lou όπως και 6 ακόμα κυρίες με διαφορετικά background αλλά έναν κοινό σκοπό. Να πλουτίσουν με μια γερή, τελευταία μπάζα! Το σχέδιο είναι έτοιμο και το επεξεργαζόταν η Debbie όσο καιρό ήταν κλεισμένη στη φυλακή εξαιτίας μιας δουλειάς που στράβωσε.

Ουσιαστικά η ταινίας είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται...δηλαδή διασκεδαστική (και όχι αγχωτική ή έντονη) δράση, μπόλικο χιούμορ, ένα έξυπνο σχέδιο και γρήγορο ρυθμό. Σαφώς και το εξαιρετικό καστ των Bullock (κάπως αδιάφορη είναι η αλήθεια), Blanchet (η επιτομή της κομψότητας), Hathaway (αν και δεν με εξιτάρει συνήθως, σε αυτή την ταινία ήταν πολύ καλή), Kaling (γλυκύτατη), Awkwafina (συμπαθητική χωρίς πολλές στιγμές όμως), Paulson (ταιριαστός ο ρόλος της φαινομενικά καλής νοικοκυράς), Rihanna (το γνωστό αλητάκι που ταιριάζει τόσο στην εμφάνισή της) και Carter (δες παρακάτω) ανεβάζουν επίπεδο την ταινία. Βέβαια το συγκεκριμένο franchise πάντα βασιζόταν στα πλούσια καστ του και στο έξυπνο σενάριο. Ευτυχώς οι δημιουργοί Ross και Milch διατηρούν αυτές τις βασικές αρχές και ακολουθούν την πεπατημένη. Αυτό ίσως κιόλας να είναι το μοναδικό αρνητικό. Ότι η ταινία δεν προσφέρει κάτι καινούργιο (πέραν του φύλου των πρωταγωνιστών) και φαινομενικά το κόλπο που στήνεται είναι ελαφρώς κατώτερο αυτών που έφερναν εις πέρας οι άντρες ομόλογοί τους. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην αξεπέραστη Helena Bonham Carter που ξεχωρίζει με την εκκεντρικότητα και τις εκφράσεις της.

Για να μην τα πολυλογούμε, είναι μία πολύ safe επιλογή για Σάββατο βράδυ με καλή παρέα. Λαμπερό καστ, λαμπερό το τρόπαιο και γενικά η γκλαμουριά σε όλο της το μεγαλείο με αρκετές πινελιές υπερβολής με στόχο τη διακωμώδηση αυτού του ξένου, για πολλούς, κόσμου των πλουσίων και των γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24