31 Μαρ 2019

Το φαινόμενο του Ισπανικού Κινηματογράφου, Paulo Oriol - Ψηφίστε την αγαπημένη σας ταινία

Oriol Paulo
O 44χρονος Oriol Paulo είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Αυτό που τον χαρακτηρίζει στις ταινίες του είναι το μυστήριο και οι ατμοσφαιρικές σκηνές που συνδυάζονται τέλεια με τα πρωτότυπα σενάρια που συνήθως οδηγούν σε ανατρεπτικά φινάλε. Τα τελευταία χρόνια μας έχει παρουσιάσει 4 πολύ καλές ταινίες με μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Μάλιστα με την άνοδο του Netflix όλο και περισσότεροι θεατές απέκτησαν εύκολη και φτηνή πρόσβαση στις ταινίες του, τις οποίες το Netflix έχει σε πρώτο πλάνο.

Η πρώτη από τις 4 ταινίες ήταν "Το Σώμα" (El Cuerpo) που κυκλοφόρησε το 2012 και αφορά την αναζήτηση του σώματος μιας γυναίκας που χάθηκε από το νεκροτομείο. Το γεγονός αυτό δημιουργεί υποψίες ότι η γυναίκα δεν πέθανε από καρδιακή ανακοπή, όπως αρχικά θεωρήθηκε.

Το 2016 ακολούθησαν 2 ταινίες. Ίσως η μεγαλύτερή του επιτυχία είναι η ταινία με τίτλο "Αόρατος Επισκέπτης" (Contratiempo) (διαβάστε την κριτική μας εδώ!!) που μας παρουσιάζει τις προσπάθειες ενός πλούσιου επιχειρηματία να δομήσει μια πιστευτή υπερασπιστική γραμμή αφού κατηγορείται για τη δολοφονία της ερωμένης του. Την ίδια χρονιά έγραψε το σενάριο για την ταινία "Απαγωγή" (Secuestro) στην οποία μία γνωστή δικηγόρος προσπαθεί να βρει τρόπο να τιμωρηθεί ο φερόμενος ως απαγωγέας του γιου της ο οποίος αποφυλακίζεται λόγω έλλειψης στοιχείων. Η τελευταία ταινία που προκάλεσε θόρυβο είναι "Η Οφθαλμαπάτη" (Durante la tormenta) στην οποία ο Oriol χρησιμοποιεί έντονα το στοιχείο του φανταστικού (εδώ η κριτική μας!!).


Άραγε ποια είναι η δική σας αγαπημένη ταινία με δημιουργό τον Oriol Paulo; Ψηφίστε στο παρακάτω poll...

1 σχόλιο:

  1. έχω δει τις 3 από τις 4 (μόνο την Απαγωγή δεν έχω δει)...εξαιρετικές και οι 3 αλλά κορυφαία κατά τη γνώμη μου είναι το Contratiempo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24