3 Μαρ 2019

Aquaman (2018, ελληνιστί «Ο άνθρωπος – μπαρμπούνι» - μου ήρθε μια σχετική όρεξη για τηγανητό μπαρμπουνάκι)


Βαθμολογία 2,5 / 5

Άργησα λίγο αλλά τα κατάφερα τελικά και είδα την τελευταία υπερηρωική ταινία του DC Universe (λέγε με και χρυσωρυχείο για τους μετόχους) και πρώτη με τον Aquaman να είναι ο βασικός ήρωας.

Η ταινία έχει δύο σκοπούς...ο πρώτος είναι να μας εισάγει στον κόσμο του Aquaman και να γνωρίσουμε τους κεντρικούς χαρακτήρες που τον απαρτίζουν και ο δεύτερος να μας παρουσιάσει μία άλλη πλευρά της DC…μία λιγότερο σκοτεινή, με περισσότερο χρώμα (υποθαλάσσια άλλωστε) που όμως δεν κάνει εκπτώσεις σε οπτικά εφέ και σκληρές μάχες (το αντίθετο μάλιστα εστιάζει εκεί). Το βασικό στόρυ είναι η προσπάθεια του Aquaman, ο οποίος ζει κυρίως στον εδώ κόσμο, να σταματήσει τον διαβολικό αδερφό του και βασιλιά της μυθικής Ατλαντίδας ο οποίος έχει σκοπό να οδηγήσει τους υποβρύχιους κατοίκους σε πόλεμο με τους ανθρώπους. 

Ο σκηνοθέτης James Wan μάλλον δεν πολυσκοτίστηκε για την ταινία (δεν χρειαζόταν κιόλας). Χρησιμοποίησε όλο το μπάτζετ του κατά βάση στα οπτικά εφέ, βασίστηκε σε ένα απλοϊκό σενάριο (πόλεμος των 2 κόσμων, κάποιος να μας σώσει, διαβολικός βασιλιάς, μπλα, μπλα, μπλα....), πέταξε μέσα και 2-3 δυνατά ονόματα (εκτός του Jason Momoa, εμφανίστηκαν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους η Nicole Kidman, o Willem Dafoe, ο Patrick Wilson και η Amber Heard) και δημιούργησε μια ταινία όπως ακριβώς θα την ζητούσε ο κλασικός θεατής αυτών των ταινιών. Ολίγον χιούμορ, πολύ μα πολύ δράση και γενικά να μη σκοτίζεται και το μυαλουδάκι μας. Η αλήθεια πάντως είναι ότι είχε πολύ ενδιαφέρον ο υποθαλάσσιος κόσμος και πως παρουσιάζεται. Αναμενόμενα χρωματιστός, πυκνοκατοικημένος από περίεργα και μη πλάσματα και αναστατωμένος από την ωμή παρεμβατικότητα των ανθρώπων (περνάμε και οικολογικά μηνύματα βεβαίως βεβαίως!!!).


Ας μην το πολυκουράζουμε...είναι μία ταινία ταμάμ για τους λάτρεις των ταινιών με υπερήρωες και σίγουρα αξίζει για θέαση σε μια κινηματογραφική αίθουσα (ίσως και σε 3D). Κατά τα άλλα...εντυπωσιακή εφέ, ανεπαρκές σενάριο, αναμενόμενες ερμηνείες...και τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24