24 Ιουν 2018

Ένα reggae πάρτυ στο Ηρώδειο με οικοδεσπότες τον Sting και τον Shaggy (23/6/2018)


Από την αρχή της η βραδιά της 23ης Ιουνίου ήταν περίεργη. Οι πόρτες άνοιξαν γύρω στις 19:30, οι θεατές άνετα και ήρεμα άρχισαν να γεμίζουν το μαγευτικό Ηρώδειο (σε αντίθεση με τη συναυλία των Foo Fighters που οι ουρές ήταν ατελείωτες πέρυσι) και ο ουρανός ήταν γαλανός. Μέχρι εκεί όλα καλά.
Λίγο μετά τις 20:30 άρχισαν οι σουρεαλιστικές εικόνες. Οι ουρανοί σκοτείνιασαν, οι θεατές περισσότερο παρατηρούσαν τα απειλητικά σύννεφα που έρχονταν από μακριά με μεγάλη ταχύτητα και οι τεχνικοί ήταν σε επιφυλακή ώστε να καλύψουν σε χρόνο dt τα μηχανήματα. Και στις 9 παρά το κακό έγινε....καντάρια βροχή, αστραπές, βροντές και θεατές να τριγυρίζουν στάζοντας προσπαθώντας να βρούνε κάπου να προφυλαχτούν (κάτι σχεδόν αδύνατο στο Ηρώδειο). Τελικά ο καιρός αποφάσισε να μας κάνει τη χάρη και γύρω στις 21:30 σταμάτησε η βροχή κάτι που οδήγησε στη δεύτερη σουρεαλιστική εικόνα με τον Sting σε μια επίδειξη καλού PR να βγαίνει με μια σκούπα και (συμβολικά) να καθαρίζει για λίγη ώρα τη σκηνή.

Τρίτη σουρεάλ κατάσταση; Ολόκληρη η συναυλία...καθ’ όλη τη διάρκεια επικρατούσε το reggae στοιχείο αφού οι 2 καλλιτέχνες ουσιαστικά κάνουν promotion του νέου τους δίσκου 44/876 και επέλεξαν να αφιερώσουν κυρίως το πρώτο μέρος της συναυλίας στα νέα τους τραγούδια. Ενδιαφέρουσες μουσικές, χαλαρά και διασκεδαστικά τραγούδια αλλά κάπως αταίριαστα στον χώρο και φυσικά στις διαθέσεις των θεατών που φρόντιζαν να δείχνουν την προτίμησή τους στα κλασικά τραγούδια των Police ή ακόμα και στις μεγάλες επιτυχίες του Shaggy. Παρόλα αυτά, η τρομερή ενέργεια του Shaggy που αλώνιζε τη σκηνή και η απίστευτη μουσικότητα και φωνή του Sting δεν άφησαν κανέναν ανικανοποίητο. 
Από τη μία Englishman in New York, Roxanne, Message in a bottle, Fields of gold, Shape of my heart και από την άλλη Angel, Sexy lady, Boombastic έδωσαν τον τόνο και ξεσήκωσαν τους θεατές. Για να έρθει η απόλυτη αποθέωση με το διπλό encore στο οποίο ακούσαμε τα θρυλικά Desert Rose, Every breath you take και τελευταίο και καλύτερο όλων το Fragile που έδεσε μαγικά με το σκηνικό και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί το Ηρώδειο και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης. 

 Fragile για ένα μαγευτικό κλείσιμο

Τελικά μπορεί να μην έλειψαν οι γκρίνιες για την συμμετοχή του Shaggy που η αλήθεια είναι ότι δεν είχε προβληθεί ιδιαίτερα οπότε πολλοί, ειδικά την Παρασκευή, βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Παρόλα αυτά και οι 2 καλλιτέχνες έδωσαν μία εξαιρετική παράσταση που ξεσήκωσε τους θεατές που λικνίζονταν στις θέσεις τους (ή και όρθιοι σε διάφορα σημεία του θεάτρου). Ακόμα μία ιστορική μουσική στιγμή τόσο για τους έλληνες και ξένους θεατές όσο και για τους ίδιους τους καλλιτέχνες αφού αναμφίβολα αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα τους μια μουσική παράσταση στο Ηρώδειο (ειδικά για τον Shaggy που λόγω είδους – και όχι καριέρας- δεν θα περνούσε ούτε έξω από το Ηρώδειο υπό άλλες συνθήκες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24