9 Ιουν 2018

6ος Διαγωνισμός Ελεύθερης Γραφής: Οι κριτικές επιτροπές

Αγαπητοί αναγνώστες, μόλις μία ημέρα πριν λήξει και η παράταση για τη δήλωση συμμετοχών στον φετινό, ανανεωμένο διαγωνισμό είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τα μέλη των κριτικών επιτροπών. Είναι δημιουργοί καταξιωμένοι στο χώρο της λογοτεχνίας και της ποίησης και θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να ξεχωρίσουν τα 10 καλύτερα κείμενα της κάθε κατηγορίας, τα οποία στη συνέχεια θα μπουν στη κρίση των αναγνωστών μας.

Στη συνέχεια θα γνωρίσετε λίγo καλύτερα το κάθε μέλος των επιτροπών μας:


ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

1. Κουτσάκη Ζανέτα

Η Ζανέτα Κουτσάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι μητέρα τεσσάρων αγοριών και εργάζεται ως νοσηλεύτρια. Ασχολείται με την συγγραφή διηγημάτων από πολύ μικρή ηλικία. Διακρίθηκε στην πεζογραφία όταν ήταν ακόμη μαθήτρια δημοτικού, κατακτώντας το πρώτο βραβείο πεζού κειμένου σε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα "Φιλία". Έκτοτε της έχουν απονεμηθεί αρκετοί έπαινοι για λοιπές συμμετοχές σε παρόμοιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το πρώτο της μυθιστόρημα, εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 με τίτλο "Θυμάμαι τα πάντα". Τα δεύτερο και τρίτο κατά σειρά έκδοσης και βιβλία της είναι το «Αναμνήσεις με άρωμα espresso» και «Ρόδι και μέλι». Ακόμη, έχει ολοκληρώσει μια συλλογή από είκοσι διηγήματα, διδακτικού κατά βάση χαρακτήρα.

2. Προδρόμου Μαρία

Η Μαρία Προδρόμου γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1994 ασχολείται ενεργά με το επάγγελμα, αρθρογραφώντας σε περιοδικά και εφημερίδες. Τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες τις έκανε όταν ήταν 9 χρόνων γράφοντας παραμύθια. Στην ηλικία των 14 ετών ολοκλήρωσε το πρώτο της βιβλίο, ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που έγραψε σε ένα χοντρό τετράδιο και που παραμένει ανέκδοτο στη βιβλιοθήκη της ως σήμερα. Εκτός από τα βιβλία ασχολείται και με τη συγγραφή σεναρίων. Έχει ολοκληρώσει βιβλία τα οποία έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν στην Κύπρο και την Ελλάδα. Από τις εκδόσεις Μάτι κυκλοφορούν: Το "Τριαντάφυλλα του ανέμου", το βιβλίο της "Οι κόρες των βράχων", η επανέκδοση του βιβλίου της "Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ" και το τελευταίο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ματωμένα Νούφαρα». Έχει επίσης μεταφράσει πάρα πολλά παιδικά βιβλία και παραμύθια.

3. Χουσνή Έλενα

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Επίσης εργάστηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση Σάμου, και σήμερα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου. Το 2012 το μυθιστόρημά της της Άλικο σαν το… Αίμα έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Νωρίτερα, το 2009, είχε βραβευθεί από την ΠΕΛ με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού Έργου και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα και περιοδικά. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο Στα άδυτα... των δυτών από τις εκδόσεις Δίαυλος. Ακολούθησε το 2016 η «Χρυσή Εκδίκηση – Η πτώση μιας δυναστείας» και «Το παιδί με τα ριγέ Μπλούζα» από τις εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ και από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορούν τον Ιούνιο του 2018 οι «Καταραμένες Πολιτείες». Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).

ΠΟΙΗΣΗ

1. Βαρδάκας Νίκος

Γεννήθηκε το 1976 στήν Θεσσαλονίκη όπου και μένει.Το 2013 εκδόθηκε το έργο "Πλατεία Συντάγματος" απο τις εκδόσεις "Ρώμη".Το 2014 επίσης κυκλοφόρησε σε συλλογή για το έτος Ελ Γκρέκο το κείμενο του με τίτλο "Τολέδο εν καιρώ καταιγίδος"απο τον ίδιο εκδοτικό οίκο όπως και το 2015 η ποιητική του συλλογή με τίτλο "2015".Το 2015 κυκλοφόρησε το κείμενο του με τίτλο "Αφιερωμένο" απο την 2η ομαδική ποιητική συλλογή απο τις εκδόσεις Διάνυσμα.Το 2016 πλέον απο τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί η 3η ομαδική ποιητική συλλογή,όπου συμμετέχει με 2 κείμενα. Σε μορφή free ebook κυκλοφόρησε με αυτοέκδοση το έργο του "Μέχρι την Λύτρωση" το 2015. Με τις εκδόσεις Διάνυσμα κυκλοφόρησαν το 2016 τα έργα του σε μορφή free ebook "Σαν νύχτες μοιάζουνε οι ελπίδες" και η "Νοσταλγία". Την ίδια χρονιά το κείμενο του "Διαδρομή" συμμετέχει στην συλλογή Τρενογραφίες του tovivlio.net. Eπίσης κυκλοφορεί πλέον απο το tovivlio.net το ebook με τίτλο "Bonsai stories"όπου υπάρχει το κείμενο του "Σκοτάδι". Οσον αφορά το 2016 στο blog του, φιλοξενούνται 4 συλλογές του.Τα "Αταίριαστα", τα "Πρώιμα(1992-2005)" , τα "Κείμενα"και "2005-2015". To 2017 φιλοξενoύνται οι νέες του δουλειές με τίτλο "Συναισθήματα" ,"Ιστορίες της πόλης"και "Παρελθόν". Επίσης απο τις εκδόσεις Οστρια δημοσιεύτηκε το "Ανθολόγιο ποίησης 2017-2018" όπου συμμετέχει με κείμενο του. Αυτή την χρονιά απο τις ίδιες εκδόσεις, δημοσιεύτηκε το συλλογικό έργο "Χριστός γεννάται" όπου υπάρχει κείμενο του.Tον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, εμφανίστηκε με απαγγελία ποιημάτων του, στο Βαφοπουλειο πνευματικό κέντρο στα πλαίσια της εκδήλωσης "Η μελωδία της αλληλεγγύης". Το 2018 δημοσιεύεται στο blog του μια νέα συλλογή κειμένων με τίτλο "Σκέψεις".

2. Σταθακοπούλου Κωνσταντίνα

Γεννήθηκε στην Θήβα Βοιωτίας έχοντας καταγωγή από την ορεινή Αχαΐα. Από νεαρή ηλικία κατέθεται γραπτά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της αποσπώντας αρκετά μαθητικά βραβεία και επαίνους. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως υπεύθυνη ιδιωτικής δανειστικής βιβλιοθήκης με παράλληλη δραστηριότητα την οργάνωση διαλέξεων στα πλαίσια του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστήμιου του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, όπου και κατοικεί. Ασχολείται με τα κοινά της περιοχής, ως εκλεγμένο μέλος του τοπικού συμβουλίου. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει και κατατίθεται ατέλειωτα. Σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό των Εκδόσεων ''ΕΝΤΥΠΟΙΣ – ΜΩΡΑΙΤΗΣ’’ το 2014, το ποίημα της ‘’ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝΕ’’ απέσπασε τιμητική διάκριση και αποτέλεσε μέρος ποιητικού ανθολογίου. Τιμητική διάκριση απέσπασε ποίημα της και στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στους Δελφούς το 2016, της οποίας είναι μέλος. Έχει εκδώσει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο ‘’ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΕΙΠΩΤΑ’’ απ’ τις εκδόσεις ‘’ΑΛΛΩΣΤΕ''. Ποιήματα της συμμετείχαν το 2017 στο ‘’Ανθολόγιο των 31ων Δελφικών Αγώνων Ποίησης’’ της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ) και στο ανθολόγιο των εκδόσεων ΑΛΛΩΣΤΕ με τίτλο ‘’ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΙΧΝΗ’’. Άρθρα της καθώς και πεζά έργα της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και blogs.

3. Στεργίου Ιλίκη 

Η Ιλίκη Στεργίου (κατά κόσμον Βασιλική Όλγα Στεργίου) είναι ποιήτρια και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του '91, διαμένει σε μια παραλιακή πόλη της ανατολικής Αττικής και δηλώνει πολίτης του κόσμου.
Ασχολείται με την ποίηση από το 2012 γράφοντας και δημοσιεύοντας στο προσωπικό της blog (http://ilikistergiouofficial.blogspot.com), κείμενα και ποιήματα της έχουν φιλοξενιθεί σε διάφορους καλλιτεχνικούς ιστοτόπους.
Πρώτη της ποιητική συλλογή σε ελληνικά και αγγλικά: “Προσοχή Στο Κενό” - “Mind The Gap” (2015).
Η μεγαλύτερη της φιλοδοξία είναι να αλλάξει την οπτική γωνία, έστω, ενός ανθρώπου. Η ποίηση της στρέφεται γύρω από τα "κοινώς αυτονόητα" και το έντονο μυστήριο που κρύβουν.


ΥΓ: Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους και για τον χρόνο που θα αφιερώσουν...είναι μεγάλη μας τιμή!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24