29 Δεκ 2012

Werewolf: The Beast Among Us (2012 - ελληνιστί «Λυκάνθρωπος: Ο θρύλος»)



Βαθμολογία 2,5 / 5


 

         Τελικά όλα τα μυθικά – κινηματογραφικά τέρατα θέλουν τον Van Helsing τους. Η αναφορά στον συγκεκριμένο ήρωα δεν είναι τυχαία αφού η σχετική ταινία σίγουρα αποτέλεσε τον οδηγό για τον Λυκάνθρωπο (χωρίς πάντως να την πλησιάζει σε ενδιαφέρον)!

      Το στόρυ απλό και κατανοητό. Το σκηνικό ένα χωριό ή μάλλον μια επαρχία 200 χρόνια πριν και ένας λυκάνθρωπος που αφήνει πίσω του πόδια, κεφάλια, χέρια και ότι άλλο μπορεί να αποκολληθεί από ένα ανθρώπινο σώμα. Απαραίτητη η παρουσία κάποιων λυκανθρωποκυνηγών, του super κυνηγού που θα σώσει την πατρίδα στο τέλος, του νεαρού με τα γυμνασμένα μούσκουλα αλλά και της κοπελιάς ώστε να υπάρχει και το αναγκαίο Love story και φυσικά μερικών δευτεραγωνιστών που απλά στοιχηματίζεις σε ποιο λεπτό της ταινίας θα πεθάνουν. Πάντως, για να είμαστε και αντικειμενικοί, προς το τέλος η ιστορία αποκτά μια κάποια πρωτοτυπία οδεύοντας προς το happy ending (δεν είναι spoiler, περιμένατε κάτι άλλο??) όσον αφορά τη φύση του λυκάνθρωπου. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί b-movie της δεκαετίας του ‘80 αν δεν υπήρχε η τεχνολογία των ’00. Αρκετά καλογυρισμένη εν τέλει με ωραία σκηνικά τοπία (πάντα με ιντρίγκαρε η σκοτεινή επαρχία σε οποιαδήποτε μορφή της), καλό ρυθμό χωρίς να κάνει κοιλιά (βοηθάει και η μικρή σχετικά διάρκεια – ούτε 1,5 ώρα). Από την άλλη….αδιάφορο cast με σχετικά άγνωστους ηθοποιούς αν και μερικοί εξ αυτών το παλεύουν κάπως, και τόσο αίμα και ξεκοίλιασμα (στα όρια του splatter χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος) που καταντάει υπερβολικό σε μερικά σημεία. 

 

 

         Θα την πρότεινα άνετα στους fan του είδους αλλά και σε όποιον γουστάρει τις έντονες ταινίες δράσης. Έχει να προσφέρει φρεσκάδα στο γένος των λυκανθρώπων και πρωτοτυπεί όσο μπορεί να το κάνει πάνω σε ένα θέμα που έχει χιλιοπαιχτεί. 

 

ΥΓ: Για τους λάτρεις του είδους check this out....

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24