27 Δεκ 2012

Killer Elite (ελληνιστί μην το παιδεύουμε "Killer elite")



Βαθμολογία 3 / 5      


      Δύο λέξεις θα σας πω…Jason Statham. Νομίζω είναι ο άνθρωπος που προσωποποιεί την κριτική ταινίας. Εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει το γενικό πλαίσιο πάνω στο οποίο κινείται η συγκεκριμένη ταινία, που βασίζεται μάλιστα σε πραγματικά γεγονότα (πλάκα μας κάνετε???).
        Ο Statham παίζει τον κλασικό επαγγελματία δολοφόνο, που μετά από κάθε φόνο ανάβει και ένα κεράκι στη μνήμη του νεκρού (τον τρώνε οι τύψεις), ο οποίος μαζί με τον De Niro (πρέπει να έχει οικονομικές στενότητες αν κρίνουμε από τις επιλογές καριέρας που κάνει τα τελευταία χρόνια) και άλλους δύο του συναφιού αναλάμβαναν σχετικές δουλειές. Έχοντας όμως χαθεί για αρκετά χρόνια αναγκάζονται να επανενωθούν ώστε να γλιτώσουν τον De Niro από τα νύχια ενός σεϊχη, μαχαραγιά ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο είναι ο τύπος, που θέλει να εκδικηθεί το θάνατο των τριών υιών του από πράκτορες της αγγλικής μυστικής υπηρεσίας. Ο Statham αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αποστολή με ανταμοιβή την απελευθέρωση του μεντορά του και 6 εκ. δολάρια (τα λεφτά θα τα μοιραστούν οι άλλοι, γιατί εκτός από ευσυνείδητος είναι και υπεράνω χρημάτων). Στην πορεία μπλέκεται και ο Clive Owen (που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πόσο αδιάφορος ηθοποιός είναι) και γίνεται ένα μπάχαλο. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά για την ταινία. Πολύ ξύλο, πολύ αίμα, πολύ κυνηγητό. Στα highlights η σκηνή όπου πλακώνονται ο Statham, o Owen και ένας κυβερνητικός όπου και οι τρεις ανήκουν σε διαφορετικές μεριές οπότε ο καθένας βαράει όποιον βρει μπροστά του. Α, κάπου ενδιάμεσα εμφανίζεται και η απαραίτητη θηλυκή παρουσία που ενσαρκώνει η Yvonne Strahovski (αξίζει να τη δεις) ώστε να υπάρξει και το κλασικό happy ending.


          Αν είστε τύπος της περιπέτειας και του ξύλου, θα λατρέψετε τον Statham οπότε αυτομάτως και την ταινία. Αρκετά καλή για το είδος της, στηρίζεται στο καλό καστ και στην ασταμάτητη δράση. Θετικό και το γεγονός ότι περιέχει πλάνα από αρκετά μέρη παγκοσμίως άρα στη χειρότερη θα θαυμάσετε τα αξιοθέατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24