26 Δεκ 2012

The Darkest Hour («Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη και στη Μόσχα», ελληνιστί «Η πιο σκοτεινή ώρα»)



Βαθμολογία 3 / 5 (επειδή μου αρέσουν αυτές οι ταινίες)


    Γιατί να πρέπει να χαλάσει το υπέροχο σκηνικό της Μόσχας?? Δηλαδή πόσες αμερικανικές πινελιές (από Starbucks και McDonalds’ μέχρι τα κλασικά αμερικανικά μπαρ) απαιτούνται για να μουτζουρωθεί αυτός ο πίνακας? Anyway, δεν είναι αυτό το θέμα μας!
    Η προσπάθεια που κάνουν οι δημιουργοί να φτιάξουν μια ταινία καταστροφής με συντελειακά (υπάρχει αυτή η λέξη?) στοιχεία είναι αξιοπρόσεκτη. Τα εφέ έχουν τη μερίδα του λέοντος αφού το σενάριο και οι ηθοποιοί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, όπως αναμενόταν άλλωστε. Λίγα λόγια για το story…Δύο νεαροί αμερικάνοι μεταβαίνουν στη Μόσχα για δουλειές, διαπιστώνουν ότι οι διεθνείς μπίζνες είναι σκληρές αλλά δεν προλαβαίνουν ούτε να μιζεριάσουν αφού τους κυνηγούν τα γεγονότα. Μαζί με δύο αμερικανίδες (για να υπάρχει και το απαραίτητο Love story- άσχετο, πως γίνεται στις ταινίες όταν δύο φίλοι συναντούν δύο άγνωστες κοπέλες να διαλέγουν κατευθείαν από μία και οι προτιμήσεις να συμπίπτουν με αυτές των κοπελιών??) αλλά και με διάφορους Ρώσους που έρχονται και παρέρχονται αναγκάζονται να πολεμήσουν κάτι εξωγήινους που κατεβαίνουν από τον ουρανό σαν πυγολαμπίδες και κατασπαράζουν ότι βρουν στο διάβα τους. Ο λόγος? Απλά, θέλουν τον ορυκτό πλούτο μας. Συνηθισμένα πράγματα! Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα καταλαβαίνετε. Η ταινία δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις ως προς το σενάριο. Δυσάρεστη έκπληξη η ανύπαρκτη μουσική επένδυση, που ακόμα και όταν ντύνει τις σκηνές, προτιμάς να κλείσεις τον ήχο. Οι ηθοποιοί? Ο ένας πιο άγνωστος από τον άλλο. Επίσης, το τέλος αφήνει και μια υπόνοια για sequel που προκαλεί έναν τρόμο όπως και να το κάνουμε. 


      Πάντως, οι fans των ταινιών καταστροφής (όπως εγώ) θα δουν τη συγκεκριμένη ταινία ευχάριστα αν και δεν θα μπει στο top 5 των επιλογών τους εν τέλει. Και μια τελευταία ερώτηση – απορία που έχω. Ενώ έχει ερημώσει η Μόσχα και ο πληθυσμός της έχει χάσει μερικά μηδενικά μέσα σε 2 ημέρες, γιατί θα έπρεπε (σύμφωνα με τη λογική των πρωταγωνιστών) η πρεσβεία των Η.Π.Α. να είναι αλώβητη? Φυσικά δεν ήταν….(ουπς, spoiler, sorry!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24