14 Δεκ 2012

Contraband (ελληνιστί «Το τελικό χτύπημα»)




 Βαθμολογία 3,5 / 5


Τι γνώμη έχετε για τον Ισλανδικό κινηματογράφο?? Τι? Δεν έχετε? Ε, αν δείτε τη συγκεκριμένη ταινία θα αποκτήσετε έστω και ξώφαλτσα. Η ταινία του Kormakur αποτελεί την αμερικάνικη μεταφορά της ταινίας Reykjavík Rotterdam (2008). Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει την πρωτότυπη αλλά μπορώ να υποθέσω ότι η χολιγουντιανή μεταφορά της βρίσκεται κάπου μεταξύ ευρωπαϊκού και αμερικάνικου κινηματογράφου. Μεταξύ της ατελείωτης δράσης (που δεν υπάρχει στην ταινία) και της ατελείωτης αδράνειας (που επίσης δεν υπάρχει).
            Πάντως συμπαθάτε με αλλά δεν μπορώ να πω κακό λόγο για ταινία που παίζει η KateBeckinsale ντε)! Ο πρωταγωνιστής μας, Mark Wahlberg, σωστός οικογενειάρχης πλέον, αναγκάζεται να επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα (τρελός κομπιναδόρος) ώστε να ξελασπώσει τον παλαβιάρη αδερφό της γυναίκας του. Με τον παππού στη φυλακή, θέλει να διεκπεραιώσει ένα τελευταίο κόλπο για χάρη της οικογενείας (αν και φαίνεται να το διασκεδάζει ολίγον τι) και φυσικά να μην καταλήξει να γειτνιάζει με τον πατέρα του σε κάποια πολυτελή σουίτα των φυλακών. Τελικά, όπως μπορείτε να καταλάβετε τα πάντα πάνε στραβά, σκοτώνονται κάμποσοι κομπάρσοι, έχουμε κανά δυο γερές τράκες (μέχρι και πλοίο στουκάρει στην προκυμαία), αρκετό πιστολίδι (όχι τόσο όσο μια κλασική χολιγουντιανή ταινία βέβαια) και πολλές αντιμαχόμενες πλευρές. Βάλτε στην όλη συνταγή και μια προδοσία και αποκτήσατε μια καλομαγειρεμένη περιπετειούλα, η οποία υπόσχεται 2 ευχάριστες ώρες. Στα θετικά της ταινίας, εκτός από την Kate βεβαίως βεβαίως, το γεγονός ότι  η δράση ξεκινάει σχεδόν αμέσως και τελειώνει μόλις 2-3 λεπτά πριν το τέλος, η κλασική αξία του Wahlberg σε τέτοιου είδους ταινίες και η αρκετά ενδιαφέρουσα τροπή που παίρνει η ταινία προς το τέλος. Στα αρνητικά, το αδιάφορο υπόλοιπο cast (ο Giovanni Ribisi θυμίζει αρκετά τον εξωγήινο αδερφό της Phoebe από τα «Φιλαράκια»), οι όχι τόσο εντυπωσιακές σκηνές δράσης (και λίγες στον αριθμό) και οι στριμωγμένες σκηνές στο πλοίο.
            Δείτε το αν σας αρέσει η Kate, δείτε το αν σας αρέσουν οι περιπέτειες, δείτε το αν σας αρέσει να φαντασιώνεστε ότι έχετε αποκτήσει πολλά, πολλά, μα πάρα πολλά λεφτά (δεν έχει σημασία το πώς). Μια ταινία που προσφέρει αυτό ακριβώς που περιμένεις να δεις! Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Α, προσφέρει και την Kate, δεν ξέρω αν το ανέφερα καθόλου!!!

1 σχόλιο:

who is online

Ad24