6 Δεκ 2012

Monster House (ελληνιστί «Το Τερατόσπιτο»)

Βαθμολογία: 3/5


Και να που έφτασε ο καιρός να δούμε το πρώτο παιδικό θρίλερ… Ε, όπως και να το κάνεις, αυτό από μόνο του παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον. Εκτός εάν έχουν προηγηθεί άλλα και δεν τα έχω πάρει χαμπάρι (μην σκέφτεστε τη Νεκρή Νύφη, δεν αρκούν μία-δύο σκηνές για να θεωρηθεί θρίλερ, ούτε και σκόπευε σε κάτι τέτοιο ο Τιμ Μπάρτον). Τι λέγαμε; Α ναι. Ενδιαφέρον concept λοιπόν, καλογραμμένο σενάριο που κρατάει ακόμα και έναν ενήλικα σε αγωνία, αλλά εάν περιμένεις να βάλεις το DVD και να γελάσεις μέχρι δακρύων (βλ. Ice Age), ξανασκέψου το. Γιατί, παρόλο που η IMDb κατατάσσει το Τερατόσπιτο στην κατηγορία comedy, οι στιγμές γέλιου είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες.
Εάν από την άλλη είσαι λάτρης των animation εν γένει, ή ψάχνεις για κάτι πρωτότυπο, ή έχεις εμπιστοσύνη στις παραγωγές των Steven Spielberg, Robert Zemeckis και Jason Clark, πάτα το play. Διότι αυτή η ταινία και καρδιακή προσβολή έχει, και περίεργα άτομα έχει, και ζωντανό σπίτι που καταβροχθίζει ό,τι και όποιον βρει μπροστά του έχει, και Halloween έχει και ότι άλλο σκαρφίζεται η φαντασία των Dan Harmon και Rob Schrab έχει.
Πάντως, στα παιδάκια ηλικίας 0-8 δεν την συνιστώ (εάν και οι πιθανότητες να διαβάζει κάποιο παιδάκι το παρόν άρθρο είναι τόσο μικρές, όσο να γελάσει ένας ενήλικας παρακολουθώντας την εν λόγω ταινία), εκτός και εάν θέλουν να μάθουν για την ανακοπή (έστω και σε μορφή animation) προτού να μάθουν να λένε την προπαίδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24