16 Δεκ 2012

The Expendables 2 (ελληνιστί «Οι αναλώσιμοι 2»)


Βαθμολογία 5 / 5 (βασικά 3,5 / 5 αλλά καλύτερα να μην το μάθει ο Chuck!!)




            Δεν υπάρχουν λόγια!! Σε όσους αρέσουν οι ταινίες δράσης, θα τη λατρέψουν τη συγκεκριμένη ταινία. Καταιγιστική δράση για 1.30 ώρα, ατελείωτο πιστολίδι (οι πρωταγωνιστές πρέπει να ξεπάστρεψαν τουλάχιστον μια μικρή πόλη) και όλοι οι κλασικοί του είδους, από τους παλαιότερους (Stallone, Schwarzenegger) μέχρι το νέο αίμα (Hemsworth). 
            Στις λεπτομέρειες τώρα…! Η γνωστή μας ομάδα μαχητών αναλαμβάνει να ανασύρει από τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου έναν υπολογιστή που περιέχει πληροφορίες για την τοποθεσία μιας μεγάλης ποσότητας ουρανίου. Στην πορεία ένα μέλος της ομάδας σκοτώνεται από τον κακό Van Damme (δε σας λέμε ποιο, έτσι για να κρατήσουμε και την αγωνία λίγο – πάντως ο Stallone δεν είναι) και οι υπόλοιποι αναλαμβάνουν αφενός να επανακτήσουν τον υπολογιστή ή το ουράνιο (ό,τι κάτσει βασικά) αφετέρου να εκδικηθούν. Τη συνέχεια την φαντάζεστε. Μπαμ και μπουμ από Stallone, Statham, Li, Lundgren, Willis, Schwarzenegger, Van Damme, Crews, Couture, Yu (η γυναικεία πινελιά της υπόθεσης) και από τον τρισμέγιστο Chuck Norris. Ενδιαφέρουσες πινελιές οι αρκετές χιουμοριστικές ατάκες στα όρια του αυτοσαρκασμού που προσδίδουν μια χαλαρή διάθεση που μάλλον αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές είδαν τη συγκεκριμένη ταινία. Reunion παλαιών φίλων που κάνουν την πλάκα τους (και βγάζουν και μερικά εκατομμυριάκια ο καθένας βέβαια). Όλα τα άλλα είναι περιττά. Καλή σκηνοθεσία, καλογυρισμένες σκηνές δράσης, φλατ ερμηνείες φυσικά (άλλωστε με τόσες πλαστικές στη μούρη του Stallone, συναγωνίζεται τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη σε γκριμάτσες) και πολύ αίμα.
            Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν τις ταινίες δράσης και θεωρώ ότι πρέπει να τη δουν με χαλαρή διάθεση και με γνώση του τι βλέπουν.

ΥΓ: Ο σκηνοθέτης πρέπει να έχει ακούσει τα ανέκδοτα για τον Chuck Norris. Δεν εξηγείται αλλιώς η σκηνή εισόδου του Chuck στην πλοκή της ταινίας. Respect στον ήρωα των παιδικών μας χρόνων που μας είχε λείψει!!!!

2 σχόλια:

who is online

Ad24