4 Φεβ 2013

Taken 2 (2012- ελληνιστί «Η Αρπαγή 2»)




Βαθμολογία 3 / 5






     Μία ακόμα ταινία δράσης από τον –προσφάτως - action hero Liam Neeson. Πλέον έχει καταλήξει να είναι πιο action και από τον super action Statham…αλλά μας αρέσει!!!
      Και αν στην προηγούμενη παράγραφο υπάρχει τρεις φορές η λέξη “action” (και μία τώρα, τέσσερις) είναι γιατί αυτό ακριβώς προσφέρει η συγκεκριμένη ταινία. Ατελείωτη δράση σε συνέχεια της ταινίας του 2008. Έχοντας γλιτώσει την κόρη του από τα νύχια της αλβανικής μαφίας, ο πρωταγωνιστής αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν αφού οι πρώην απαγωγείς επιζητούν μετά μανίας εκδίκηση. Γρήγορα οι ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές (πιθανή επανασύνδεση του ζεύγους) μετατρέπονται σε εφιάλτη με ανατολίτικο χρώμα αφού το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη (τι καλύτερη διαφήμιση θα μπορούσαν να κάνουν οι γείτονες άραγε???). Ολόκληρη η αλβανική συμμορία προσπαθεί να απαγάγει όλη την οικογένεια αυτή τη φορά αλλά οι ρόλοι αντιστρέφονται αφού η κόρη (Maggie Grace) καταφέρνει να ξεφύγει και προσπαθεί να σώσει τους γονείς της (Liam Neeson και Famke Janssen – παρεμπιπτόντως κουκλάρα….). 

       Η ταινία προσφέρει ακριβώς αυτό που υπόσχεται. Γρήγορη και εντυπωσιακή δράση μέσα στα στενά δρομάκια της Κωνσταντινούπολης. Εντυπωσιακές τοποθεσίες, ανατολίτικες εικόνες που διαταράσσονται από το άγριο κυνηγητό (ποιος κυνηγάει ποιον άραγε???). Για τον Neeson τα έχουμε ξαναπεί. Στροφή στην καριέρα του και στα 60 του τα βάζει με δεκάδες αντιπάλους. Οι σκηνές με τις μάχες σώμα με σώμα πρέπει να είναι τίγκα στο μοντάζ (άλλωστε δεν τον λες και σβέλτο τον Neeson πλέον) αλλά διόλου δεν ενδιαφέρει αυτό. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνει να προσανατολιστεί και να δώσει οδηγίες στην κόρη του πώς να τους βρει. Γενικά καλογυρισμένη, με εναλλαγές στα πλάνα (από τη μια οι χαλαρές οικογενειακές στιγμές, από την άλλη η προετοιμασία για την τελική επίθεση από την πλευρά των μαφιόζων) και ο Neeson (λέγε με και Statham) να αποτελεί εγγύηση.
      Θα πρότεινα να δείτε και το πρώτο μέρος της διλογίας για να έχετε μια ιδέα για το background αν και το εξηγεί αρκετά καλά κατά τη διάρκεια της ταινίας. Έτσι, για την ιστορία….!!  Σίγουρη επιλογή για μια χαλαρή και ευχάριστη βραδιά. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24