9 Φεβ 2013

OSCAR Α' Γυναικείου Ρόλου



Και για να μην αφήσουμε παραπονεμένες τις γυναικείες παρουσίες των OSCAR, παρουσιάζουμε τα μίνι βιογραφικά τους…

1.    Jessica Chastain (Zero Dark Thirty)

Η 35χρονη αμερικανίδα ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της το 2004 με τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά ER και έκτοτε παρουσιάζει μια σταθερά ανοδική πορεία. Η πρώτη υποψηφιότητά της στα OSCAR ήρθε με την εξαιρετική ταινία The Help το 2011 και η φετινή της παρουσία στις υποψηφιότητες επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια υποσχόμενη ηθοποιό. Άλλες συμμετοχές της το Texas Killing Fields (2011-με παρουσίες σε φεστιβάλ- αν και μέτριες κριτικές) και το Stolen Lives (2009).
 
2.    Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)

Η μόλις 22 ετών ηθοποιός μπήκε απότομα στο κινηματογραφικό στερέωμα αλλά φαίνεται ότι αρέσει (τουλάχιστον στον κύκλο της). Από το 2006 και έπειτα, μετά από την παρουσία της σε κάποιες σειρές (Monk, Cold Case), εκτοξεύτηκε στην κορυφή αφού η φετινή της υποψηφιότητα είναι η δεύτερη. Το γλυκανάλατο (δική μου άποψη) Winters Bones (2010) της έδωσε τη δυνατότητα να γίνει ευρέως γνωστή και να κερδίσει θέση στα cast ταινιών όπως το X-MEN: Η πρώτη γενιά (2011), το Hunger Games (2012) και Το σπίτι στο τέλος του δρόμου (2012). Φέτος αναμένεται η συνέχεια των «Αγώνων Πείνας» και το δράμα Serena.

3.    Emmanuelle Riva (Amour)

H 85χρονη γαλλίδα ηθοποιός κατάφερε να γραφτεί στην ιστορία των OSCAR πριν ακόμα αυτά απονεμηθούν, αφού γίνεται η μεγαλύτερη σε ηλικία ηθοποιός που καταφέρνει να βρεθεί μεταξύ των υποψηφίων. Με πιο γνωστή τη συμμετοχή της στην εξαιρετική κλασική ταινία Χιροσίμα, Αγάπη μου  το 1959, ακολούθησε μια πολύ σημαντική καριέρα που ξεκινάει από το 1957. Ότι και να γίνει τη βραδιά της απονομής, θεωρείται ήδη μεγάλη κερδισμένη.

4.    Quvenzhane Wallis (Beasts of the Southern Wild)

Ακόμα ένα ρεκόρ σπάει με την παρουσία της 9χρονης Wallis στις  υποψηφιότητες, αφού γίνεται η μικρότερη σε ηλικία ηθοποιός που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Το μεγάλο Outsider λογικά, αλλά η δεύτερη κερδισμένη  (μετά την Riva) αφού η υποψηφιότητα και μόνο αποτελεί κέρδος στην αρχή της καριέρας της. Ήδη για το 2013 έχουν προγραμαματιστεί να βγουν ακόμα δύο δουλειές της, το μικρού μήκους «Boneshaker» και το «Twelve years a slave» μαζί με  Brad Pitt, Michael Fassbender και Paul Giamatti. Καλή αρχή….

5.    Naomi Watts (The Impossible)

Ίσως η πιο αναγνωρίσιμη από τις 5 υποψήφιες για OSCAR, η 44χρονη Watts έχει ήδη καταγράψει αρκετές παρουσίες σε επιτυχημένες ταινίες. Έχει ήδη στο βιογραφικό της μια παρουσία στα OSCAR για το εκπληκτικό 21 Grams το 2003 μαζί με τον Sean Penn ενώ άλλες σημαντικές στιγμές της καριέρας της ήταν το Mulholland Drive (2001), The ring (2002), το remake της ταινίας King Kong (2005)  και το The International (2009). Πολλές οι αναμενόμενες συμμετοχές της σε ταινίες του 2013 (Movie 43, Sunlight Jr.) αφού φαίνεται ότι συνεχίζει τη σταθερή πορεία της στο Hollywood.

Πολύ ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες και ανοιχτή κατηγορία αφού καμιά υποψήφια δε φαίνεται να αποτελεί το ατράνταχτο φαβορί αν και ξεχωρίζουν τουλάχιστον 2 από τις 5 (ποιες άραγε???).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24