8 Φεβ 2013

OSCAR Α' Αντρικού Ρόλου


Το δεύτερο γκάλοπ του Blog μας όπως διαπιστώσατε είναι διπλό. Αφορά τα δύο βασικά OSCAR ερμηνείας, δηλαδή αυτά του Α' Αντρικού και Α' Γυναικείου ρόλου. Πάμε λοιπόν να δούμε λίγα πράγματα για τον κάθε υποψήφιο αρχικά στην ανδρική κατηγορία.

1.     Brandley Cooper (Silver Linings Playbook)

 
Προσωπικά θεωρώ ότι η παρουσία του Cooper στις σχετικές λίστες αποτελεί μια από τις εκπλήξεις των φετινών υποψηφιοτήτων. Η μέχρι τώρα καριέρα του 37 Αμερικανού γόη δεν παρέπεμπε σε οσκαρικό ηθοποιό αφού περιοριζόταν σε γλυκανάλατες και εύπεπτες αμερικανικές κωμωδίες (Hangover, He is just not that into you) ή σε συμμετοχές σε σειρές (Nip Tuck, Alias). Κορυφαία στιγμή η ανάδειξή του από το περιοδικό People ως ο πιο sexy άνδρας του 2011!!! Πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1999 σε ένα επεισόδιο του Sex and the City ενώ φέτος αναμένονται δύο ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί, η τρίτη συνέχεια του Hangover και το δράμα εποχής Serena με συμπρωταγωνίστρια την Jennifer Lawrence (μάλλον έδεσε καλά το ζευγάρι….).

2.      Daniel-Day Lewis (Lincoln)

 

Το απόλυτο φαβορί των Oscar ή απλά πολύς ντόρος για το τίποτα? Μάλλον κάτι στη μέση. Σίγουρα μια από τις αξιόπιστες υποψηφιότητες αφού ένας εκπληκτικός Lewis ενσαρκώνει ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της αμερικανικής ιστορίας. Ο 56χρονος ηθοποιός αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες του Hollywood, με δύο κερδισμένα OSCAR για τις ταινίες My left foot (1989) και There will be blood (2007). Το γεγονός ότι ήδη έχει δύο OSCAR ίσως του αφαιρεί κάποιους πόντους (ή μήπως όχι??).  Άλλες σημαντικές στιγμές της καριέρας του είναι  Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης (2002), Ο τελευταίος των Μοϊκανών (1992) και το Δωμάτιο με Θέα (1982). Γενικά, πολύ προσεγμένη καριέρα χωρίς πολλές συμμετοχές σε ταινίες αλλά με προσεκτικές επιλογές!!

  

3.      Denzel Washington (Flight)

 

Υποψηφιότητα χωρίς πολλές πιθανότητες επιτυχίας που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αναγνώριση του ταλέντου και της σταδιοδρομίας ενός από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Είναι γνωστή η αδυναμία μου στον συγκεκριμένο ηθοποιό οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Πάντως έχει ήδη πάρει δύο OSCAR για τις ταινίες Glory (1989) και Training Day (2001). Πολύ πλούσια καριέρα με ποιοτικές ταινίες που συνήθως συνδύαζαν και την εισπρακτική επιτυχία. Χαρακτηριστικές είναι οι American Gangster (2007), Inside Man (2006), The Hurricane (1999), Philadelphia (1993), The Pelican Brief (1993). Πρώτη του συμμετοχή το 1977 στο τηλεοπτικό Wilma σε ηλικία 18 ετών ενώ το 2013 αναμένεται να βγει στις αίθουσες η περιπέτεια 2 Guns με συμπρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg. 

 

4.     Hugh Jackman (Les Miserables)

 

Ακόμα μια καλή υποψηφιότητα που μπορεί να κάνει την έκπληξη κυρίως επειδή βοηθάει η ίδια η ταινία. Ο Jackman είναι ηθοποιός – χαμαιλέοντας αφού έχει παίξει σε πολλών ειδών ταινίες. Από ποιοτικές (όπως το Les Miserables  καλή ώρα) μέχρι πιασάρικες παραγωγές (X-Men). Πρώτη του συμμετοχή το 1994 στην τηλεοπτική σειρά Law of the Land και σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα του το Kate and Leopold (2001), το Van Helsing (2004) και το Prestige (2006). To 2013 θα είναι πολύ busy για τον Jackman  αφού αναμένονται το Movie 43 (κωμωδία), The Wolverine (συνέχεια της γνωστής σειράς) και το Prisoners (παρέα με Jake Gyllenhaal και Viola Davies). 

 

5.     Joaquin Phoenix (The Master)

 

Ακόμα μία μεγάλη έκπληξη όχι λόγω ερμηνείας ή ταλέντου αλλά λόγω συμπεριφοράς. Μάλλον όσο περισσότερο περιφρονεί τα OSCAR τόσο αυτά τον επιζητούν!!! Από τα κακά παιδιά του Hollywood και μη συμβατικός χαρακτήρας πρόσφατα δήλωσε ότι τα OSCAR είναι μια μ@#@$κία και δεν επιθυμεί να λάβει μέρος. Και για εκδίκηση, η Ακαδημία αποφάσισε να του χαρίσει τη δεύτερη υποψηφιότητά του μετά από αυτή του κλασικού πλέον Gladiator (2000). Πρώτη του συμμετοχή στη σειρά Morningstar / Eveningstar (1986) αλλά γνώρισε την επιτυχία με ταινίες όπως 8mm (1999), Σκοτεινό χωριό (2004) και Hotel Rwanda (2004). To 2013 αναμένονται το ρομαντικό δράμα Lowlife με συμμετοχή της Marion Cotillard και η κωμωδία Her.

 

Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει υποψηφιότητες για όλα τα γούστα. Δύο ισχυρά φαβορί, δύο ισχυρά αουτσάιντερ και μία κάπου στη μέση (μαντέψτε ποιος ηθοποιός ανήκει σε ποια κατηγορία).

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24