22 Φεβ 2013

Step Up Revolution (2012 – ελληνιστί «Step Up : Επανάσταση»)



Βαθμολογία 2,5 / 5


     Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με δελεάζει η ιδέα να κάνω copy-paste μια κριτική για προηγούμενο μέρος της συγκεκριμένης σειράς ταινιών και να το αραδιάσω στις επόμενες γραμμές με μερικές μόνο τροποποιήσεις. Αλλά σεβόμενος αυτόν που διαβάζει το άρθρο δε θα το κάνω.
       Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν πολλά να πω για τη συγκεκριμένη ταινία ειδικά για κάποιον που έχει παρακολουθήσει ένα ή και περισσότερα μέρη της σειράς. Πρόκειται για την κλασική ιστορία όπου μια ομάδα νεαρών χορευτών (street dancers κυρίως) προσπαθεί να επιτύχει κάποιον σκοπό μέσα από το χορό. Στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα διοργανώνει χορευτικά events σε δημόσια μέρη και δημόσιες εκδηλώσεις (στα όρια του παράνομου) με σκοπό να ανεβάζει τα βίντεο στο youtube ώστε το κανάλι τους να γίνει το πρώτο που θα φτάσει τα 10 εκ. κλικς  και να κερδίσουν ένα σημαντικό ποσό (συγχωρέστε με που δε θυμάμαι το ποσό αλλά από τη στιγμή που δεν θα το έπαιρνα εγώ δεν ασχολήθηκα να συγκρατήσω το νούμερο....). Στην πορεία κάνει την εμφάνιση του ένας πλούσιος τυπάς ο οποίος φτιάχνει ξενοδοχεία και θέλει να αγοράσει τη φτωχογειτονιά που αποτελεί την καρδιά της χορευτικής ομάδας και να τη μετατρέψει σε ξενοδοχειακές μονάδες. Έτσι, αναλαμβάνουν δράση οι χορευτές. Τα πράγματα όμως ξεφεύγουν όταν στην ομάδα εντάσσεται η κόρη του πλούσιου τυπά (φυσικά υπάρχει και το απαραίτητο ειδύλλιο στην υπόθεση, τι νομίζατε??). 

     
       Δεν υπάρχει κάποια πρωτοτυπία στην υπόθεση, η οποία απλά δίνει μια βάση πάνω στην οποία χτίζονται τα χορευτικά που όντως είναι εντυπωσιακά. Όχι τόσο για τις χορευτικές κινήσεις που εκτελούν οι χορευτές (νομίζω σε προηγούμεα Step Up, υπήρχαν και καλύτερα) αλλά για τα συνολικά concepts και την καλλιτεχνική αρτιότητά τους. Επίσης, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα μιας χορευτικής ομάδας που να αναστατώνει έτσι δημόσια μέρη!! Τα υπόλοιπα κινούνται στα πλαίσια του κλασικού, δηλαδή πολλοί και καλοί χορευτές, ωραία και γυμνασμένα σώματα, ο απαραίτητος «απαγορευμένος» έρωτας, οι αναμενόμενες κόντρες μέσα στην ομάδα που σε κάποια φάση θα απειλήσουν την ύπαρξή της κτλ κτλ.
        Αν είστε fan των συγκεκριμένων ταινιών και γενικότερα του χορού δείτε την (αν δεν την έχετε δει ακόμα). Θα περάσετε 1.30 ευχάριστη ώρα. Αν πάλι δεν σας άρεσαν τα προηγούμενα μέρη της σειράς τότε μην μπείτε στον κόπο. Πιθανότατα δεν υπάρχει κάτι που θα σας αλλάξει τη γνώμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24