25 Φεβ 2013

AND THE OSCAR GOES TO……!!!






       Αυτό ήταν και φέτος!!!! Ακόμα μία απονομή OSCAR τελείωσε με μεγάλους κερδισμένους (να κλαίνε) και μεγάλους χαμένους (να κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι σα να λένε «Μπράβο, το άξιζε» ενώ στην πραγματικότητα σκέφτονται «Που να μπερδευτείς στο φόρεμα και να φας τα μούτρα σου» -τυχαίο το παράδειγμα….). 
     Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις αφού στις περισσότερες κατηγορίες τα φαβορί ή ένα από τα φαβορί κέρδισε το χρυσό αγαλματάκι του Θείου Oscar. Το σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς πήγε στον Ben Affleck (μεταξύ άλλων) για την ταινία Argo (θυμίζω ότι στο γκάλοπ μας ήταν δεύτερο με μικρή διαφορά από το Lincoln) η οποία βγήκε η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Το OSCAR καλύτερης σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον μοναδικό Ang Lee για το “Life of Pi” με την Ακαδημία να επιβραβεύει την τόλμη του ασιάτη δημιουργού. Καμία απολύτως έκπληξη δεν προκάλεσε η βράβευση του Daniel Day Lewis με το OSCAR ‘Α Ανδρικού Ρόλου δημιουργώντας μάλιστα ένα ρεκόρ αφού ο εν λόγω ηθοποιός έγινε ο πρώτος που κατακτά τρία OSCAR στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το OSCAR Β’ Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Christoph Waltz για την ερμηνεία του στο “Django Unchained”. Τα αντίστοιχα γυναικεία OSCAR κέρδισαν η Jennifer Lawrence (σας είχαμε πει ότι είναι το next best thing του Hollywood και έπρεπε να πάρει την κατάλληλη ώθηση) και η Ann Hathaway για τους «Άθλιους». Στις δύο κατηγορίες που αφορούν τα σενάρια, οι νικητές ήταν μάλλον οι αναμενόμενοι αφού πρωτότυπο σενάριο πήρε το Django Unchained (μήπως η κατηγορία πρέπει να μετονομαστεί σε Tarantino OSCAR???) και OSCAR Διασκευασμένου Σεναρίου πήρε το Argo (δικαίως κατά τη γνώμη μου). Ακόμα μία κατηγορία που δεν προκάλεσε έκπληξη ήταν αυτή της Καλύτερης Ξενόγλωσσης που πήγε στο Amour από την Αυστρία.
Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων βγήκε το Brave (γοήτευσε η μικρή κοκκινομάλλα animated Πριγκήπισσα) ενώ στα ντοκιμαντέρ πρώτευσαν το Searching For Sugar Man (για τον μυστηριώδη ροκά Rodriguez) και Inocente (μικρού μήκουςτα όνειρα των παιδιών πάντα συγκινούν). Η Adele παρέλαβε το OSCAR για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι (και απέδειξε τη φωνάρα έχει ερμηνεύοντάς το ζωντανά) ενώ το δεύτερο μουσικό OSCAR για την πρωτότυπη μουσική πήγε στην ταινία Life of Pi, το οποίο απέσπασε επίσης το OSCAR Καλύτερης Φωτογραφίας και Εφέ. Η Anna Karenina τιμήθηκε για τα μοναδικά κοστούμια ενώ οι «Άθλιοι» πήραν το αντίστοιχο OSCAR για το μακιγιάζ και για τον ήχο συνολικά. Το καλύτερο μοντάζ ήχου είχε το Skyfall και το Zero Dark Thirty, καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση το Lincoln και μοντάζ το Argo. Τέλος, καλύτερη ταινία μικρού μήκους ήταν το Curfew του Shawn Christensen και καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους το Paperman. 
Σίγουρα στους κερδισμένους της βραδιάς ήταν ο Ang Lee αφού η ταινία του απέσπασε 4 OSCAR, ενώ από τρία πήραν το Argo και οι Άθλιοι. Όχι τόσο επιτυχημένη παρουσία το Lincoln αφού το ποσοστό του ήταν μόλις 2 κερδισμένα αγαλματίδια από τα 12 για τα οποία ήταν υποψήφια. Κρίμα για την Riva που πιθανότατα έχασε τη μοναδική της ευκαιρία να τιμηθεί με ένα OSCAR (ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούν αυτοί που αποφάσισαν πριν βγάλουν την Lawrence) αλλά και για τον Hugh Jackman που έπεσε πάνω στον καταπληκτικό Lewis. Τζάμπα πήγε επίσης και το κλάμα της Watts (πέσαμε πολύ έξω σε αυτή την κατηγορία στο γκάλοπ μας) που δεν συγκίνησε όσο έπρεπε με το κοπανητό της από τοίχο σε τοίχο λόγω τσουναμιού (κλίνεται άραγε η λέξη???).  Εγώ θα περίμενα και κάτι από Hobbit σε μερικές από τις τεχνικές κατηγορίες αλλά έχουμε ακόμα δύο συνέχειες για να φτάσει και να ξεπεράσει το Lord of The Rings (θυμίζουμε ότι η τρίτη συνέχεια του LOTR κέρδισε 11 OSCAR).
Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε αυτές ήταν οι αποφάσεις της Ακαδημίας. Δεν ξέρω αν είναι δίκαια ή όχι αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούν να αποτελέσουν έναν καλό οδηγό για τον κινηματογραφόφιλο ως προς το ποιες ταινίες αξίζουν να παρακολουθήσει (ειδικά στην Ελλάδα που μας έρχονται με μια μικρή καθυστέρηση).

1 σχόλιο:

  1. Πώς να βγάλεις λεφτά με το Adsense-μερικές συμβουλές πριν τα κονομήσεις ~ συμβουλές blogger
    http://symvl.blogspot.gr/2012/04/adsense.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24