22 Ιαν 2018

"Μα πού είναι αυτή η Μελίνα", μία διαδραστική ιστορία από τον Γεράσιμο Μοσχόπουλο

Όταν ο αγαπητός φίλος του blog Γεράσιμος Μοσχόπουλος πρότεινε την ιδέα της διαδραστικής ιστορίας η απάντηση ήταν άμεσα θετική. Ως blog αυτό που πάντα επιθυμούσαμε ήταν να βάζουμε τους αναγνώστες στη θέση του οδηγού είτε μέσα από διαγωνισμούς είτε μέσα από διάφορα γκάλοπ. Έτσι λοιπόν, το επόμενο βήμα μας είναι η διαδραστική ιστορία του Γεράσιμου με τίτλο "Μα που είναι αυτή η Μελίνα;" όπου οι αναγνώστες μας θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίζουν κάθε φορά ανάμεσα σε 2 πιθανές πορείες της ιστορίας μέσα από το ειδικό γκάλοπ που θα υπάρχει στο τέλος κάθε ανάρτησης. Σήμερα κάνουμε την αρχή με το πρώτο μέρος της ιστορίας και την πρώτη απόφαση που πρέπει να λάβετε...

Μέρος 1ο

Ο Καπετάνιος ταξίδευε με το πλοίο αναζητώντας την αγαπημένη του. Καθώς πάφλαζαν τα κύματα στην πλώρη του καραβιού, ξεπήδησε στην επιφάνεια της θάλασσας μια γοργόνα, που του μίλησε μειλίχια:

«Τι νοσταλγείς ναυτικέ;» 

κι εκείνος καθόλου δεν ξαφνιάστηκε από την παρουσία της, αφού ήταν έμπειρος θαλασσόλυκος κι επιπλέον είχε δει άπειρες από αυτές στη μπανιέρα του, όταν ήταν μικρό παιδί. Βέβαια, ήταν πλαστικές, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Της απάντησε σα να του έλειπε ένα κομμάτι του εαυτού του:
«Την γλυκιά μου Μελίνα! Πρόκειται για ένα πλάσμα αγγελικό και ντελικάτο! Είναι σαν ενήλικο μωρουδάκι, σαν μια γατούλα, που γουργουρίζει» 

κι ενώ έσταζαν μέλι τα λόγια του, παράλληλα πρόσθεσε με μεταλλική χροιά:

«Βέβαια, αν την τσαντίσεις, γίνεται τίγρης, αλλά κατά τ’ άλλα είναι πολύ γλυκούλα!».

Η γοργόνα του απάντησε, με ζαχαρένια μιλιά:

«Γνωρίζω που είναι η κοπέλα σου. Έχω ένα δάκρυ της, το οποίο μάζεψα από την θάλασσα κι αν στο δώσω και το γευτείς, τότε θα ξέρεις που θα τη βρεις. Όμως, υπάρχει κι άλλος δρόμος: Μπορώ
να σε πάω εγώ κατευθείαν σε εκείνη!» 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24