16 Μαΐ 2015

Run All Night (2015, ελληνιστί «Νυχτερινή Καταδίωξη»)



Βαθμολογία 4 /5

Θα μπορούσα άνετα να κάνω copy paste τις κριτικές για τις προηγούμενες ταινίες του αξεπέραστου Liam Neeson και πάλι  μέσα θα ήμουν. Ακόμα μία περιπέτεια, ακόμα μία ιστορία καταδίωξης, ακόμα μία ταινία ατελείωτης δράσης, ακόμα ένας… «έφηβος» Neeson.  

Η ταινία αφορά δύο πρώην μαφιόζους, τον Jimmy Conlon (Liam Neeson), μέλος της μαφίας και πληρωμένο δολοφόνο που βρίσκεται όμως σε παρακμή, και τον Shawn Maguire (Ed Harris), αρχηγό της μαφίας, αφεντικό του Conlon και τον πιο στενό του φίλο. Μια στραβή όμως που προκάλεσε ο γιος του Maguire, Danny (Boyd Holbrook) θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και θα αναγκάσει τον Conlon να επιλέξει μέσα σε μια νύχτα αν θα ακολουθήσει την πίστη του στον καρδιακό του φίλο ή την αγάπη του για τον αποξενωμένο γιο του, Mike (Joel Kinnaman). Θα βρεθεί μπλεγμένος σε ένα ανελέητο κυνηγητό όπου θα πρέπει αφενός να προστατέψει τον γιο του και την οικογένειά του, αφετέρου να αντιμετωπίσει τόσο τον Maguire όσο και τα τσιράκια του που τον κυνηγάνε με λύσσα.


Η ταινία αποτελεί μια αντιγραφή του Non-Stop αλλά σε τελείως διαφορετικό σκηνικό. Ο σκηνοθέτης, James Wan, προσπαθεί με επιτυχία να εκμεταλλευτεί πλήρως τη μυστηριώδη και επικίνδυνη νυχτερινή Νέα Υόρκη, τόσο σε πολυσύχναστα μέρη που προσφέρονται για γρήγορη καταδίωξη όσο και πιο σκοτεινές γωνιές της που προσφέρονται για πιο μυστηριακές αναζητήσεις. Για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών δεν έχουμε πολλά να πούμε. Σταθερές αξίες οι Neeson και Harris σε ένα είδος που γνωρίζουν πολύ καλά. Αξιοπρόσεκτη φιγούρα ο γιος του Neeson που εμφανισιακά δίνει την εντύπωση του badass τύπου αλλά ταυτόχρονα δείχνει να προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το παρελθόν του πατέρα του και να γίνει ένας σωστός οικογενειάρχης. Συγκινητική η προσπάθεια του Conlon να προστατέψει την συνείδηση του γιου του κατά τη διάρκεια της καταδίωξης (θα δείτε πως το κάνει αυτό!! Μην τα πούμε όλα!). 

Δεν έχουμε πολλά να πούμε για την ταινία. Ενδιαφέρον σενάριο, κλασική ταινία Neeson (των τελευταίων ετών), σταθερή αξία και μια πολύ καλή ευκαιρία να περάσετε δύο ώρες χαλαρά με φίλους ή και μόνοι χωρίς να βαρεθείτε στιγμή!! 

ΥΓ: Αγαπάμε Neeson…τι άλλο να πω!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24