17 Μαΐ 2015

Eurovision...Οι 9 τελευταίο νικητές! Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας?

Τα Koalakia είναι, μεταξύ άλλων, και μουσικό blog και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από τον 60ο Διαγωνισμό της Eurovision. Έτσι, σας δίνουμε την ευκαιρία να ψηφίσετε τα 2 αγαπημένα σας τραγούδια που κέρδισαν στον διαγωνισμό από το 2006 και μετά.


Πριν 10 χρόνια ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της νίκης της Έλενας Παπαρίζου με το "My Number One". Τότε, νικητές ήταν ένα μέταλ συγκρότημα, οι Lordi που ανέδειξαν για πρώτη και τελευταία φορά την ροκ πλευρά του διαγωνισμού. Έκτοτε, οι νικητές προέρχονται από το χώρο της ποπ που έτσι κι αλλιώς κυριαρχεί στον διαγωνισμό.

Για να δούμε όμως, ένα ένα τα τραγούδια και στο τέλος να επιλέξουμε τα αγαπημένα μας...



2006 - "Hard Rock Hallelujiha", Lordi (Finland)


Hard Rock, metal, τελείως αταίριαστο με το ύφος του διαγωνισμού αλλά νικητήριο με 292 πόντους για την Φινλανδία, την χώρα του metal. Η Ελλάδα, με την Άννα Βίσση τερμάτισε στην 9η θέση.

2007 - "Molitva", Saša Milošević (Serbia)



To πρώτο τραγούδι της νέας Σερβίας μετά τη διάσπαση από το Μαυροβούνιο, το πρώτο νικητήριο τραγούδι μετά το Diva, που κέρδισε χωρίς να είναι στα αγγλικά με 268 πόντους. Η Ελλάδα, πήρε την 7η θέση με τον Sarbel (τι να κάνει αυτή η ψυχή άραγε?).

2008 - "Believe", Dima Bilan (Russia)



Με τη βοήθεια του πάγου (μίνι παγοδρόμιο στη σκηνή), ο Bilan κέρδισε με 272 πόντους σε μια χρονιά που η Ελλάδαπήρε την 3η θέση με την Καλομοίρα.

2009 - "Fairytale", Alexander Rybak (Norway)



To βιολί και το παιχνιδιάρικο ύφος του τραγουδιού το κατέστησαν φαβορί εξ αρχής και το επιβεβαίωσε με 387 πόντους. Η Ελλάδα, με τον Σάκη Ρουβά κατέκτησε την 7η θέση.

2010 - "Satellite", Lena Meyer (Germany)


Προσωπικά, από τα πιο αγαπημένα, η Γερμανία βρήκε στο πρόσωπο της Lena τον τρόπο να νικήσει με 246 πόντους με την Ελλάδα να ακολουθεί στην 8η θέση με τον Γιώργο Αλκαίο.

2011 - "Running Scared", Elli and Nikki (Azerbaijan)


Πρώτη νίκη για το μακρινό Αζερμπαιτζάν με 221 πόντους. 7ος ο Λούκας Γιώρκας με τον Stereo Mike.

2012 - "Euphoria", Loreen (Sweden)



Από τα ωραιότερα τραγούδια που έχουμε ακούσε τα τελευταία χρόνια. Πρώτο με διαφορά και 372 πόντους. Η Ελλάδα στον πάτο με την Ελευθερία Ελευθερίου (17η θέση).

2013 - "Only Teardrops", Emmelie de Forest (Denmark)



Αέρινη, με ωραία σκηνική παρουσία και πρώτη η Emmelie με 281 πόντους. Η Ελλάδα επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις με την 6η θέση των Koza Mostra και του Αγάθωνα.

2014 - "Rise like a Phoenix", Conchita Wurst (Austria)



H γυναίκα με το μούσι (σαν έργο του Αρκά ακούγεται) προκάλεσε, μάγεψε (??) και κέρδισε με 290 πόντους. Η Ελλάδα? Ρεκόρ χειρότερης θέσης, αφού ήρθε τελευταία (20η) με τους Freaky Fortune και Risky kidd.

Εσάς ποια είναι τα 2 αγαπημένα σας τραγούδια??

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24