30 Μαΐ 2015

Fast & Furious 7 (2015, ελληνιστί «Οι Μαχητές των Δρόμων 7»)



Βαθμολογία 3,5 / 5


Δεν υπήρχε περίπτωση να μην δω την τελευταία ταινία από την σειρά Fast & Furious που ενώ ξεκίνησε το 2001 ως μια ακόμα ταινία με ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα, χωρίς να έχει μεγάλες βλέψεις, κατέληξε να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise ταινιών (και έπεται και συνέχεια!!!). Επιπλέον, είναι το κύκνειο άσμα του Paul Walker, ο οποίος έχασε τη ζωή του το Φθινόπωρο του 2013 (εν μέσω γυρισμάτων) κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο… να τρέχει με το αυτοκίνητο.

Στην 7η συνέχεια της σειράς F&F συναντάμε όλους τους αγαπημένους πρωταγωνιστές, οι οποίο συγκεντρώνονται για μία ακόμα φορά ώστε να αντιμετωπίσουν την απειλή που λέγεται Deckard Shaw (Jason Statham), ο οποίος ψάχνει εκδίκηση για τον σοβαρό τραυματισμό του αδερφού του. Ο βασικός του στόχος είναι ο Dominic Toretto (Vin Diesel) αλλά και η οικογένειά του, η αδερφή του Mia (Jordana Brewster) και ο άντρας της και αδερφικός φίλος του Dom, Brian OConner (Paul Walker). Οι δύο φίλοι, μαζί με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Roman (Tyrese Gybson), Tej (Ludacris) και Letty (Michelle Rodriguez)  αλλά και τη βοήθεια του Hobbs (Dwayne Johnson) θα συνεργαστούν με τον Mr. Nobody (Kurt Russel – Κλασική αξία) για να αντιμετωπίσουν τον δολοφονικό Shaw αφού πρώτα βρουν τον hacker Ramsey που έχει δημιουργήσει την απόλυτη μηχανή εντοπισμού. 


Διαρκής δράση, στιγμές γέλιου (καλά, μη φανταστείτε ξεκαρδιστικές ατάκες… έτσι, απλά για να ελαφρύνει η ατμόσφαιρα), γερές δόσεις συγκίνησης (ειδικά το τέλος της ταινίας που είναι το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Paul Walker και το farewell, που λένε και οι άγγλοι σε έναν ιδιαίτερα αγαπητό χαρακτήρα) και φυσικά πολλά, μα πολλά ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα που συνήθως καταλήγουν παλιοσίδερα μετά από μερικά λεπτά συμμετοχής τους στην ταινία. Οι σκηνές δράσεις είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές (αν και τραβηγμένες από τα μαλλιά). Ειδικά η σκηνή στο Άμπου Ντάμπι με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα (δε λέω περισσότερα…!). Πολύ καλογυρισμένες και οι σκηνές μάχης σώμα με σώμα με γρήγορα περιστρεφόμενα πλάνα που θυμίζουν χορευτικό νούμερο. 

Χωρίς να είμαι φαν των ταινιών F&F (δεν θυμάμαι καν αν έχω δει και τις  προηγούμενες ταινίες) διασκέδασα πολύ με τη συγκεκριμένη. Αν και μεγάλη σε διάρκεια, η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβω αφού είναι από τις ελάχιστες φορές που μια ταινία δεν κάνει κοιλιά σχεδόν σε κανένα σημείο της. Την προτείνω ανεπιφύλακτα αφού και μόνο το γεγονός ότι αποτελεί φόρο τιμής στον Walker αξίζει της προσοχής μας!!

For Paul


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24