14 Μαΐ 2015

5+1 Movies of Summer 2015

Πάντα τέτοια εποχή κυκλοφορούν στα διάφορα blogs άρθρα με τις 10, 20, 3, 5, 6+4, 7+2, 12+4 κτλ πολυαναμενόμενες ταινίες του εκάστοτε καλοκαιριού. Έτσι και εμείς, ως λάτρεις του κινηματογράφου, περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι (παρότι γενικά θεωρείται νεκρά περίοδος) να δούμε μερικές εντυπωσιακές ταινίες. Επειδή όμως ακριβώς, η περίοδος είναι λίγο περίεργη και δύσκολα κυκλοφορούν καλές ταινίες, θα εστιάσουμε στα franchise ταινιών (σίγουρα μονοπάτια!!) που έτσι κι αλλιώς αποτελούν τη ναυαρχίδα του κινηματογράφου τα τελευταία χρόνια (δες Avengers που έσπασε τα ταμία).

Για να δούμε λοιπόν, τις 5+1 ταινίες του φετινού καλοκαιριού που θα μας αναγκάσουν να σηκωθούμε από τις παραλίες και τα μπιτσόμπαρα και να κλειστούμε σε μια αίθουσα κινηματογράφου...


1. Terminator: Genisys (κυκλοφορεί 1/7)


Από το 1984 και την πρώτη ταινία του Εξολοθρευτή Schwarzenegger έχουν περάσει 31 χρόνια (όσα και τα δικά μου χρόνια). Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει ακόμα 3 ταινίες (1991, 2003 και 2009) προσαρμοσμένες στην εποχή, ενισχυμένες από τις εξελίξεις της τεχνολογίας αλλά το ίδιο...(εδώ ο καθένας βάζει το επίθετο που θέλει...χαζές, σούπερ, εντυπωσιακές, ανούσιες κτλ). 

Η φετινή 5η ταινία μας πηγαίνει ξανά στο μακρινό 1984 όταν ο John Connor (Jason Clark) ηγέτης της ανθρώπινης αντίστασης στέλνει τον υπολοχαγό Kyle Reese (Jai Courtney) πίσω στο χρόνο για να προστατεύσει την Sarah Connor (Emilie Clark) και να διαφυλάξει το μέλλον. Εκεί μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα τον φέρνουν αντιμέτωπο με διάφορους εχθρούς αλλά και απροσδόκητους συμμάχους, όπως ο Εξολοθρευτής (Arnie).
Μπορεί να μην είναι η καλύτερη ταινία του καλοκαιριού (πιο πιθανό να είναι η χειρότερη) αλλά την περίμενουμε με αγωνία για να δούμε την επιστροφή του Εξολοθρευτή.


2. Insidious: Chapter 3 (κυκλοφορεί 5/6)


Αν είστε λάτρεις των ταινιών τρόμου με υπερφυσική χροιά τότε σίγουρα θα θέλετε να δείτε τη συνέχεια (ή μάλλον το prequel) του Isnidious.

H ταινία μας περιγράφει τα γεγονότα πριν καταληφθεί η οικογένεια Lambert και πως το μέντιουμ Elise συμφωνεί να επικοινωνήσει με τα πνεύματα για να βοηθήσει μια ανυπεράσπιστη έφηβη να απαλλαχθεί από μια επικίνδυνη υπερφυσική οντότητα.

Λατρέψαμε τα δύο προηγούμενα κεφάλαια, είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψουμε και το 3ο στη σειρά. Δεν ξέρω αν θα το δούμε στον κινηματογράφο αλλά σίγουρα γύρω από μια τηλεόραση με άπειρα μπολ ποπ κορν να περνάνε από χέρι σε χέρι.


3. Jurrasic World (κυκλοφορεί 12/6)


Μεγαλώσαμε με τους δεινόσαυρος και ακόμα και σήμερα μας αρέσει να βλέπουμε την πρώτη ταινία που είχε κυκλοφορήσει πριν 22 χρόνια. Οπότε είναι αναμενόμενο ότι θα δούμε και τη νέα προσπάθεια του παραγωγού Spielberg να αναβιώσει το πάρκο δεινοσαύρων.
Σε ένα πάρκο όμως που δεν έχει αποκλειστικό σκοπό τη διασκέδαση των τουριστών αλλά και τη διεξαγωγή πειραμάτων πάνω σε αυγά δεινοσαύρων. Όπως αντολαμβάνεστε κάτι πάει στραβά, οι δεινόσαυροι ξαμολούνται ανεξέλεγκτοι, πανικός, μπλα, μπλα, μπλα...

Μη με παρεξηγείτε...το μπλα μπλα δε σημαίνει αποδοκιμασία αλλά όλοι μπορούμε να φανταστούμε την πορεία της ταινίας. Άλλωστε κανείς δεν περιμένει ένα σενάριο με ανατροπές και εκπλήξεις. Περιμένουμε να δούμε δεινόσαυρους να κυνηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Τελεία και παύλα!!


4. Mission Impossible: Rogue Nation (κυκλοφορεί 13/7)

Τελικά είτε έχω μεγαλώσει πολύ είτε με έχει πιάσει απλά μια νοσταλγία για τις ταινίες της νιότης μου. Ακόμα ένα franchise της πολυαγαπημένης σειράς της τηλεόρασης που μετατράπηκε σε κερδοφόρα σειρά ταινιών. 
Στόχος της IMF, της ομάδας του Ethan (Tom Cruise) είναι να αντιμετωπίσει έναν θανατηφόρο οργανισμό που έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει την ομάδα του. 

Τι περιμένουμε?? Πολλές μάχες, πολύ πιστολίδι, αδύνατες αποστολές και έναν Tom Cruise που κάνει πάντα προσεγμένες δουλειές. Η συγκεκριμένη μπορεί να μην έχει την πρωτοτυπία του Edge of Tomorrow αλλά σίγουρα θα είναι το ίδιο καλογυρισμένη.


5. The Fantastic Four (κυκλοφορεί 7/8)


Αυγουστιάτικα, μάλλον καμμένη από χέρι είναι αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεγράφουμε μια ταινία της Marvel με θέμα κάποιους από τους υπερήρωές της, ακόμα και αν αυτοί δεν είναι οι γνωστοί αγαπημένοι μας ήρωες αλλά κάποιοι νεαροί με υπερφυσικές δυνάμεις.
Το σενάριο γνωστό...4 μικροί υπερήρωες πρέπει να σχηματίσουν μια ομάδα, να μάθουν να λειτουργούν ως τέτοια και φυσικά να σώσουν τον κόσμο.

Πολυαναμενόμενη μόνο ως προς τον τίτλο. Δεν περιμένουμε να ξεχωρίσει αφού μάλλον αποτελεί μια προσπάθεια της εταιρείας παραγωγής να διατηρήσει το ενδιαφέρον για το βαρύ πυροβολικό που θα ακολουθήσει.


+1. Tommorowland (κυκλοφορεί 22/5)


 H plus 1 ταινία μας δεν είναι ακριβώς καλοκαιρινή αλλά κυκλοφορεί σε μερικές ημέρες. Ο λόγος που την αναμένουμε έχει να κάνει με την επιστροφή του George Clooney αλλά και την πρώτη ταινία στην οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Hugh Laurie (Doctor House, της αγαπημένης σειράς).
Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας εφήβου (Britt Robertson), ενός genius μεσήλικα (George Clooney) και ενός κοριτσιού-ρομπότ (Raffey Cassidy) που προσπαθούν να μπουν στην Χώρα του Αύριο, ένα παράλληλο σύμπαν και να σώσουν τον κόσμο.
 
Ενδιαφέρον σενάριο που όμως ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος να αποδειχτεί σούπα, αλλά ένα καλό καστ που υπόσχεται σοβαρότητα.



Για καλοκαίρι, κάτι γίνεται. Η πιο νεκρά περίοδος της κινηματογραφικής χρονιάς, αφού λίγοι επιλέγουν τις αίθουσες του κινηματογράφου από τις παραλίες. Αλλά παρόλα αυτά, έχουμε να περιμένουμε αρκετές συγκινήσεις!!!

Εσείς ποια ταινία περιμένετε με ανυπομονησία???


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24