31 Μαΐ 2019

Release Athens 2019 - Day 3: Manowar, Rhapsody fo Fire, Imperia, Battleroar


Όσο πάει και σκληραίνει το θέμα αφού η 3η μέρα του φετινού Release Athens (την Παρασκευή, 14 Ιουνίου) μας υπόσχεται ένα ταξίδι στο epic και heavy metal. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του φετινού μουσικού καλοκαιριού, οι Manowar, θα προσγειωθεί στη σκηνή για να γιορτάσει με τους Έλληνες φανατικούς οπαδούς του την τελική (;) μάχη!Από κοντά 3 συγκροτήματα με τη δική τους ιστορία που υπόσχονται μία από τις πιο δυνατές ημέρες του φεστιβάλ. Για να δούμε αναλυτικά....



MANOWAR

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα (το μακρινό 1992) και παρά ένα 40 χρόνια από τη δημιουργία τους, οι Manowar επιστρέφουν στη χώρα που περισσότερο από κάθε άλλη ενέπνευσε τη μουσική τους. Οι βασιλιάδες της heavy metal βασίζουν τους στίχους τους σε δύο πυλώνες. Από τη μια στη φαντασία (με μάγους και σπαθιά) και από την άλλη στη μυθολογία (με βάση την ελληνορωμαϊκή μυθολογία). Η μπάντα των ρεκόρ (διατηρούσαν για χρόνια το ρεκόρ σε ντεσιμπέλ σε live performance και είναι η μπάντα με το μεγαλύτερο Live performance αφού στο Kavarna Rock Fest στη Βουλγαρία το 2008 έπαιζαν επί 5 ώρες και 1 λεπτό). Με μόλις 13 στούντιο άλμπουμ στην καριέρα τους οι Manowar έστησαν τον μύθο τους που δεν βασιζόταν στις υψηλές πωλήσεις αλλά στη μεγάλη βάση πορωμένων οπαδών τους και στις εκπληκτικές Live εμφανίσεις τους με εκκεντρικά ντυσίματα (που συμπαρασύρουν και το κοινό) και πολύ, μα πολύ, δυνατούς ήχους. Οι ύμνοι της metal όπως το Kings of Metal, Brothers of Metal Pt. 1, Metal Warriors, Black Wind, Fire and Steel και άλλα πολλά που θα ακουστούν στην περιοδεία τους The Final Battle World Tour υπόσχονται ένα setlist βγαλμένο από τα best of τους. Μάλιστα, παρότι η ονομασία της περιοδείας τους παραπέμπει στο τέλος του συγκροτήματος, ο Joey Demaio σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στην σελίδα τους, αναφέρει ότι ποτέ δεν ανακοίνωσαν το τέλος αφού όπως λέει υπάρχουν πάρα πολλά μέρη στον κόσμο που δεν έχουν πάει και θα ήθελαν να δουν. Εμείς πάντως ας τους απολαύσουμε σαν να μην υπάρχει αύριο...άλλωστε μόνο αυτό είναι το σωστό!!

 Black Wind, Fire and Steel (1987)

RHAPSODY OF FIRE

Αν καθίσει κάποιος να διαβάσει την ιστορία του συγκροτήματος μάλλον θα μπερδευτεί ελαφρώς. Δημιουργήθηκαν το 1993 από τον Luca Turilli με την ονομασία Thundercross και οι πρώτες τους δημιουργίες είχαν επιρροές από τους Manowar αφού κινούνταν στα όρια του symphonic metal με στίχους εμπνευσμένους από το φανταστικό. Σύντομα άλλαξαν το όνομά τους σε Rhapsody ώστε να τονίσουν τη σχέση τους με την κλασική μουσική και την ποίηση. Το 2006 βιώσαν ακόμα μία αλλαγή στην ονομασία τους εξαιτίας νομικών θεμάτων. Έτσι ονομάστηκαν Rhapsody of Fire. Η τελευταία τους μεγάλη αλλαγή συντελέστηκε το 2011 όταν ο Turilli, ιδρυτής και μακροβιότερο μέλος, αποχώρησε μαζί με τον μπασίστα Patrice Guers και δημιούργαν ένα παράλληλο γκρουπ με την ονμασία Luca Torillis Rhapsody. Ουσιαστικά η μπάντα έσπασε σε 2 κομμάτια που συνυπήρχαν. Αν μπερδευτήκατε, απλά αγνοήστε όλα αυτά και εστιάστε στο γεγονός ότι θα ακούσουμε αριστουργήματα όπως τα Legendary Tales, Symphony of enchanted lands, Dawn of Victory και άλλα πολλά κυρίως από το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο The Eighth mountain.
 Legendary Tales

IMPERIA

Τους Manowar και τους Rhapsody of Fire θα συνοδεύσουν οι Imperia, ένα συγκρότημα του συμφωνικού μέταλ χώρου που ιδρύθηκε το 2004. Βασίζουν την επιτυχία τους στην ιδιαίτερη φωνή της Helena Iren Michaelsen, πρώην τραγουδίστριας των Sahara Dust (που αργότερα μετονομάστηκαν σε Epica…ναι, οι γνωστοί). Φέτος κυκλοφόρησαν το 6ο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο Flames of Eternity από το οποίο ξεχωρίζουν ήδη κάποια κομμάτια όπως το Fear is an Illusion. Πότε με σκληρό ήχο πότε με πιο μελωδικό βασίζονται στα εξαιρετικά φωνητικά και στην άρτια καλλιτεχνική παρουσίαση των κομματιών. Ότι πρέπει δηλαδή για ένα καλό ορεκτικό...
 Fear is an illusion (2019)

BATTLEROAR

Όλο αυτό το διάστημα είχα μία απορία...πως γίνεται να μην εκπροσωπείται η ελληνική μέταλ σε μια τέτοια μέρα. Τελικά μου λύθηκε η απορία με την τελευταία ανακοίνωση των διοργανωτών. Την ημέρα θα ανοίξουν οι Battleroar, μια epic/power μπάντα με σχεδόν 20 χρόνια στην πλάτη της και 5 δίσκους, με τελευταίο τον Codex Epicus το 2018. Η εμπειρία τους στις live εμφανίσεις (όπως και πολλών άλλων τέτοιων συγκροτημάτων που ζουν και αναπνέουν για τις συναντήσεις τους με τους φανατικούς οπαδούς τους – στην προκειμένη τους Swordbrothers) αποτελεί εχέγγυο ότι θα ξεκινήσουμε με τέρμα τα γκάζια από νωρίς.
 Poisoned Well (2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24