16 Νοε 2017

Η μοναδική συναυλία των Kamelot και Sunburst στο Gagarin 205 (10/11/2017)



Λίγες ημέρες μετά τη συναυλία των αγαπημένων Kamelot με support τους εξαιρετικούς για τα ελληνικά (και όχι μόνο) δεδομένα Sunburst από την μεταλομάνα Λάρισα αποφάσισα να γράψω τις εντυπώσεις μου. Και θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα...από το συμπέρασμα που βγήκε και είναι ότι οι Kamelot μάλλον πρέπει να μετάνοιωσαν που είχαν να έρθουν σχεδόν μία δεκαετία στην Ελλάδα γιατί η υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι φαν τους στο κατάμεστο Gagarin ήταν αποθεωτική. 
Sunburst

Από νωρίς ο κόσμος είχε γεμίσει σχεδόν το Gagarin. Έτσι όταν βγήκαν στη σκηνή οι Sunburst λίγο πριν τις 9, μπροστά τους αντίκρυσαν ένα πολυπληθές, ανυπόμονο αλλά και φτιαγμένο ήδη κοινό για το show που θα ακολουθούσε. Και οι Sunburst το απογείωσαν. Εξαιρετικοί μουσικοί (ξεχώριζε σαφώς ο κιθαρίστας Gus Drax) και τρομερά φωνητικά από τον Βασίλη Γεωργίου...εκτέλεσαν εντελώς επαγγελματικά και με τρομερή ενέργεια το setlist τους που αποτελούταν κυρίως από τραγούδια του περσινού τους δίσκου με τίτλο «Fragments of Creation» που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχους ξένων συγκροτημάτων. Απόδειξη όλων αυτών ήταν ότι η συμμετοχή του κοινού μόνο τυπική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.  Φωνές, χειροκροτήματα, τραγούδι (από τους ήδη αρκετούς φανς του συγκροτήματος) και μια ευχάριστη έκπληξη για τους υπόλοιπους (όπως και του λόγου μου που τους γνώριζα για πρώτη φορά). 



Λίγο μετά τις  9:30 οι Sunburst κατέβηκαν από τη σκηνή εν μέσω αποθέωσης. Ακολούθησε ένα μισαωράκι (που φάνηκε μεγαλύτερο) και κάπου στις 10 και κάτι οι Kamelot έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή με το εξαιρετικό Veil of Elysium από τον τελευταίο τους δίσκο. Πανικός...μόνο αυτό μπορεί να περιγράψει τι έγινε στο κοινό για ένα συγκρότημα που βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά την αλλαγή frontman (από τον Khan στον Karevik). Στη σκηνή μαζί τους δύο guest μουσικοί, η Kobra Paige των Kobra and the Lotus  και η Hel Pyre των AfterBlood για τα growl φωνητικά. Ακολούθησαν κάποια από τα τελευταία τους τραγούδια όπως το προσωπικό αγαπημένο Insomnia το δυναμικό Liar Liar και η μπαλάντα Heres to the Fall αλλά και πολλά από τα κλασικά τους όπως το Ghost Opera, το Karma και φυσικά το όχι και τόσο παλιό Sacrimony και ένα από τα καλύτερα κομμάτια τους, το March of Mephisto στο encore. Ο παλμός στο κοινό αλλά και στη σκηνή ήταν εκπληκτικός. Το live δεν έκανε καθόλου κοιλιά παρότι έγιναν δύο μικρά διαλείμματα για solo drums και κιθάρας. Ο Karevik απέδειξε ότι είναι άξιος αντικαταστάτης του Khan και με τρομερή επαφή με το κοινό αφού δεν μας άφησε καθόλου σε ησυχία και ζητούσε τη συμμετοχή μας (που φυσικά έπαιρνε απλόχερα). 

Ίσως το μόνο αρνητικό να ήταν το σχετικά μικρό setlist τους. Άνετα θα χωρούσαν κανά 2 τραγούδια ακόμα αλλά ίσως προτίμησαν να εντάξουν σε αυτό τόσο τα solo όσο και λίγη κουβεντούλα παραπάνω από τον Karevik πιθανώς σε μια προσπάθεια να τον συνδέσουν με τους πιστούς οπαδούς των Kamelot
Στο τέλος όλοι φύγαμε ευχαριστημένοι...και το κοινό που διαπίστωσε ότι οι Kamelot είναι εδώ το ίδιο δυνατοί και δημιουργικοί όσο παλιότερα αλλά και το συγκρότημα που επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι φιλόξενη χώρα γι’ αυτούς. Άλλωστε υποσχέθηκαν γρήγορη επιστροφή....

ΥΓ 1: Ορίστε και η πλήρης setlist...

Veil Of Elysium
Ghost Opera
Pandemonium
Center of the Universe
Karma
Here’s to the Fall
Rule The World
Torn
Insomnia
Liar Liar
Forever
Και στο  encore
Sacrimony
March Of Mephisto

ΥΓ 2: Next stop...Lacuna Coil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24