5 Σεπ 2015

Οι 4 μεταγραφικές βόμβες του καλοκαιριού στη Superleague!



H σεζόν 2015-2016 αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μάλιστα οι πρώτες 2 αγωνιστικές προετοίμασαν το έδαφος. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το 2 στα 2 χωρίς καλή μπάλα, με πολλές ελλείψεις στο ρόστερ που κάλυψε στο τέλος και με μεγάλες δόσεις τύχης. Ο ΠΑΟ επίσης με 6 βαθμούς στο σακούλι, παρουσιάστηκε αποτελεσματικός, πέρασε από μια δύσκολη έδρα και κέρδισε άνετα την Καλλονή μετά από το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Η ΑΕΚ έδειξε ότι θα είναι στις διεκδικήτριες ομάδες του πρωταθλήματος αλλά χωρίς πολλές εναλλακτικές επιλογές που λογικά θα στοιχίσουν στο τέλος ενώ ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τις ίδιες παθογένειες με πέρυσι, με αμφιλεγόμενες μεταγραφές αλλά και με έναν Μπερμπάτοφ να περιμένει να μπει στο γήπεδο να δώσει λύσεις.

Πολλές οι μεταγραφές (αναμένονται μερικές ακόμα ελεύθερων ποδοσφαιριστών) αλλά οι 4 μεγάλοι έκαναν ο καθένας από ένα μεταγραφικό μπαμ, όπως συνηθίζουμε να λέμε, αποκτώντας ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης που υπό άλλες συνθήκες δεν θα περνούσαν ούτε έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. 


Εστέμπαν Καμπιάσο – Ολυμπιακός
Τεράστιος παίκτης ο αργεντίνος άσσος που έχει περάσει από ομάδες όπως η Independiente, River Plate, Real Madrid, Inter όπου έκανε και τη μεγάλη καριέρα. Τελευταία του ομάδα η Leicester όπου στα 35 του χρόνια του πρόσφερε ένα ιδανικό περιβάλλον για να κρατήσει την καριέρα του σε ένα καλό επίπεδο και αποτέλεσε τον ηγέτη της. Αποφασίζοντας να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό επιστρέφει στο Champions League και στο υψηλότερο επίπεδο αλλά και στην ένταση του πρωταθλητισμού. Αναμένουμε να δούμε αν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος σε τόσο προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία και αν θα δικαιώσει τους υπεύθυνους στην νέα του ομάδα που περιμένουν από αυτόν να τους οδηγήσει στο βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Παίζει σε μια νευραλγική θέση  όπου ο Ολυμπιακός έχει μεν εναλλακτικές (Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς) αλλά κανέναν με την ποιότητα του Καμπιάσο.

Μίκαελ Εσιέν – Παναθηναϊκός
Σε καλύτερη ηλικία, στην ίδια θέση αλλά με ιδιαίτερα πιο καταπονημένο σώμα σε σχέση με τον Καμπιάσο, ο Μίκαελ Εσιέν αποτέλεσε την μεταγραφική έκπληξη του ΠΑΟ. Ήρθε νωρίς, τραυματίστηκε νωρίς, έχασε τα ευρωπαϊκά ματς της ομάδας και μόλις πριν λίγες ημέρες επέστρεψε σε φιλικό. Αναμένεται μετά την διακοπή να εμφανιστεί και σε επίσημο παιχνίδι. Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για την ομάδα αφού είναι δεδομένο ότι παρότι υπήρξε ένας από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους της τελευταίας δεκαπενταετίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, οι απανωτοί τραυματισμοί τον έφεραν πίσω και τον παρόπλισαν.  Με καριέρα σε Bastia, Lyon, Chelsea, Real Madrid και Milan, δεν θα περνούσε ούτε έξω από την Λεωφόρο αν ήταν απολύτως υγιής.  Το ρίσκο του ΠΑΟ έγκειται στο γεγονός ότι οι εναλλακτικές της ομάδας σε αυτή τη θέση είναι ο Λαγός και ο Κουτρουμπής οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η ομάδα θα στηρίξει μεγάλο μέρος του παιχνιδιού πάνω του. Και αν είναι υγιής αναμένεται να το σηκώσει εύκολα, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Αν πάλι εμφανιστούν τα γνωστά προβλήματα...κλάφτα Χαράλαμπε!

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ – ΠΑΟΚ
Στην 3η χρονιά του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και αφού η ομάδα γλίτωσε από τον βραχνά των χρεών, ο πρόεδρος έκανε το τεράστιο μπαμ και απέκτησε τον 34χρονο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, μια μηχανή των γκολ ακόμα και σε αυτή την ηλικία. Καριέρα γεμάτη επιτυχίες και γκολ αφού πέρασε από CSKA Sofia (26 γκολ σε 49 ματς), Bayer Leverkusen (69 γκολ σε 154 εμφανίσεις), Tottenham Hotspur (27 γκολ σε 70 εμφανίσεις), Manchester United (48 γκολ σε 108 εμφανίσεις), Fulham (19 γκολ σε 51 ματς) και AS Monaco (13 γκολ se 38 παιχνίδια). Σχεδόν 1 γκολ ανά 2 ματς σε όλη την καριέρα του ο Βούλγαρος μέχρι πέρυσι τουλάχιστον. Μια γρήγορη πρόβλεψη λέει ότι τα έχει τα 10-15 γκολ άνετα στην υποβαθμισμένη Superleague και θα λύσει ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ, το σκοράρισμα αφού ο Αθανασιάδης δεν είναι και τόσο αξιόπιστος.  

Ντιέγκο Μπουονανότε – ΑΕΚ
Λιγότερο εντυπωσιακή η μεταγραφή της ΑΕΚ αλλά με το ίδιο ρίσκο με τις άλλες 3. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε των μόλις 160 εκατοστών και των καρατιών μπάλας ήρθε στην ΑΕΚ για να προσπαθήσει να αναβιώσει την καριέρα του αφού σε ηλικία μόλις 27 ετών και έχοντας περάσει από River Plate, Malaga, Granada, Pachuca και Quilmes έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς (με σημαντικότερο το αυτοκινητιστικό δυστύχα που είχετο 2009 και παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή) που δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν.  Ερωτηματικό αν θα είναι υγιής, αν θα μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στα χωράφια της Superleague (να τον δω να θαλασσοπνίγεται στον βούρκο των Ζωσιμάδων και τι στον κόσμο) και αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στους ξυλουργούς των αμυντικών γραμμών των ελληνικών ομάδων. 

Ότι και να γίνει πάντως, είναι τιμή για το ξεπεσμένο και αναξιόπιστο πρωτάθλημα της Superleague να το κοσμούν παίκτες με μεγάλες καριέρες σε κορυφαίες ομάδες όπως η Real Madrid, η Milan και η Manchester United. Μακάρι να είναι όλοι υγιείς, να προσφέρουν τα αναμενόμενα στις ομάδες τους, να ανεβάσουν το επίπεδο πολλές σκάλες και να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα για να τους θαυμάσει. Και για να βάλουμε και λίγη ίντριγκα στην κουβέντα απαντήστε στην ερώτηση του γκάλοπ μας: Ποιος από τους 4 αστέρες πιστεύετε ότι θα δικαιώσει την ομάδα του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24