20 Σεπ 2015

Avengers: Age of Ultron (2015, ελληνιστί «Εκδικητές: Η εποχή του Ultron»)



Βαθμολογία 3,5 / 5

H ταινία που όλοι οι fans των υπερηρώων της Marvel περίμεναν έφτασε στις μεγάλες (και μικρές) οθόνες και σίγουρα συναρπάζει και εκπληρώνει όλες τις προσδοκίες. Όλοι οι αγαπημένοι ήρωες συν μερικοί καινούργιοι συγκεντρώνονται με στόχο, τι άλλο, να σώσουν τον κόσμο από έναν εχθρό που δημιούργησαν οι ίδιοι.

Μετά τη διάλυση της S.H.I.E.L.D., ο Stark ή αλλιώς Iron Man επανεκκινεί το πρόγραμμα με στόχο τη δημιουργία μιας μηχανής που θα διαφυλάσσει την ειρήνη. Το αποτέλεσμα όμως είναι μάλλον το αντίθετο αφού δημιουργείται ένα ρομπότ με ανεπτυγμένη νοημοσύνη αλλά και μεγάλες φιλοδοξίες να κατακτήσει τον κόσμο. Ο Ultron λοιπόν, θα στραφεί ενάντια στην ανθρωπότητα και με τη στρατιά των ρομπότ του θα προσπαθήσει, αφού ξεκάνει έναν έναν τους εκδικητές, να κατακτήσει τον κόσμο.


Η ταινία πατάει στην πετυχημένη πεπατημένη των προηγούμενων ταινιών.  Μαζεμένοι όλοι οι αγαπημένοι ήρωες, με πολύ καλό και δυνατό καστ (Robert Downing Jr, Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel Jackson, Don Cheadle, Andy Serkis και δε συμμαζεύεται!!!). Στο πρώτο μέρος βλέπουμε τον κίνδυνο του εκφυλισμού των ηθών των υπερηρώων αφού μία νέα υπερήρωας, η Scarlett Witch, παίζει με το μυαλό τους και τους αποπροσανατολίζει από τον κοινό τους στόχο ενώ παραμονεύει ο κίνδυνος να στραφεί ο ένας ενάντια στον άλλον. Στο δεύτερο μέρος και αφού όλοι έχουν πάρει το μέρος του καλού ή του κακού, βλέπουμε την εντυπωσιακή δράση με τα εκπληκτικά εφέ να ξεδιπλώνεται μπροστά στις οθόνες μας και να κόβει την ανάσα. Εκπληκτική η μάχη μέσα στην πόλη (είτε την επίγεια είτε την ιπτάμενη...θα δείτε τι εννοώ). Φυσικά, δεν λείπει το στοιχείο της υπερβολής αλλά και της κωμωδίας όπως μας έχει συνηθίσει βέβαια ο Robert Downing Jr σχεδόν σε όλες τις ταινίες που συμμετέχει. 

Σε γενικές γραμμές μιλάμε για μία εντυπωσιακή ταινία χωρίς εκπλήξεις και παρεκτροπές από το αρχικό, απόλυτα επιτυχημένο πλάνο που συγκεντρώνει όλους τους αγαπημένους ήρωες. Οι οπαδοί των κόμικ θα την λατρέψουν, οι υπόλοιποι θα την ευχαριστηθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24