5 Σεπ 2015

San Andreas (2015, ελληνιστί «San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα»)



Βαθμολογία 3,5 / 5

Ίσως το πιο διαχρονικό είδος action ταινιών, αυτές που περιγράφουν φαινόμενα καταστροφής,  επιστρέφει με επίκεντρο έναν υπερκαταστροφικό σεισμό που ταράζει την δυτική ακτή των Η.Π.Α. και ιδιαίτερα την Καλιφόρνια και προέρχεται από το διάσημο ρήγμα του San Andreas που διατρέχει την περιοχή και συχνά πυκνά προκαλεί μεγάλους σεισμούς.

Στο επίκεντρο της ιστορίας και εν μέσω χαλασμάτων βρίσκεται μια οικογένεια χωρισμένων γονιών που αναγκάζονται να ξανασμίξουν. Ο Dwayne The Rock Johnson υποδύεται έναν διασώστη, τον Ray Gaines ο οποίος λαμβάνει μέρος σε αποστολές διάσωσης με ελικόπτερο. Μαζί του η πρώην σύζυγός του, Emma (Carla Cugino), την οποία αφού σώζει από την ταράτζα ενός φλεγόμενου και υπό κατάρρευση κτιρίου όπου έπινε καφέ με την Kylie Minogue (!!!!!), επιβιβάζει στο ελικόπτερο και μαζί ξεκινούν την προσπάθεια διάσωσης της κόρης τους, Blake (Alexandra Daddario), η οποία παρέα με τα αδέρφια Ben και Ollie (Hugo Johnstone-Blurt και Art Parkinson) προσπαθούν να μείνουν ζωντανοί από τον σεισμό αλλά και από το τσουνάμι που ακολουθεί.


Η ταινία, στα πρότυπα των 2 καλύτερων ίσων ταινιών καταστροφής των τελευταίων ετών (The Day After Tomorrow και 2012) προσφέρει αυτό που υπόσχεται. Απίστευτη δράση, υπερβολή (η ευκολία με την οποία ανακάλυψαν οι γονείς τα παιδιά μέσα σε μια διαλύμενη πόλη εκατομμυρίων κατοίκων είναι τρομακτική), απίστευτα οπτικά εφέ (εντυπωσιακή η σκηνή με το τσουνάμι και την προσπάθεια των σκαφών να το υπερκεράσουν) και φυσικά ένα Βράχο για πρωταγωνιστή αλλά και μια Daddario που είναι χάρμα οφθαλμών!! Μαζί τους και ο πάντα αξιοπρεπής και αξιόπιστος Paul Giamatti στον ρόλο ενός σεισμολόγου που κατάφερε να προβλέψει τον σεισμό λίγο πριν εκδηλωθεί και να ενημερώσει τον κόσμο να εγκαταλείψει τις οικίες του. Σεναριακά φυσικά μην περιμένετε πολλά πράγματα. Μία απλή ιστορία διάσωσης, διανθισμένη με πατριωτικά και οικογενειακά συναισθήματα που δεν κλέβει σε καμία περίπτωση την προσοχή από την εικόνα (οπτικά εφέ).

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτή η ταινία συγκρίνεται με τους καλύτερους εκ των προκατόχων της και δε θα διαφωνίσω. Ευκολοχώνευτη, εντυπωσιακή, αξιόπιστη. Τι άλλο να περιμένεις από μια ταινία καταστροφής...? Όχι πάντως όσκαρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24