26 Απρ 2015

Seventh Son (2014, ελληνιστί «Ο έβδομος γιος»)



Βαθμολογία 1,5 /  5

Αν ο 7ος γιός είναι ο καλύτερος (σύμφωνα με την ταινία) φανταστείτε πως ήταν οι προηγούμενοι 6…και γιατί δεν έγιναν ταινία! 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Tom Ward (Ben Barnes), ο οποίος φεύγει από την οικογένειά του για να θητεύσει δίπλα σε έναν δάσκαλο – μάγο- πολεμιστή των κακών πνευμάτων, τον Master Gregory (Jeff Bridges) με σκοπό να πολεμήσουν την κακιά μάγισσα Mother Malkin (Julianne Moore) και τα τσιράκια της. Αφού όλοι οι προηγούμενοι μαθητευόμενοι έχουν αποτύχει, με τελευταίο τον Bradley (Kit Harington, γνωστό ως Jon Snow του Game of Thrones – πραγματικά απορώ γιατί δεν ήταν αυτός ο πρωταγωνιστής και όχι ο Barnes), o δάσκαλος καταλήγει στον Tom που ήταν ο 7ος γιός του 7ου γιού του…δεν ξέρω και εγώ ποιανού! Anyway…όπως αναφέρει το πεπρωμένο, ο Tom είναι ο ένας που θα καταφέρει να νικήσει την κακιά μάγισσα και μπλα μπλα μπλα…τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε.


Μπορεί να βγάζω λίγη κακία στην περιγραφή μου αλλά μάλλον είμαι κάπως άδικος. Η ταινία, για αυτό που είναι, είναι αρκετά καλή. Όντως, πάσχει από πρωτοτυπία και σενάριο αλλά για παραμυθάκι είναι καλό. Έχει εντυπωσιακά σκηνικά, συμπαθητικές σκηνές μάχης και 2 πρωταγωνιστές που σίγουρα την ανεβάζουν επίπεδο. Ο Bridges ταιριάζει γάντι στο ρόλο του (αν και ακόμα έχω την απορία που την βρήκε την προφορά) ενώ η Moore με επιβεβαιώνει σε ένα παλαιότερο σχόλιό μου σχετικά με τις επιλογές της σε ταινίες.  Παρόλα αυτά είναι σίγουρα επιβλητική και ταιριαστή στον ρόλο της κακιάς και πανίσχυρης μάγισσας. Φυσικά υπάρχει και το σχετικό Love story και μάλιστα του καλού Tom και την κακιάς (ή μάλλον στην λάθος πλευρά της μάχης) Alice (Alicia Vikander) που είναι η ανιψιά της μάγισσας. Μπορεί οι κριτικοί να την έθαψαν αλλά στο κοινό έχει αρκετούς υποστηρικτές γεγονός που δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο.

Αν ξέρετε τι βλέπετε και αν δεν έχετε υψηλές προσδοκίες τότε να την δείτε. Μια ευχάριστη ταινία που δεν θα σας συναρπάσει αλλά θα σας βοηθήσει να περάσετε 1,5-2 ώρες χαλαρά με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα στο χέρι και μια γαβάθα ποπ κορν δίπλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24