8 Απρ 2015

Kidnapping Mr Heineken (2015, ελληνιστί «Η απαγωγή του κου Heineken)



Βαθμολογία 2 / 5

Η ταινία έχει 2 χαρακτηριστικά που της δίνουν πολλούς πόντους και αυξάνουν τις προσδοκίες. Αληθινή ιστορία απαγωγής και Anthony Hopkins. Και όντως, αυτά τα δύο είναι ίσως τα μόνα που τη σώζουν. 

Η ταινία περιγράφει την πραγματική ιστορία της απαγωγής του Freddy Heineken (της γνωστής μπύρας, ναι!) που κατέληξε να είναι η απαγωγή με το μεγαλύτερο ποσό λύτρων μέχρι εκείνη την ώρα. Δράστες 5 φίλοι που βρίσκονται σε οικονομικές δυσχέρειες και αποφασίζουν να λύσουν μια και καλή το πρόβλημά τους με την απαγωγή του κ. Heineken. Για να το επιτύχουν αυτό φυσικά θα χρειαστούν ένα αψεγάδιαστο σχέδιο, χρήματα και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Αλλά τα προβλήματα δεν αργούν να εμφανιστούν τόσο κατά τη διάρκεια της ομηρείας, όσο και μετά το πέρας της. Ο κ. Heineken αποδεικνύεται σκληρό καρύδι ενώ και η ψυχολογική διαχείριση από την πλευρά των 5 δεν είναι και η καλύτερη.

Χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί ως βιογραφική, η ταινία βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός που στην εποχή του είχε προκαλέσει πάταγο. Σκηνοθετικά, δεν παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο αλλά τουλάχιστον ο Daniel Alfredson υποστηρίζει ανεκτά την ταινία. Το σχέδιο της απαγωγής παρουσιάζεται με ικανοποιητικό τρόπο (μη φανταστείτε τίποτα σχέδια τύπου Oceans Eleven) και θα ήταν ακόμα καλύτερο αν οι ηθοποιοί το υποστήριζαν με μεγαλύτερη θέρμη. Αδιάφορες οι ερμηνείες από την πεντάδα (ξεχωρίζουν ως ονόματα ο Sam Worthington και Ryan Kwanten). Βέβαια, την κατάσταση σώζει ο ανεπανάληπτος Anthony Hopkins, ο οποίος χωρίς να μας παρουσιάζει καμιά μεγάλη καινοτομία, χρησιμοποιεί τα γνωστά υποκριτικά του τρικ για να δώσει το αλατοπίπερο που χρειάζεται η ταινία. Ακόμα και σε μέτριες ταινίες ο Hopkins ξεχωρίζει…!! 

Κατά τα άλλα ουδέν! Μια μέτρια προς καλή ταινία (περιπέτεια-βιογραφική) που δεν κουράζει αλλά δεν ενθουσιάζει κιόλας. Δείτε την πάντως. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24