11 Μαρ 2015

Night at the museum: Secret of the tomb (2014, ελληνιστί «Μια νύχτα στο μουσείο: Το μυστικό του τάφου»)



 Βαθμολογία 2,5 / 5

Πόσες νύχτες στο μουσείο να αντέξει ο καημένος ο θεατής? Ε, ακόμα μία (τελευταία) νομίζω μπορεί. Ειδικά αν αυτή είναι τουλάχιστον ευχάριστη. Γιατί θα ήταν ουτοπικό κάποιος να περιμένει καμιά αριστουργηματική κωμωδία, αφού ο Ben Stiller μας έχει ξεσυνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
Επιστρέφουμε λοιπόν, στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Νέας Υόρκης όπου η νυχτερινή βάρδια του φύλακα Larry (Ben Stiller) δεν συγκρίνεται με καμία άλλη συναδέρφου του. Η μαγική δύναμη που έχει μία αρχαία πλάκα από την Αίγυπτο ζωντανεύει όλα τα εκθέματα κατά τις νυχτερινές ώρες και μετατρέπει τα νυχτερινά πάρτυ σε υπερθέαμα οπτικών εφέ (ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν οι παρευρισκόμενοι). Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν. Έτσι, η μαγική πλάκα έχει αρχίσει να χάνει τη δύναμή της και το μυστικό της αναγέννησής της το έχει ο Φαραώ (Ben Kingsley) που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Ο Larry μαζί με τους φίλους του και τον γιό του ξεκινάνε το ταξίδι προς την Μεγάλη Βρετανία ώστε να μάθουν αυτό το μυστικό που θα επαναφέρει τη ζωή στην ιστορία. Απέναντί τους θα βρούνε έναν ημίτρελο και ψυχικά διαταραγμένο Sir Lancelot, μυθικά τέρατα από την Ασία και τον αμείλικτο χρόνο που τελειώνει επικίνδυνα. 


Χαλαρωτικό, ευχάριστο, όχι ιδιαίτερα ξεκαρδιστικό  και μια καλή δικαιολογία για να κλείσει ο κύκλος των ταινιών του Ben Stiller που τον βρίσκουν να συμπρωταγωνιστή με ηθοποιούς όπως ο Robin Williams, Ben Kingsley, Owen Wilson και Hugh Jackman (guest, παίζει τον εαυτό του). Copy paste των προηγούμενων ταινιών της σειράς, δεν προσφέρει κάτι καινούργιο εκτός από την επίσκεψη στο Λονδίνο (πόσες φορές θα ακούσουμε σε ταινία ή σειρά το London Calling??) και τη σκηνή στην αρχή με το πάρτι που γίνεται στο μουσείο που είναι αρκετά εντυπωσιακό. Ίδια σκηνικά, ίδιοι ήρωες, ίδιες ερμηνείες, η απόλυτη συνέχεια των προηγούμενων ταινιών. 

Δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς. Μία κλασική κωμωδία του Stiller, ούτε η καλύτερη αλλά ούτε και η χειρότερή του που μετά το πολύ καλό «The secret life of Walter Mitty» που φάνηκε να τον ανεβάζει επίπεδο, επέστρεψε στα γνώριμα λημέρια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24