3 Μαΐ 2014

That Awkward Moment (2014 – ελληνιστί «Αγόρια της Διπλανής Πόρτας»)




Βαθμολογία 2 / 5


Ρομαντική κομεντί (και όχι κωμωδία, προσέξτε), ιδανική για έφηβα κοριτσάκια που βλέπουν τον (πλέον όχι και τόσο) έφηβο Zac Efron και λιώνουν. Τώρα θα μου πείτε, πως έμπλεξα εγώ με αυτά? Έ, κατά τύχη…(ή ατυχία??? Εντάξει, μην υπερβάλλουμε!!!).
Η ταινία μας διηγείται τις ερωτικές περιπέτειες τριών κολλητών που βρίσκονται στα μέσα της 3ης δεκαετίας της ζωής τους και ξεκρέμαστοι αισθηματικά. Ο Jason (Zac Efron) είναι σε μια σχέση (ή τουλάχιστον έτσι νομίζει η κοπελιά του) που βρίσκεται στο σημείο μηδέν, στο σημείο της κρίσιμης ερώτησης του «Που οδεύει η σχέση μας?». Η απάντηση είναι «Μάλλον πουθενά», οπότε γρήγορα καταλήγει εργένης. Ο Mikey (Michael Jordan!!!), φρέσκος γιατρός, παντρεμένος και πρόσφατα κερατωμένος καταλήγει (τι έκπληξη!!!) και αυτός εργένης. Ο τρίτος της παρέας Daniel (Miles Teller) εργένης εκ πεποιθήσεως.

Ο όρκος τους όμως περί εργένικης ζωής μοιάζει ουτοπικός αφού γρήγορα θα μπλέξουν στα δίχτυα του έρωτα. Θα κινδυνέψουν ακόμα και να χαλάσουν τη φιλία τους, που όμως μένει τελικά όρθια και θα τους οδηγήσει στο επόμενο στάδιο της ζωής τους…αυτό της δέσμευσης!

Είναι προφανές τι θα δείτε σε αυτή την ταινία. Ρομαντική διάθεση παράλληλα με σκηνές bromance (α ρε Barney μέγιστε!!!). Αρκετές topless σκηνές των πρωταγωνιστών (είπαμε, για να χαίρονται τα κοριτσάκια), λίγες καφρίλες (απαραίτητες σε μια παρέα τριών ανδρών) και μπερδεμένες συναισθηματικές καταστάσεις. Οι ερμηνείες καλές για το είδος της ταινίας. Δεν περιμένεις Oscar ηθοποιίας από ηθοποιούς μάλιστα που δεν το πλησιάζουν καν. Σκηνοθεσία αδιάφορη αλλά αρμόζουσα στο ύφος της ταινίας. Κλασικό σενάριο όπου εκεί που τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν to hell, ξαφνικά ο έρωτας κυριαρχεί και όλα φτιάχνουν σαν σε παραμύθι. Αξίζει της προσοχής σας η συμπρωταγωνίστρια του Efron, Imogen Poots (V for Vendetta, 28 Weeks Later, Need for Speed) που φαίνεται ότι μπορεί να γίνει το επόμενο αστεράκι του Χόλυγουντ. Ίδωμεν…
Αν σας έπεισα να δείτε την ταινία, μάλλον έχετε θέμα. Αν πάλι σας απέτρεψα, τότε δεν καταλάβατε το ύφος της. Αν σας μπέρδεψα, τότε πέτυχα το σκοπό μου. Και για να διαλευκάνω την υπόθεση…αν πέσει στα χέρια σας και δεν έχετε να δείτε τίποτα άλλο, τότε βάλτε την στο DVD Player. Δε θα χάσετε και τίποτα….

1 σχόλιο:

  1. Μια καλη ταινια για μια βροχερη μερα που δεν θα εχεις να πας καπου και θα θες να σκοτωσεις καμια ωριτσα βεβαια να εχεις και ενα μπωλ ποπ κορν να ξεχνιεσαι που κ που

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24