3 Σεπ 2013

ΣΤΑΘΜΟΣ...ΣΛΟΒΕΝΙΑ




  
1 χώρα, 4 πόλεις, 24 Εθνικές ομάδες. Το 38ο Eurobasket ανοίγει τις πύλες του στην Σλοβενία όπου όλοι ευελπιστούμε να δούμε μεγάλα παιχνίδια έως το τέλους του δρόμου που θα οδηγήσει μία μόνο ομάδα στην Γη της Επαγγελίας.
  
Σαφώς, με βάση τα roster και την δυναμική που πρεσβεύει κάθε ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ίσως φέτος δούμε το πιο αμφίρροπο Eurobasket στην ιστορία του δεσμού λόγω του γεγονότος ότι πολλές ομάδες διεκδικούν μία θέση στο βάθρο με την Εθνική μας ομάδα να έχει το απόλυτο δικαίωμα να ελπίζει και να ζεί για αυτό το σκοπό.
  
Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία θέλει να γευτεί για τρίτη συνεχόμενη φορά το νέκταρ της επιτυχίας καθώς θεωρείται φαβορί για το χρυσό μετάλλιο έχοντας μεγάλους απώντες τον super star των Lakers, Pau Gasol και τον MVP του προηγούμενου Eurobasket, Juan Carlos Navarro χωρίς όμως να χάνει την αίγλη της από την πληθώρα ονομάτων που διαθέτει ο προπονητής της Juan Orenga με πρώτους τον  Ricky Rubio, τον Jose Galderon, τον Marc Gasol και τον Rudy Fernandez.
  
Κάτα πόδας για την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου ακολουθεί η Γαλλία του super star, Tony Parker που θέλει να πάρει από το χέρι του την ομάδα και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην ιστορία της μαζί με τους Nicola Batum και Boris Diaw.
   Η Ρωσία με μπροστάρη τον Aleksey Shved αλλά με απόντα τον Andrei Kirilenko είναι ικανή να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί για μία θέση στο βάθρο σε αυτό το Eurobasket χωρίς όμως να αποτελεί το φόβητρο των προηγούμενων ετών.   
   Η Εθνική ομάδα των Σκοπίων του Pero Antic και του Bo MaCalebb θέλει να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαία η πορεία της στο προηγούμενο Eurobasket, όπου τερμάτισε τέταρτη, θέλοντας να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στην Σλοβενία και να κάνει ξανά την έκπληξη.
   Η Λιθουανία του Ευρωπαίου πλέον Linas Kleiza και των δίδυμων πύργων Jonas Valinciunas, Donatas Motiejunas θέτει σοβαρότατη υποψηφιότητα για μία θέση στο βάθρο, ακόμη και για το χρυσό, μετά την αποτυχία της στο προηγούμενο Eurobasket που διεξήχθη στη χώρα της.
   Οι οικοδεσπότες Σλοβένοι, όπου με τον Goran Dragic, τον Mirza Begic και Gasper Vidmar θέλει να δώσει την δική της παράσταση μπροστά στο κοινό της ώστε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο θέλοντας να κάνει ουσιαστικά την έκπληξη.
   Η Ιταλία του Marco Belinelli και του Luigi Datome θέλει να επιστρέψει στην Ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ διεκδικώντας ένα μετάλλιο χωρίς όμως να αποκλείσουμε τα αγωνιστικά προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα του Simone Panigianni.
   Η Τουρκία με ηγέτη τον Hidaget Tourkoglou έχοντας παρέα τον Omer Asik και τον Ersan IIyasova θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες διεκδικώντας ένα μετάλλιο όπου η ομάδα του Bogdan Tanjevic θέλει να αποδείξει για πιο λόγο τερμάτισε δεύτερη στο τελευταίο Moundobasket που έγινε στο σπίτι τους.   
  
Η Σερβία αποτελεί την δική της εξαίρεση στην φετινή διοργάνωση καθώς δεν θεωρείται φαβορί για μία θέση στο βάθρο των επιτυχιών, αλλά η παρουσία μόνο και μόνο του Dusan Ivkovic στην άλλη άκρη του πάγκου μόνο αδιάφορη δεν θα είναι όπου ο σοφός θέλει να παρουσιάσει το επόμενο θαύμα του με την μισή ομάδα να απαρτίζεται από παίκτες γεννημένους στην δεκαετία του ’90 και να θέλει ταυτόχρονα να κάνει την μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης.
  
Τέλος η Εθνικής μας ομάδα με ηγέτη τον καλύτερο παίκτη της Euroleague, τον Βασίλη Σπανούλη και με πιστούς στρατιώτες τον αρχηγό Αντώνη Φώτση, τον Νίκο Ζήση και τον Γιάννη Μπουρούση και με νέο προπονητή, τον Andrea Trinchieri θέλει να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο όπου με όπλο την άμυνα μπορεί να φτάσει ακόμα και στην κατάκτηση του τρίτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θέλοντας να επιβεβαιώσει ταυτόχρονα ότι το Ελληνικό μπάσκετ, όχι απλά, βρίσκεται στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά πλέον και του Παγκόσμιου μπάσκετ.
  
Η αγωνία μεγαλώνει και ολοένα θα αυξάνεται οδεύοντας προς τον τελικό της 22ης Σεπτεμβρίου όπου τα ερωτήματα είναι πολλά για το ποια ομάδα θα φτάσει στο τέλος του δρόμου κατακτώντας το ιερό δισκοπότηρο της Ευρώπης. Γι’ αυτό προσδεθείτε η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ...

Ο ΜΠΑΣΚΕΤΟΦΙΛΟΣ

1 σχόλιο:

who is online

Ad24