30 Σεπ 2013

The Tourist (2010 - ελληνιστί «Ο Τουρίστας»)


Βαθμολογία: 3 / 5





Δύο λέξεις αρκούν: Depp και Jolie. Ορίστε, έχετε όλα τα στοιχεία για να καταλάβετε ακριβώς τι θα δείτε.
Εάν πάλι χρειάζεστε περισσότερα, θα σας πω λίγα λόγια παραπάνω για να δείτε τι εννοώ. Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο στοιχείο, τον Johnny Depp. Κατά τη γνώμη μου τα πράγματα είναι απλά. Μετά από πολύ δύσκολα εφηβικά χρόνια, εκατοντάδες αδιάφορα μεροκάματα, πειραματισμούς διαφόρων ειδών, ένα δίσκο και πολυάριθμων συμμετοχών σε ταινίες, ο Depp έπιασε για τα καλά το νόημα του να ζει κανείς με άνεση (περίσσια θα συμπλήρωνα) σε τούτο τον πλανήτη. Κάνω λάθος;
Ο Depp ξεκίνησε την πορεία του με δεκάδες προβλήματα (πολλά από τα οποία τα προκάλεσε μόνος του, δε λέω) αλλά και αρκετά αβαντάζ. Μόνος, φτωχός και ταλαιπωρημένος (το θέτω κομψά για να μη φάω καμιά μήνυση) αλλά και ταλαντούχος, όμορφος και ιδιαίτερος (σε αυτό βοηθάει και το περίεργο μείγμα που τρέχει στις φλέβες του αφού έχει ιρλανδικές, γερμανικές και ινδιάνικες ρίζες), έκανε ό,τι πιο έξυπνο μπορούσε να κάνει: έβαλε όλα τα παραπάνω στο ίδιο καζάνι, τα ανακάτεψε καλά και χάρισε στο Hollywood ένα χαρακτήρα στον οποίο δύσκολα μπορούσε κανείς να αντισταθεί. Πλέον, έχοντας αποδείξει το υποκριτικό του ταλέντο με ένα μακρύ κατάλογο βραβείων και υποψηφιοτήτων, έχοντας κάψει εκατομμύρια καρδιές και έχοντας κερδίσει την εκτίμηση πολλών συντελεστών και κυρίως την αγάπη των παραγωγών, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: πουλάει το μείγμα του (δες καζάνι πιο πάνω) και βγάζει χρήματα. Απλά, γρήγορα και εύκολα.


 
Στοιχείο δεύτερο. Angelina Jolie. Μία από τις λίγες σταρ που κατάφερε να την αγαπούν άντρες και γυναίκες. Οι πρώτοι γιατί την ποθούν, οι δεύτερες γιατί θέλουν να της μοιάσουν. Ο Brad από την άλλη, βρήκε στο πρόσωπο της το άλλο του μισό, αλλά αυτό το αφήνουμε γιατί μας πονάει…Δεν ξέρω αν η Angelina έχει υποκριτικό ταλέντο (θα ήθελα να την δω σε κάποιον πιο απαιτητικό ρόλο), ξέρω, όμως, ποιο είναι το πραγματικό της ταλέντο, το οποίο είναι και αστείρευτο: αυτή η γυναίκα ξέρει να ρευστοποιεί την ομορφιά της. Σε δολάρια φυσικά. Και μάλιστα μπόλικα.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ταινία; Μα, περί αυτών πρόκειται. Η ταινία ΕΙΝΑΙ το δίδυμο Depp και Jolie. Ένας Depp που υποδύεται τον εαυτό του αναστατώνοντας το γυναικείο –κυρίως- πληθυσμό και μία Jolie που πηγαινοέρχεται πανέμορφη μέσα στα κομψά της φορέματα, χαρίζοντας δεξιά και αριστερά τις γοητευτικές και sexy ματιές της. Κατά τα άλλα, το ζεύγος πλαισιώνουν ένα σενάριο interesting enough που λένε και οι Άγγλοι ώστε να μην κοιμηθείς στον καναπέ, όμορφες εικόνες από τη μαγευτική Βενετία για να δέσει το γλυκό και δύο-τρεις ακόμα χαρακτήρες για να συμπληρωθεί το δίωρο (ο Paul Bettany στο ρόλο του αστυνομικού, o Steven Berkoff στο ρόλο του κακού και ο Rufus Sewell να περιφέρεται…).
And thats all. Αλλά, μήπως, αυτό δε θέλουμε να δούμε από το συγκεκριμένο δίδυμο;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24