20 Μαΐ 2013

EUROVISION 2013



            Άντε τώρα να σχολιάσεις τη φετινή Eurovision!!! Που να βρω το ανάλογο υλικό για να γεμίσω 1-2 σελίδες (για παραπάνω ούτε λόγος). Τόσο βαρετό διαγωνισμό νομίζω είχαμε χρόνια να δούμε. Ούτε τέρατα, ούτε πολύ λαμέ, ούτε ίντριγκες, τίποτα! Anyway, θα προσπαθήσω…
                                                                Τελείωσε λοιπόν και ο φετινός διαγωνισμός με μια ευχάριστη έκπληξη για την Ελλάδα. Η 6η θέση που έφερε ο βαρύς αλλά όπως φάνηκε ευέλικτος Αγάθωνας με τους Κόζα Μόστρα (παρεμπιπτόντως ο frontman του συγκροτήματος Ηλίας Κόζας ψηφίστηκε ο πιο σέξυ διαγωνιζόμενος!!!!!!) είναι ιδιαίτερα τιμητική και ανέλπιστη αν λάβουμε υπόψη ότι τα στοιχήματα μας έδιναν μετά βίας κοντά στην δεκάδα. Η εξήγηση που δίνω είναι ότι με τόσες μπαλάντες, και το «αχ μελισσούλα» σε τέκνο ρυθμούς να στέλναμε μια καλή θέση την είχαμε στο τσεπάκι!!! Επίσης, το μπουζούκι (ή το μπαγλαμαδάκι στην προκειμένη περίπτωση) πάντα γοητεύει τους ξένους. Αν μάλιστα συνοδεύεται και από τζατζίκι…κόλαση!! Δύο δωδεκάρια από Σαν Μαρίνο (!!!!) και Κύπρο φυσικά, δύο δεκάρια από Αλβανία και Ρωσία, 8 βαθμούς από Ηνωμένο Βασίλειο, Αρμενία, Μαυροβούνιο και Ελβετία ήταν οι καλύτερες βαθμολογίες που πήραμε. Μας ψήφισαν συνολικά 26 χώρες και συγκεντρώσαμε 152 βαθμούς. Όχι άσχημα για μία ιδιόμορφη συμμετοχή με ελληνικό στίχο και άκουσμα.
          
  Από τα υπόλοιπα, λίγα ξεχώρισαν τουλάχιστον στα μάτια μου. Όντως η νικήτρια Δανία με το «Only Teardrops» είχε ένα από τα καλύτερα τραγούδια (αν και το μικρό γκάλοπ της παρέας έβγαλε νικήτρια τη Νορβηγία με το σκοτεινό και ηλέκτροποπ «I feed you my Love»). Συμπαθητικό και πιασάρικο όπως φάνηκε το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν «Hold me» και αδιάφορα τα άλλα δύο τραγούδια της πεντάδας, το ρώσικο και το Ουκρανικό. Προσωπικά στεναχωρήθηκα για τις δύο μεγάλες κυρίες της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής που έλαβαν μέρος αλλά δεν τιμήθηκαν δεόντως, την Ανούκ για την Ολλανδία (9η θέση) και κυρίως την Bonnie Tyler που έβγαλε τον εντυπωσιακό της αέρα επί σκηνής αλλά κατέληξε μόλις στην 19η θέση πληρώνοντας την ανεξήγητη αντιπάθεια που δείχνουν οι κριτές στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν κάθε χρόνο.
       Τι άλλο ξεχώρισε?? Πέραν του τραγουδιστικού μέρους δηλαδή…οι αρκετές όμορφες παρουσίες (ερωτεύτηκα την τραγουδίστρια της Λευκορωσίας), το λεσβιακό φιλί της τραγουδίστριας της Φινλανδίας που πάντως δεν της έδωσε πόντους (μόλις 24η στην τελική κατάταξη), οι δύο μεγάλες κυρίες που προαναφέραμε, η εντυπωσιακή φωνή της ουκρανέζας  Zlata Ognevich και το εντυπωσιακό εφέ με κεραυνούς και φωτιές στο φόρεμα της Μολδαβής Aliona Moon. Πολύ καλή η διοργάνωσε με τον μακρύ διάδρομο που διέσχιζαν οι διαγωνιζόμενοι και ενδιαφέροντα χορευτικά από πολλές συμμετοχές. Οι Σουηδοί άλλωστε φημίζονται για την οργανωτικότητά τους και την προσοχή στη λεπτομέρεια! Μια ερώτηση μόνο…γιατί η παρουσιάστρια φορούσε το ίδιο φόρεμα επί 3 ώρες σχεδόν και την τελευταία ώρα άλλαξε καμιά δεκαριά φορέματα?????
   Επιτυχημένη παρουσία λοιπόν για την Ελλάδα που χρειάζεται κάποια καλά νέα στο εξωτερικό έστω και σε επιφανειακά θέματα όπως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός μουσικής. Αναμενόμενα εν πολλοίς τα αποτελέσματα και ελάχιστες γκρίνιες. Άντε και του χρόνου…!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24