18 Μαΐ 2013

Parker (2013 – ελληνιστί «Πάρκερ»)

Βαθμολογία 3 / 5






    
Όποτε λοιπόν θέλω να είμαι σίγουρος για αυτό που θα δω επιλέγω ταινίες με βάση τους ηθοποιούς που παίζουν. Ο Statham είναι ένας από αυτούς τους ηθοποιούς αφού σχεδόν ποτέ δεν με απογοητεύει. Όταν αναζητώ περιπέτεια, πιστολίδι, ξύλο και μια σχετικά ενδιαφέρουσα πλοκή, βλέπω την τελευταία ταινία του. Και πάντα μένω ικανοποιημένος…
       Έτσι και με το Parker. Περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω για τα οποία λατρεύουμε τον Statham αλλά και κάτι extra, την Jenifer Lopez με τα εσώρουχα. Θανατηφόρος συνδυασμός!!!! Ο Statham υποδύεται ένας έντιμο ληστή (υπάρχει κάτι τέτοιο??) αφού κλέβει μόνο από αυτούς που τα έχουν. Έχει όμως ένα ελάττωμα. Έτσι και τον προδώσεις, την έβαψες. Έτσι και έγινε λοιπόν, αφού μετά από μια ληστεία με μπάζα 1 εκ. δολάρια σε συνεργασία με μια συμμορία 4 ακόμα απατεώνων, οι παραπάνω κύριοι αποφασίζουν να του τη φέρουν επειδή αρνείται να συνεργαστεί μαζί τους στο επόμενό τους κόλπο. Από εκείνο το σημείο ξεκινάει ένα απίστευτο κυνηγητό που καταλήγει στο χλιδάτο Palm Beach, όπου ο πρωταγωνιστής συναντάει μια όμορφη αλλά απελπισμένη μεσίτρια (Lopez) που αποφασίζει να τον βοηθήσει μήπως και σώσει την περιουσία της από τους δανειστές. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό και…αισθησιακό!!!!
      
Ότι μπορεί να περιμένει κανείς από μια τέτοια ταινία υπάρχει σε γερές μάλιστα δόσεις. Γρήγορος ρυθμός, κυνηγητό και ξύλο, ενδιαφέρουσα αν και χιλιοπαιγμένη πλοκή, ένας copypaste Statham από πολλές από τις προηγούμενες ταινίες του και η Lopez που αποδεικνύει ότι σε ανάλαφρες ταινίες μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω μόνο και μόνο με την επιβλητική παρουσία της και τις εντυπωσιακές (παρά τα 44 της χρόνια) καμπύλες της. Σίγουρη σκηνοθεσία από τον Taylor Hackford (« Ο δικηγόρος του διαβόλου», η πιο γνωστή δουλειά του ως σκηνοθέτης) που πατάει σε δοκιμασμένες τακτικές για να αποδώσει την ατμόσφαιρα της ταινίας. Επίσης, οι εικόνες από το Palm Beach ικανοποιούν και εκείνους που θα ήθελαν να ζουν στη χλιδή και να έχουν γείτονες ηθοποιούς και τραγουδιστές (και ενίοτε απατεώνες)!
       
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας προτείνω να την δείτε αν ψάχνετε κάτι σχετικό. Άλλωστε, η συνταγή είναι δοκιμασμένη και το αποτέλεσμα σίγουρο. Και όταν το κερασάκι στην τούρτα είναι η Lopez, ένας λόγος παραπάνω….

1 σχόλιο:

who is online

Ad24