2 Ιουν 2019

Ταξίδια του Φακού - Δέσποινα Αποστολίδου


Το φωτογραφικό μας αφιέρωμα, φιλοξενεί και πάλι την Δέσποινα Αποστολίδου, μιας και πλησιάζουν οι μέρες που, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, λαμβάνει χώρα η πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.

Το θέμα που επέλεξε να μας παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα, είναι ο δρόμος και η ιστορία που μπορεί να έχει στον καθένα ξεχωριστά, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου και την προσωπική του ψυχοσύνθεση. Τα μηνύματα ωστόσο, μπορούν να είναι κοινά σε όλους μας. Ας τ' ανακαλύψουμε όμως μέσα στις φωτογραφίες της Δέσποινας, κατανοώντας τη δική της ματιά. Τη ματιά της φωτογράφου.

Ένα ανώμαλο έδαφος και παντού αγριόχορτα. Θα μπορούσε να συμβολίζει την πορεία μας στη ζωή που δεν είναι πάντα ομαλή, αλλά ούτε και ξεκάθαρη. Ο δρόμος είναι ανοιχτός, μας καλεί να συνεχίσουμε, ασχέτως της άγνοιας που διακατέχει το κάθε μας βήμα.


Μια βάση στο "άγριο" και "αφιλόξενο" τοπίο. Θα μπορούσε ν' αποτελέσει την αρχή του καινούριου, αλλά και την σταθερότητα, τη σιγουριά. Και τα δέντρα που την πλαισιώνουν, μια ανάσα ζωής, αποδεικνύουν πως η "αναγέννηση" είναι πάντα εφικτή.

Δε θέλει μεγάλη προσπάθεια να φτιάξεις κάτι προστατευτικό. Η σπουδαιότητα του απλού είναι πολλές φορές σωτήρια, αρκεί να την εντοπίσουμε.


Μέσα στην ερημιά του τοπίου, ο "αθάνατος" στέκεται θριαμβευτικά, δηλώνοντας τη σημασία του ονόματός του. Τα πάντα έρχονται και παρέρχονται και η ζωή μένει να συνεχίζει αέναα.


Ο δρόμος συνεχίζεται. Το ίδιο και η απειρότητα της θάλασσας, αλλά και του ουρανού. Η ζωή δε σταματά. Δε μας περιμένει. Οφείλουμε να τη ζήσουμε.


Για τους τυχερούς φίλους της Θεσσαλονίκης, αλλά και όσους βρίσκονται κοντά, μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα την Δέσποινα Αποστολίδου και την δουλειά της, μέσα από την έκθεσή της. Θα την βρείτε στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 8 -14 Ιουνίου. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και να είναι η αρχή μιας ατελείωτης πορείας στο χώρο της τέχνης!
Επιμέλεια κειμένου: Σοφία Κραββαρίτη

1 σχόλιο:

  1. Σας ευχαριστώ πολύ Σοφία και Κώστα για την τιμή που συνεχίζω αυτήν την όμορφη πορεία μέσα από εδώ ...μια πορεία αναζήτησης ψυχής-ματιάς γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

who is online

Ad24